Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Voi continua la Pitești. Cu siguranță că putem și trebuie să facem mai mult”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.05.2019

Florin Nini: „Voi continua la Pitești. Cu siguranță că putem și trebuie să facem mai mult”

BCM U FC Argeș Pitești a câștigat cu 79-72 la Timișoara și a încheiat pe locul 5 în Liga Națională de Baschet Masculin, ediția 2018-2019. Antrenorul piteștenilor, Florin Nini, și-a anunțat continuitatea pe banca argeșenilor și în sezonul viitor, a vorbit despre un potențial mai mare, a lăudat prestația tinerilor și a făcut referire și la situația celor de la SCM Timișoara.

„E un sezon în care trebuie să fim corecți cu noi, să tragem linie, să vedem exact ceea ce a depins de noi și să corectăm ceea ce putem remedia. Sigur că ne așteaptă un nou sezon, un sezon pe care eu îl voi continua la Pitești, așa cum spuneam, mă bucur pentru un loc în plus, dar cu siguranță că putem și trebuie să facem mai mult”, a declarat Florin Nini la conferința de presă de după meci.

Acesta a spus că e important că echipa sa a urcat un loc și a vorbit despre alternanța jocului sub panou cu tranziția și procentajul bun de la distanță (52%).

„Este o victorie pe care ne-o doream. Este un loc 5 chiar dacă părerile sunt împărțite, în sensul că e important sau nu e important. Eu știu că în sport, orice competiție presupune participare, presupune dorința de a câștiga și sigur că orice loc în plus pe care îl ocupi într-un campionat este meritoriu pentru orice echipă. Lucru pe care cu siguranță și Timișoara și l-a dorit.

Astăzi am fi vrut să jucăm mai mult sub panou. Nu am avut claritatea și nu am avut deciziile atât de bune încât să-l punem mai mult în valoare pe Sturanovic, care în continuare și-a făcut jocul eficient, însă astăzi am avut și un procentaj bun la 3 puncte. În ultimul meci aici am avut 16-18%, un procentaj care nici nu există din punctul meu de vedere. Astăzi a fost o alternanță din punct de vedere al punctelor date. Chiar dacă au fost puncte mai multe de sub panou, am reușit să marcăm și de la semidistanță. Sigur că astăzi am reușit lucrul pe care ni l-am propus de-a lungul campionatului, să avem un joc de tranziție, un joc în care ca și apărare este greu să te organizezi și pentru jucători care pot alterna jocul de pătrundere și de aruncări de la semidistanță, avantajează o echipă ca a noastră. Nu de fiecare dată am reușit și acest lucru ne-a costat. Astăzi consider că ritmul superior de joc ne-a făcut să avem momentele, de fiecare dată am revenit în joc pe momentele de tranziție. Sigur că de cele mai multe ori o circulație bună și o decizie corectă ne-a făcut să fim câștigători”, a mai spus antrenorul piteștenilor.

Tehnicianul nu a fost pe deplin satisfăcut de acest sezon, dar a amintit de problemele cu accidentările.

„E un meci pe care le-am spus băieților că trebuie să-l jucăm pentru a arăta că avem respect pentru competiție, pentru noi, pentru club, pentru oraș, pentru tot ceea ce s-a întâmplat în acest sezon. Un sezon care chiar dacă se termină să spunem cu cel mai bun rezultat al echipei în ultimii 3 ani, nu suntem deplin satisfăcuți pentru că aveam potențial, însă am trecut peste o perioadă extrem de dificilă, cu multe accidentări, peste 60% din meciurile de calificare în top 6 le-am jucat în formule incomplete. Și cu toate acestea rezultatele au fost apropiate în fața echipelor puternice, actualmente celor care au ocupat primele 4 poziții.

Am trecut peste momente grele, lucru care ne-a afectat constanța în ce privesc evoluțiile. Au fost de-a lungul campionatului și greșeli din partea mea, din partea jucătorilor, din partea tuturor factorilor, lucru care nu ne-a făcut să fim o echipă cu o chimie bună, ci doar să avem momente bune, să avem meciuri bune și amintesc aici meciurile de calificare împotriva echipei din Oradea. Echipă pe care încă din decembrie eu o vedeam echipa campioană și sunt foarte aproape de a realiza acest lucru”.

Tehnicianul a vorbit și despre prestația jucătorilor români și l-a lăudat pe Tudor Gheorghe, la care a apelat la finalul partidei.

„Noi am folosit foarte mult românii, cei care mă cunosc știu că eu dau credit întotdeauna jucătorilor români. Îmi doresc să văd evoluția lor. Îi felicit pe toți și aici mă refer la Tudor Gheorghe care în cariera lui a primit cea mai mare medie de minute. Și așa cum ați văzut și astăzi am jucat finalul de joc, la fel cum am procedat și în meciul cu Cluj, am jucat finalul de joc cu el pentru că este un jucător de echipă națională, este un jucător care muncește foarte mult, care a crescut și care are potențial de a crește. La fel Ciotlăuș, la fel Măciucă și sigur că toți ceilalți jucători”, a mai spus Nini.

Acesta a fost întrebat și de situația celor de la SCM Timișoara, care riscă să nu poată participa în următoarea ediție de campionat dacă nu își rezolvă problemele cu datoriile.

„Sigur, Timișoara este un centru baschetbalistic care ani de zile s-a bătut pentru locuri fruntașe. Și în acest an consider că au avut evoluții extrem de bune, să nu uităm că a câștigat în fața primelor șase echipe acasă. Dar sunt lucruri peste care sigur, putem sau nu putem să trecem și ne vedem în fața unor situații care de multe ori nu depind de noi. Sigur, Timișoara merită ca centru baschetbalistic să meargă mai departe, însă din punct legislativ sunt lucruri pe care dânșii trebuie să le rezolve. Sigur că nu de fiecare dată ne bucurăm, dar trebuie să ne supunem deciziilor”, a mai spus Florin Nini.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!