Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini:”Lucrul acesta nu reprezintă o scuză pentru greșeli atât de ușoare”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
30.12.2018

florinniniVineri, 28 decembrie, BCM U FC Argeș Pitești s-a impus pe terenul celor de la CS Dinamo Știința Bucuresti, după o partidă dominată pe tot parcursul celor 40 de minute, scor final 84-91.

La conferința de presă ce a avut loc la finalul duelului, tehnicianul pitestenilor, Florin Nini, a vorbit despre victoria elevilor săi, dar și despre meciurile ce îi așteaptă în perioada următoare:

“A fost o victorie care ne trebuia mai mult decât obligatoriu. E un meci de care nu vă ascund că m-am temut și în legătură cu care am avut emoțiile mele, pentru că în ultimele două săptămâni ne-am confruntat și ne confruntăm cu diferite probleme, începând de la răceli mai puternice, la indisponibilitati fizice. Culmea, niciunele nu au venit în urma antrenamentelor, deci sunt probleme care, din păcate, nu ne ocolesc și e un lucru care nu ne da liniște și sigur că nu ne lasă să lucrăm și să avem o constanță în ceea ce privește evoluția jocului.

Mă bucur astăzi pentru mulți jucători care au evoluat în meciul cu Dinamo. Este o echipă pe care eu o respect, care venea cu un moral ridicat prin aducerea lui Barro. Sunt lucruri pe care le-am trăit și noi când am adus cei doi jucători, respective pe Buljan și Carson. Întodeauna jucătorii care vin aduc o energie bună.

În acest meci, noi ne-am propus câteva lucruri. M-am uitat fugitiv pe statistica meciului și cred că în mare parte pot spune că le-am rezolvat, și mă bucur că bifăm încă o victorie.

Ne pregătim pentru meciul cu cei de la Craiova, o echipă net superioară ca lot, ca valoare, evoluție, ca rezultate comparativ cu Dinamo.Deci ne așteaptă un meci greu, chiar dacă este acasă, trebuie să jucăm mult mai exact, mult mai bine, și să nu intervină acea relaxare care s-a întâmplat pe final. Cred că e lucrul care mă nemulțumește cel mai mult.

Consider că, deși pe unii jucători a trebuit să îi folosesc mai multe minute, din punctul meu de vedere lucrul acesta nu reprezintă o scuză pentru greșeli atât de ușoare, din repunere și fără decizii clare atunci când meciul era, să spunem, rezolvat.  În acele momente nu trebuia decât să avem inteligența și luciditatea pentru a avea atacuri lungi, în așa fel încât Dinamo să nu aibă posibilitatea de a avea multe libere sau de a marca atât de mult în sfertul 4.

Sunt lucruri pe care le vom pune la punct. Cu siguranță că și noi avem la dispoziție un lot foarte bun, este un lot pe care trebuie să îl construim și să dăm minute jucătorilor care execută cel mai bine cerințele de care am eu nevoie. Sigur că eficiența este criteriul care va asigura ierarhia, valoarea jucătorilor și, astfel, minutele lor, minutele pe care eu personal le voi acorda.”

Întrebat ce jucători a remarcat în mod special în această partidă, prin evoluția lor, acesta a răspuns:

“Sigur, Korniienko a adus în această seară câteva coșuri de la mare distanță, e un lucru pe care trebuie să îl facă constant și la majoritatea meciurilor, de aceea îl felicit, dar nu consider că e ceva deosebit.

L-aș remarca în mod special pe Marius Ciotlaus, jucătorul care mi-a rezolvat sarcinile defensive și sigur că atunci când aveam mai mare nevoie a reușit câteva recuperări ofensive,  despre care statistica nu arată realitatea.  A reușit câteva recuperări ofensive importante și sigur că a adus liniște echipei. Angajamentul lui m-a bucurat foarte mult și modul în care a tranșat anumite situații de joc.

I-aș remarcă pe marea majoritate a jucătorilor, dar el are o mențiune specială pentru angajament și pentru modul în care s-a implicat.

De la Siriscevic, însă, am așteptări mult mai mari. Pe de altă parte, Sturanovic este un jucător care, din punctul meu de vedere, chiar dacă a început mai greu, s-a regăsit și este un jucător extrem de serios, de muncitor și cu siguranță că va fi unul din jucătorii importanți ai echipei, în general în angrenajul echipei.”

BCM U FC Argeș Pitești ajunge astfel la un total de 5 victorii și este aproape sigură de accederea în “Top 6”, urmând să întâlnească în primul meci din 2019, pe teren propriu, SCM U Craiova.

 

*SURSA FOTO: facebook BCM U FC Arges Pitesti

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!