Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Mai mult sunt supărat pe jucătorii cu experiență”

David Istrate

David Istrate
02.03.2019

Sâmbătă, 2 martie, CSM Oradea a primit vizita lui BCM U Pitești într-un meci din etapa a 5-a a fazei secunde. Având în față un adversar lovit de o mulțime de accidentări, trupa gazdă nu a întâmpinat nicio problemă și s-a impus cu 81-73.

La finalul partidei, tehnicianul oaspeților, Florin Nini, a oferit o lungă declarație în care a atins diferite subiecte. În prima parte, antrenorul lui BCM U Pitești a vorbit despre confruntarea cu CSM Oradea, fiind ușor nemulțumit de comportamentul sportivilor cu experiență.

Un meci de care ne-a fost teamă datorită faptului că nu am putut să aliniem cea mai bună formulă. Mai mult, în timpul acestei deplasări Siriscevic a resimțit o durere la cot și a trebuit să-i punem o atelă ghipsată. Astfel, am ajuns în situația în care am aliniat doi jucători sub 23 ani la startul meciului. Lipsa unei rotații adecvate la perimetru și mai ales a experienței au contat foarte mult. Watson, Carter și în special Richard și-au fructificat acțiunile de unu la unu. Sigur că datorită faptului că am stat foarte mult cu doi jucători U23 în teren organizarea jocului a avut de suferit. Au fost niște blocaje pentru care Oradea ne-a pedepsit. Probabil s-a văzut că tinerii noștri jucători au bifat multe minute de joc și de această dată. Îi felicit pentru felul în care au jucat. Nu am avut o rotație adecvată, dar am avut spirit și o atitudine bună pentru un meci de TOP 6. Ne-au lipsit doi dintre cei mai buni jucători, Jeremic și Siriscevic. Eram convins că din cauza emoțiilor și a lipsei de experiență pot să apară greșeli ușoare în jocul nostru. Îi felicit pe jucătorii tineri. Mai mult, sunt supărat pe jucătorii cu experiență. Una peste alta e un meci bun. A fost un exercițiu de pe urma căruia un jucător tânăr poate să facă pasul în față. Mă bucur că toți trei și-au făcut treaba. Mă refer la Tudor Gheorghe, Marius Ciotlăuș și Mihai Măciucă. Sigur, au greșit și ei în contextul jocului, dar una peste alta consider că am făcut un pas în față și arătăm ca o echipă care nu se lasă ușor înfrântă indiferent de problemele cu care ne confruntăm ori de adversar. Mi-ar fi plăcut să realizăm o surpriză, dar una peste alta am felicitat jucătorii pentru atitudine și pentru modul în care s-au achitat de sarcini. De altfel, noi ne-am propus două lucruri înaintea acestui meci. Unul a fost duelul recuperărilor, pe care l-am câștigat. Celălalt a fost tranziția defensivă, care la începutul meciului a fost deficitară, dar pe parcurs am avut o repliere și o tranziție bună pe faza defensivă.”, conform site-ului 24secunde.ro

Fiind nevoit să joace foarte mult cu baschetbaliștii tineri, Florin Nini a fost întrebat despre regula folosirii tinerilor jucători.

Cred că ne-a ajutat faptul că de-a lungul sezonului am jucat cu tinerii. Menționez că am învins Clujul jucând în permanență cu un român sub 23 ani. Am mai discutat despre această regulă. Este una care dă posibilitatea jucătorilor tineri români să joace, dacă ei își doresc cu adevărat acest lucru. Sigur că eu ca antrenor nu mă prevalez de ea. Cred că s-a observat că nu mă bazez pe jucătorii români tineri doar în primele două sferturi ci contez pe serviciile lor indiferent că avem problemele cu care ne confruntăm în prezent, fie că suntem în formulă completă, așa cum a fost meciul cu Clujul. Acești copii trebuie să înțeleagă că la nivel profesionist trebuie să-ți împingi limitele în permanență. De asemenea, cred că jucătorii mei au înțeles deja mesajul: dacă merită vor intra în teren. Sigur că se vede lipsa de experiență. Sigur că se văd carențele din pregătire pentru că intensitatea și cerințele la acest nivel depășesc tot ce au întâlnit ei în perioada de formare, jocul fiind de așa natură aici încât 1-2 greșeli schimbă soarta meciurilor. Aceste lucruri îi costă. Atât pe jucătorii mei, cât și pe cei ai altor echipe. Eu consider că majoritatea jucătorilor U23 de la echipele din Liga Națională își merită locul și minutele cu prisosință.”, după cum notează sursa menționată mai sus.

Într-un final, antrenorul argeșenilor a spus și câteva cuvinte despre următoarele partide pe care formația sa le mai are în sezonul regulat.

Nu știu dacă suntem în situația de a ne alege adversarul. Rezultatele sunt de așa natură încât nimeni nu reușește să câștige de sus până jos. Timișoara este o echipă care își merită titulatura de revelație a acestui TOP 6. Noi vrem să adunăm cât mai multe victorii. Ele ne ajută la omogenitate și încredere. Toată lumea vorbește despre playoff, dar acesta nu este foarte lung. Este vorba despre câteva meciuri. Pentru a le juca așa cum trebuie ai nevoie să fii pregătit din punct de vedere al omogenității și organizării jocului. Știm că vrem să câștigăm și că vrem să ajungem mai aproape de echipele din plutonul fruntaș. Cred că am arătat că putem juca cu orice adversar.”

În acest moment, BCM U Pitești se află pe ultima poziție în Grupa Roșie, având 27 de puncte. În etapa următoare, trupa antrenată de Nini va juca în deplasare la Cluj-Napoca.

*foto: Facebook - BCM U FC Argeș Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Trebuie sa privim partea reala dupa meciul asta. Era greu de crezut ca putem obtine victoria fara shooterii de baza. Cred ca Maciuca s-a descurcat foarte bine, la fel Carson si Sturanovic. Astept sa vad noul jucator. Hai Pitesti!

    cu 5 ani în urmă (03.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!