Stiri Cupa României Masculin

Florin Nini despre Mihai Silvășan: „Pentru mine, persoana lui s-a închis”

David Istrate

David Istrate
19.03.2019

Miercuri, 13 martie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca s-a desfășurat prima manșă a duelului dintre U-BT Cluj-Napoca și BCM U FC Argeș Pitești, care contează pentru sferturile Cupei României. În acea întâlnire, formația oaspete s-a aflat mai tot timpul la conducere însă gazdele au revenit și au învins la o diferență de 5 puncte, scor 93-88.

La finalul acelui joc, spiritele s-au încins și au avut loc mai multe conflicte între componenții celor două tabere, acestea pornind după ce Florin Nini a refuzat să dea mâna cu Mihai Silvășan. Tehnicianul echipei argeșene nu a fost prezent la conferința de presă dar a dat o declarație pe acest subiect pentru site-ul oficial al clubului BCM U Pitești. Nini a declarat că Silvășan i-ar fi adresat injurii la finalul jocului, aspect care l-a deranjat foarte tare.

Înainte de toate, vreau să subliniez faptul că nu aș vrea să se asocieze antrenorul Clujului cu ce reprezintă Clujul pentru mine. Eu am un respect pentru Cluj, pentru ce a făcut acest club și face în continuare în baschetul românesc, în special, în ultima perioadă, în baschetul juvenil. Am destul de multe persoane acolo cu care țin legătura, cu care am o relație civilizată. Clujul este o altă discuție, clubul este unul care merită apreciat și felicitat, partea cealaltă este cu totul altă poveste.

Eu privesc această situație foarte detașat și vă spun și de ce. Eu sunt antrenor din ’95, am 24 ani de experiență, omologul meu cred că este în al patrulea an. Noi, antrenorii, suntem în general cei mai expuși, depindem de mulți factori. În același timp, și conjunctura ne poate pune în situații favorabile, în care implicarea și meritul nostru este mai mult sau mai puțin important. Ceea ce vreau să iasă în evidență, detașându-mă puțin de acest subiect, este faptul că în toți anii mei, ani în care l-am avut și sportiv la echipa națională de juniori, nu cred că m-am dus la un antrenor după un meci să aduc injurii și să-l fac pe omologul meu în modul în care a reacționat el. Asta indiferent de nivelul la care am activat, indiferent de situația creată, pentru că noi, antrenorii, suntem ca două mingi de foc care 40 de minute și chiar o oră după, ardem și ne agităm în felul nostru, pentru evoluții bune, pentru echipa noastră, pentru a găsi soluții și sigur, în același timp, pentru a diminua puțin și din factorii externi care, de cele mai multe ori, perturbă activitatea noastră. Pentru mine, persoana lui s-a închis.

La finalul primului meci de acolo, cel de campionat, am salutat toată banca tehnică, așa cum am făcut-o de fiecare dată indiferent de adversar. Singurele cuvinte pe care i le-am adresat au fost ‘Nu așa.’, remarca mea fiind făcută pe baza unor lucruri pe care eu le-am văzut pe parcursul meciului. Din acel moment, să îmi jignești echipa, să mă jignești pe mine, asta nu știu dacă arată buna creștere, buna educație. Mă rog, sunt lucruri care îl privesc pe el, dar ca antrenor, asta spune multe lucruri despre fiecare. Toți avem presiunea noastră, toți avem trăirile noastre, însă, una peste alta, respectul pe care trebuie să îl arătăm baschetului și poziției în care ne aflăm e bine să existe. A doua zi, eu m-am întâlnit cu Mircea Cristescu și am discutat anumite lucruri printre care și acesta. Mi-am exprimat nemulțumirea și i-am spus că la meciul de Cupă voi întinde mâna pentru baschet, pentru Cluj și pentru competiția în care ne aflăm, lucru pe care l-am făcut. Nici el nu a rămas plăcut impresionat despre cele întâmplate.”, conform site-ului oficial al clubului argeșean

Așadar se anunță un duel foarte tensionat mâine, 20 martie, în sala Trivale din Pitești. Partida va începe la ora 20:00 și va fi transmisă în direct la Digisport 3.

*foto: Facebook - BCM U FC Argeș Pitești

2 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești adu :

    Coincidenta sau nu
    Ambele echipe au rezultate mult mai slabe decat valoarea loturilor.

    cu 5 ani în urmă (19.03.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    Reactie
    No, a venit si reactia lor. Ii normal ca fiecare sa isi sustina parerea, dar daca Silva chiar a injurat dupa primul meci in care chiar am avut noroc inseamna ca el a gresit. O declaratie omenoasa. Imi scapase detaliul asta, ca Nini a fost antrenorul lui Silva. Sper ca maine sa vedem un meci frumos, fara incidente. Haide, U!

    cu 5 ani în urmă (19.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!