Stiri Cupa României Masculin

Florin Nini a fost protagonistul unor momente tensionate după finalul duelului cu U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
13.03.2019

Miercuri, 13 martie, BTarena a găzduit o nouă confruntare între U-BT Cluj-Napoca și BCM U FC Argeș Pitești, aceasta contând pentru sferturile de finală ale Cupei României. La fel ca în urmă cu două zile, oaspeții au reușit să controleze o bună parte din joc însă pe final și-au pierdut concentrarea și au ratat victoria.

Dacă luni clujenii se impuneau după o repriză de prelungiri cu scorul de 106-104, de această dată, trupa antrenată de Mihai Silvășan a câștigat la o diferență de 5 puncte, scor 93-88. Din păcate, disputa dintre cele două adversare nu s-a încheiat odată cu fluierul final ci a continuat pentru încă aproximativ 5 minute.

Florin Nini, tehnicianul argeșenilor, a refuzat să dea mâna cu Mihai Silvășan, după ce la finalul meciului de luni i-a arătat niște semne atunci când și-au strâns mâinile. Antrenorul în vârstă de 49 de ani a dat mâna cu toți ceilalți din staff-ul lui U-BT Cluj-Napoca și apoi s-a îndreptat spre centrul terenului. De-obicei, la mijlocul terenului, echipa gazdă este cea care salută publicul, în timp ce oaspeții își găsesc un loc în dreptul băncii lor tehnice. Totuși, de această dată, Florin Nini a încercat să schimbe această rutină, acest gest provocând gazdele imediat. În scurt timp, toți jucătorii și cei aflați în staff au ajuns la mijlocul terenului aceștia fiind foarte aproape de o încăierare generală.

În cele din urmă, piteștenii au renunțat să mai stea în acel loc și s-au îndreptat înspre linia de libere fiind huiduiți de toți fanii prezenți în arena clujeană. Fluierăturile au continuat și în timp ce oaspeții au părăsit sala dar înainte, Maksym Korniyenko nu a ratat șansa de a aplauda ironic publicul. Florin Nini a refuzat apoi să participe la conferința de presă la fel cum a făcut-o și luni când a spus că nu dorește să vină la declarații la Cluj-Napoca.

În schimb, Mihai Silvășan, foarte supărat pe ceea ce s-a întâmplat, a acceptat să vorbească despre această serie de evenimente. Antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca s-a arătat dezamăgit de gesturile omologului său de la Pitești, declarând că nu mai poate să îl respecte deși îl simpatiza înainte.

Chiar nu pot să tac. O lipsă totală de respect, atât acum două zile cât și azi, a lui Florin Nini. Nici nu a dat mâna cu mine după meci. A încercat să intre în centrul terenului unde de-obicei noi salutăm. Chiar nu pot să mai am absolut niciun respect pentru el. Eu înțeleg că are presiune pe el și vrea să câștige. La fel am și eu enorm de multă presiune și vreau să câștig. Însă, cred eu că trebuie să avem un spirit de colegialitate și să ne respectăm reciproc. Acum două zile mi-a făcut niște semne când am dat mâna care nu își aveau locul. Nu a vrut să vină la conferința de presă că a spus că el la noi nu vine la conferința de presă. Lucruri care pe mine cel puțin mă fac să nu-l respect absolut deloc și eu chiar îl stimam. Mi-a fost și antrenor la un moment dat la juniori, însă lucrurile nu se fac așa. Oricât de rău și de frustrați am fi și am pierde trebuie să avem puterea să ne uităm unii la alții în ochi și să dăm mâna. Mă refer aici între antrenori. Dar asta este decizia lui, nu am ce să zic altceva.”

Rolland Torok a fost mai rezervat decât antrenorul său, dorind doar să clarifice puțin situația.

Mie, sincer, nu-mi plac chestiile astea. Noi jucăm acasă. De-obicei echipa care joacă acasă salută publicul în mijlocul terenului, da? Ei au venit acolo primii, normal că noi nu am lăsat chestia asta deoarece noi suntem acasă. Nu vreau să comentez acțiunea lor. Fiecare știe ce-a greșit acolo.”

În acest sezon, U-BT Cluj-Napoca și BCM U FC Argeș Pitești s-au întâlnit de 5 ori, iar trupa antrenată de Mihai Silvășan s-a impus de 4 ori. Miercurea viitoare, în 20 martie, va avea loc cea de-a 6-a confruntare dintre cele două echipe pe terenul celor de la BCM U Pitești. Echipa gazdă este nevoită să recupereze un avantaj de 5 puncte pentru a se califica în Final Four-ul Cupei României.

*foto: Facebook - BCM U FC Argeș Pitești

12 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Omu', precum se exprima la CE 2015 F, "păpușel", e plecat de mult de acasă! Ceva probleme la mansardă!

    cu 5 ani în urmă (13.03.2019) Raspunde
  • Cr1s71m :

    Hai sa fim corecti
    Dar ca Silvasan i-a strigat la finalul meciului lui Nini : -beep- -beep- taran prost, nu ati observat? Eventual revedeti inregistrarea meciului.
    Ce i-a strigat in timpul meciului nu ati vazut? Nu stiu cine a scris articolul , vad ca nu are curaj sa il semneze. Pacat.

    cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      pai daca
      s-o fi comportat ca un taran prost? :))

      Altfel, cam care crezi ca-i in general nivelul in lumea sportului? In ceea ce priveste exprimarea..cam acolo-i. Numa ca majoritatea antrenorilor cel putin se abtin de la limbaj in cele mai multe dintre cazuri. Acum, consecinta a frustrarii, nu s-au mai abtinut nici unul nici altul.
      Nini, la varsta lui si la cartea de vizita pe care totusi o are, orice ar spune unii si altii, ar trebui sa incerce sa fie mai ponderat, ca oricum si daca-i furat sau i se pare ca e furat, cu atitudinea asta nu rezolva nimic. Nu-i pasa chiar nimanui de isteriile lui. Ba mai mult, isi atrage si mai multe antipatii si va fi in continuare tinut under scrutiny din partea arbitrilor si a oficialilor...

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • Cr1s71m:

      pentru student
      Una este sa protestezi si alta este sa injuri. Sunrt comportamente total diferite.

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Nini
    La fel facea si cand antrena la Targoviste (daca bine tin minte) in campionatul feminin. Pacat ca trage dupa el jucatorii si suporterii. Un om lipsit de etica profesionala si plin de frustrari. La Pitesti sigur va fi si mai greu cu suporterii care vin gata montati, dar asta poate ii va motiva pe ai nostrii. Haide U!!!

    cu 5 ani în urmă (14.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Conflict
    Pagina de fb a echipei inca nu a postat informatii despre asta, deci astept si parerea noastra. Din ce am auzit, Silvasan ar fi injurat si de acolo a pornit totul. Asa cum a spus cineva, ar fi bine sa scrieti ceva corect si real. De faptul ca jucatorii au fost injurati si scuipati s-a scris? Nu! (Asa mi-a transmis un jucator). Urata situatie.

    Nini e normal sa fie suparat si frustrat pentru ca a fost aproape de 2 ori sa invinga. Chiar daca clujenii nu sunt de acord, asta e realitatea. Pitestiul, chiar daca e pe 6, nu a pierdut la 20+, cum au facut-o altii. Din contra, in lipsa lui Siriscevic chiar a jucat bine.

    Miercuri vrem calificarea!

    cu 5 ani în urmă (14.03.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Pitesti
    Mai baieti haideti sa facem un remember la ultimul meci de la Pitesti. Si la televizor se aud, uneori, injuraturile ca la usa cortului. Si imi aduc aminte perfect. Nu postati in victime pentru ca nu sunteti. Nu sunteti usa de biserica. Si inca o data, repet, totul porneste de la Nini. Voi ii faceti doar jocul.

    cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • Cr1s71m:

      injuraturi
      Ce sa spun, de cand cu regula cu amenzile pentru nespalati in autobuz, clujenii nu mai injura in tribuna. Una este sa injure spectatorii, alta este ca un antrenor sa il injure pe antrenorul echipei adverse. Bine ca asta s-a auzit clar pe inregistrarea FRBTV.

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Cr1s71m
      Esti un user nou pe Tb. Poate faci parte din staff-ul Pitestiului, ca suporteri n-am vazut. Frustrare este si in comentariul tau daca te legi de "regula cu amenzile pentru nespalati in autobuz" ca sa te citez. Pe FRBTV nu s-a auzit nimic. Ce cauta Nini la mijlocul terenului dupa meci cand stia acolo merge echipa gazda? Asta inseamna provocare, lipsa de respect. Ce a spus la sfarsitul meciului de luni cand Silva a intins mana, asta stii sa ne scrii?

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Luni i-a pus m-ai furat
      Am auzit eu in sala

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • Cr1s71m:

      Stefan Cj
      Ii admir pe clujeni dar din pacate, domnul Silvasan este exceptie. Este de neacceptat ca un antrenor serios sa-si injure adversarul, este vorba in primul rand de respectul de sine.

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Silva
    l-a injurat doar la finalul altercatiei de la mijlocul terenului, dupa ce initial i-a batut obrazul si Nini i-a trintit un 'hai sctir' ! Totul a plecat de la refuzul lui Nini de a da mina cu Silva la sfirsitul partidei. Pina atunci parea ca ii are in vizor doar pe arbitrii ( arbitraj sub mediocru , cum anticipam ). De fapt, parca prin sfertul 3 a fost o faza la care chiar Jeremic ( care si el protesta la cam toate deciziile ) l-a potolit pe Nini recunoscind un fault. Iar la chestia cu scuipatul chiar nu-mi dau seama cind si cum, la Sala Polivalenta iti trebuie ceva flegma si forta ca sa atingi tinta :)

    cu 5 ani în urmă (14.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!