Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Mi-am felicitat jucătorii în vestiar și o fac și în public”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.01.2019

Antrenorul formației BCM U FC Argeș Pitești, Florin Nini, a vorbit la finalul meciului pierdut de echipa sa la Oradea în fața campioanei, 76-82, despre modul în care echipa a luptat, fiind lipsită din nou de aportul unor jucători importanți. 

De asemenea, tehnicianul de pe banca formației din Trivale a punctat care au fost momentele decisive ale partidei de duminică seara, având de asemenea și cuvinte de laudă la adresa formației bihorene. 

„Un meci frumos, cred pe placul publicului. Noi am evoluat, din nou, într-o formulă inedită. Avem în continuare jucători în recuperare sau încă nerefăcuți după accidentări. Băieții m-au făcut să uit acest lucru, deoarece au luptat exemplar. Doar câteva momente, ce-i drept importante, în care jocul nostru nu a funcționat, au dat ocazia echipei orădene să se impună. Au fost două coșuri de trei puncte pentru gazde, iar noi am greșit de câteva ori în atac. Felicit Oradea pentru victorie. Este o echipă cu experiență, pe care o văd luptându-se pentru titlul național. În afara de continuitate, Oradea are o chimie bună în echipă, iar Cristi Achim face o treabă foarte bună.

În ceea ce ne privește, mi-am felicitat jucătorii în vestiar și o fac și în public. Le-am spus în vestiar că, indiferent de modul în care am perceput noi anumite situații de joc, trebuie să ne uităm și să înțelegem că avem nevoie de un joc fluid, cu circulație bună a mingii. În momentul în care noi nu ne-am mai respectat planul și am scurtcircuitat jocul am avut probleme. Rămânem doar cu un joc bun, nu și cu victoria, deși mi-am dorit să o obținem. Ne-ar fi dat mai multă încredere înaintea meciurilor din grupa 1-6.

Ne-au lipsit trei jucători. E adevărat, am jucat cu Person și Gheorghe la poziția 1, dar s-a văzut că momentele decisive încă le creează probleme. Ne-au lipsit toți trei în acest meci, dar prin prisma experienței cu siguranță ne-au lipsit Carson și Sturanovic. Îl felicit pe Chirof pentru că s-a achitat bine de sarcini. Mai ales că are și el mici probleme la spate. Una peste alta, consider că banca noastră și-a făcut treaba în acest meci”, a subliniat Nini, conform 24secunde.ro. 

BCM U FC Argeș Pitești a încheiat astfel prima fază a sezonului regulat cu un bilanț de 6 meciuri câștigate, 8 pierdute și 20 de puncte acumulate, urmând să înceapă faza Top 6 de pe locul 5. În prima rundă din Grupa Roșie va juca acasă cu ocupanta locului secund din LNBM, U-BT Cluj. 

„Eu de multe ori sunt mai critic cu mine și echipa mea decât trebuie, ce se datorează dorinței și ideii de a face lucrurile cât mai bine. Sunt convins că puteam să avem cel puțin două victorii mai mult decât am obținut, situație în care ne-am fi putut lupta de pe alte poziții pentru obținerea avantajului terenului propriu în playoff. Sigur, sunt motive, obiective sau subiective, contează mai puțin. Pot să spun că la capătul primei faze a campionatului suntem la un nivel satisfăcător. Mai avem de lucru până să fim la un nivel bun, dar avem la dispoziție TOP 6 în care să ne îmbunătățim”, a vorbit Nini despre ceea ce urmează în continuare pentru echipa sa. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!