Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: “Cred că diferența s-a făcut pe organizarea jocului”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
21.10.2018

nini pitesti timisoara

În cursul serii de vineri, 19 octombrie, BCM U FC Argeș Pitești a reușit să obțină prima victorie din acest sezon competițional, împotriva celor de la BC SCM Timișoara, pe teren propriu. Partida a fost una extrem de echilibrată și s-a încheiat cu scorul 96-91.

La conferința de presă imediat următoare partidei, tehnicianul pitestenilor, Florin Nini, a spus câteva cuvinte despre jocul făcut de echipa sa:

„Acest meci trebuia să fie ca o descătușare pentru noi. Așa cum am discutat în preconferința de joi, era și este puțină tensiune. Indiferent că am jucat cu Clujul și Sibiul, înfrângerile sunt înfrângeri. Eu am căutat să țin un echilibru toată săptămâna, i-am văzut pe băieți puțin nervoși, puțin tensionați, însă e firesc. Putem să fim o echipă bună, e nevoie de timpul necesar pentru a ne pune la punct. Rămân consecvent, ideea este că acesta este stilul, doar cu angajament total. Asta le-am spus băieților. În partea a doua a meciului am început să arătăm că avem spiritul necesar. Avem jucători cerebrali, au jucat și tactic bine. Au decis foarte bine, au avut răbdarea să construiască, au citit situațiile de miss-match create. Eu am riscat puțin, folosindu-l pe Korniienko, deși avea 3 faulturi, împotriva lui Vukosavljevic. Eram conștient că e diferență de gabarit, însă, în același timp, m-am bazat pe mobilitatea lui. Am mers pe cartea atacului când eram conduși. Așa cum ați văzut, Korniienko este un jucător care poate aduce puncte importante la aruncările de 3 puncte, lucru care s-a și întâmplat la acest meci. Era greu pentru pivotul Timișoarei să iasă sus pentru a contesta shoot-ul, un lucru pe care noi ne-am bazat.

Cred că diferența s-a făcut pe organizarea jocului. Ei au mers doar pe câțiva jucători, au încercat să își pună în valoare doar gabaritul lui Vukosavljevic. Cred că am avut o organizare mai bună a jocului și, pe final, am recuperat punctele.

I-am felicitat și cred că băieții merită toate aprecierile și lauda pentru că este un lucru bun, o atitudine corectă. A fost o sală căreia îi mulțumim din suflet pentru că ne-a adus de 2 ori în joc. Am avut o altă atitudine când alături de noi a fost un publicul minunat, mulți copii și galeria. Împreună am reușit o victorie de moral care, cu siguranță, ne va da curaj pentru meciurile viitoare. Cred că suntem pe drumul bun. E un început, nu trebuie să facem ‘nuntă’. Cert este că doar în acest fel putem câștiga.”

Cei de la BCM U Pitești urmează să se deplaseze pe terenul celor de la CSA Steaua, echipă ce a reușit să învingă CSM Oradea și U-BT Cluj Napoca în primele două etape.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!