Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Mă deranjează modul în care am jucat”

Valentin Todea, Eduard Popa

Valentin Todea, Eduard Popa
02.05.2018

nini u bt cluj phoenix

Phoenix Galați a cedat pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, scor 98-69, în primul meci din primul tur al playoff-ului LNBM.

Antrenorul moldovenilor, Florin Nini, s-a arătat dezamăgit de prestația elevilor săi din acest meci șu a declarat că speră să vadă o altă față a lui Phoenix în următoarele partide.

„Le-am spus băieților după meci că mă deranjează modul în care am jucat. Ne propusesem să jucăm mai fizic, deși ei stau mai bine la acest capitol, însă ați văzut că în anumite momente nu am manageriat bine jocul de tranziție. De asemenea, a fost o altă atitudine în prima parte. Nu a funcționat cum ne-am fi dorit jocul nostru de echipă.

Așa cum am făcut și acum două sezoane, ne propunem să jucăm cât putem de aproape și de la egal la egal cu competitorii noștri care sunt mai valoroși. Acest lucru nu trebuie însă să se vadă. Ne dorim în continuare victoria. Vineri vom juca mai bine. I-am scos pe Gugino, pe Miller, în ideea că se vor recupera. Meciul este pe două zile și am vrut să îi mai scutesc de uzură. După ce se vor termina aceste două meciuri, vom juca la Galați în fața propriului public pe care trebuie să îi respectăm și să facem un joc pe măsură.”

Nini spune că performanța din acest sezon este una mult mai meritorie față de cea de acum două sezoane, când moldovenii s-au calificat din nou în playoff-ul LNBM și a pierdut în 4 jocuri cu CSM CSU Oradea.

„Acest an a fost cel mai greu în Liga Națională. Ni s-au tăiat 10 miliarde, am avut un buget drastic redus. Consider că reușita noastră de a accede în playoff a fost una foarte mare. Dacă țineți minte, am fost tot timpul pe locul de playoff și cu jucătorii pe care i-am avut la începutul sezonului, dacă i-am fi păstrat.... amintiți-vă că am terminat la o singură înfrângere de locul 6. Pentru noi, în aceste condiții, locul de playoff înseamnă mult mai mult decât acum doi ani.”

Meciul al doilea al seriei va avea loc vineri, 4 mai 2018, cu începere de la ora 18, în Sala Polivalentă, și va fi transmis pe FRB Tv.

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    da
    meciul 3 al seriei probabil va fi cel mai echilibrat/interesant
    Si da, pt bugetul mic pe care probabil il au cei de la Phoenix, chiar in comparatie cu top 6, nu cu Cj neaparat, Nini face o treaba buna, joaca maxim din fiecare jucator.

    cu 5 ani în urmă (02.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!