Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Florina Stănici (Diaconu): „Sunt multe echipe în România pe care le motivează cel mai tare dragostea pentru sportul pe care îl practică”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.11.2018

CS Rapid București evoluează în această ediție a Ligii Naționale în grupa valorică B. Feroviarele se bazează și în actualul sezon pe un nucleu de jucătoare care evoluează de mulți ani împreună. Printre acestea se numără și căpitanul Florina Stănici (Diaconu), cea mai bună marcatoare a echipei. Fundașul de 36 de ani ne-a vorbit despre prima parte a sezonului.

„Este un sezon bun, cu echipe echilibrate ca valoare, din păcate, acum începe să se simtă oboseala și accidentările în echipă n-au întarziat să apară. Eu, personal, mă simt bine, mă bucur de jocul frumos pe care reușim să îl facem în timpul meciului și sper să ducem la final ceea ce ne-am propus de la început. Să avem cât mai multe victorii și fără accidentări, dacă se poate”, ne-a declarat Florina Stănici (Diaconu).

Aceasta crede că regula cu jucătoarea U23 ajută tinerele românce să progreseze. Fundașul Rapidului a vorbit despre motivația de a continua să joace și speră la un program mai puțin încărcat în a doua fază a campionatului, când grupa a doua va avea cu o echipă mai puțin.

„Cred că în momentul de față sunt multe echipe în România pe care le motivează cel mai tare dragostea pentru sportul pe care îl practică. Noi și când eram în Liga Națională eram printre singurele echipe care aveau în componență doar românce și jucătoare tinere! Nivelul crește de la an la an și prin regula impusă de FRB jucătoarele românce tinere progresează. În prima fază a campionatului programul meciurilor a fost foarte aglomerat, cu etapă intermediară aproape în fiecare săptămână. Sperăm să fie mai lejer în următoarea fază a competiției”, a adăugat veterana formației bucureștene. Aceasta a câștigat în 2012 titlul cu CSM Târgoviște, dar fosta internațională a revenit la alb-vișinii, pentru care a jucat în ultimele sezoane.

Florina Stănici (Diaconu) este și în această stagiune cea mai bună marcatoare a Rapidului. În primul meci din acest sezon, căpitanul alb-vișiniilor a avut o prestație excelentă în Cupa României, în fața vicecampioanei CSM Satu Mare, care face parte din grupa valorică A și poate folosi 5 straniere în meci. A înscris 22 de puncte în partida care a deschis dubla, plus 5 recuperări și 5 pase decisive.

În 8 meciuri de campionat are o medie de 17,6 puncte. Mai are 6 recuperări pe meci, 6,4 pase decisive, 3,5 mingi pierdute și 4,4 intercepții în 35:39 minute/meci, cu 20 eficiență medie. În două partide a fost aproape de triple-double, lipsindu-i o recuperare și o pasă decisivă, respectiv 2 recuperări. Formația bucureșteană are 5 victorii și 4 înfrângeri în grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin și păstrează șanse să prindă play-off-ul. Două echipe din a doua grupă vor juca în play-off, prima urcând la finalul fazei 1. Liderul grupei galbene la finalul fazei a doua va prinde ultimul loc de play-off, urmând să joace cu câștigătoarea primei grupe.

Următorul meci al Rapidului va avea loc miercuri, 5 decembrie, de la ora 19. Florina Stănici (Diaconu) și coechipierele sale vor primi vizita concitadinei Agronomia București.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!