Stiri

Formația Claudiei Cuic începe astăzi semifinala campionatului turc, contra celor de la Cukurova

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.04.2019

Formația Claudiei Cuic, BotașSpor, s-a impus cu 2-1 în sfertul de finală cu Mersin BSB, la care evoluează Ashley Walker. Cele două au fost principalele marcatoare ale echipelor lor în primele două partide din primul tur de play-off. În semifinale Botaș va întâlni echipa care a încheiat pe primul loc sezonul regulat, Cukurova Basketbol, iar primul meci este programat astăzi. În cealaltă semifinală Fenerbahce conduce cu 1-0 pe Galatasaray.

După cele 26 de etape ale sezonului regulat, echipele româncelor din campionatul Turciei au fost pe locurile 4 (Botaș la care evoluează Claudia Cuic, principala marcatoare cu 427 de puncte îm 28 de meciuri, a 7-a din campionat), 5 (Mersin BSB la care joacă Ashley Walker, a doua marcatoare a echipei și a 4-a a campionatului cu 448 de puncte în 28 de meciuri) și 11 (noua echipă Adana Basket, la care coșghetera Gabriela Mărginean are al 3-lea total din campionat la puncte înscrise, 488 în 26 de meciuri).

Primele opt clasate au intrat în play-off. Trei dueluri din sferturi s-au încheiatcu 2-0. Echipele de pe locurile 1 și 2 la finalul sezonului regulat au trecut mai departe în minimum de meciuri. Cukurova a mers în semifinale după 101-53 și 75-44 (în deplasare) cu OGM Ormanspor. Fenerbahce a eliminat pe Besiktas cu 105-80 și 81-67 (în deplasare). Singura echipă mai slab clasată care a trecut în penultimul act a fost Galatasaray (locul 6) care a învins pe Hatay BSB (locul 3) cu 63-62 în deplasare și 70-59 acasă.

Doar sfertul de finală dintre locurile 4 și 5 a avut nevoie de joc decisiv după ce în primele două partide s-a câștigat în deplasare. Mersin BSB s-a impus cu 61-51 pe terenul celor de la Botaș în meciul care a deschis seria. Gazdele au avut 17-13 la prima pauză, dar oaspetele au fost mai bune în următoarele două sferturi și aveau un avans de 13 lungimi înaintea ultimelor zece minute.

Claudia Cuic, integralistă, a fost coșghetera meciului unu cu 21 de puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. De la gazde a urmat-o Elizabeth Williams cu 14 puncte și 9 recuperări. Ashley Walker, cu cetățenie americană și română (componentă a naționalei României) a contribuit cu 13 puncte în 32:29 minute pentru câștigătoare, plus 4 recuperări și 6 pase decisive. Evonne Anderson a avut 13 puncte și 7 recuperări, iar Gintare Petronyte a terminat în double-double cu 12 puncte și 11 recuperări.

Al doilea joc al confruntării dintre cele două românce s-a disputat cu trei zile mai târziu, pe terenul lui Mersin BSB. A fost rândul celor de la Botaș să câștige în deplasare, cu 74-57, după ce și-au adjudecat toate cele patru sferturi. Ashley Walker a reușit o prestație excelentă în meciul doi, fiind coșghetera acestuia cu 27 de puncte, plus 8 recuperări în 38:29 minute. Gintare Petronyte a urmat-o cu 20 de puncte și 6 recuperări. Claudia Cuic a fost din nou integralistă la Botaș și a contribuit cu 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Alte patru coechipiere au fost în double-digits, două dintre acestea terminând în double-double. Elizabeth Williams a avut 14 puncte și 12 recuperări, iar Olcay Cakir Turgut 15 puncte și 11 pase decisive.

Jocul decisiv a fost găzduit de Botaș după alte trei zile. Gazdele s-au impus cu 64-62 după ce și-au adjudecat primele două sferturi și aveau 33-24 la jumătatea partidei. Mersin a revenit în sfertul trei și avea un punct în față la ultima pauză (scor 42-43). Walker a egalat la 62 cu cinci secunde rămase din joc, iar Elizabeth Williams a înscris coșul victoriei gazdelor la ultima fază.

Williams a fost coșghetera meciului trei cu 24 de puncte, în double-double cu 12 recuperări. Tijana Krivacevic a înscris 12 puncte pentru gazde, iar Claudia Cuic 8 puncte plus 4 recuperări și 4 assist-uri în 35:51 minute (a ieșit cu 5 faulturi). Gintare Petronyte a fost cea mai bună marcatoare de la învinse cu 18 puncte (7 recuperări), urmată de Ashley Walker cu 15 puncte și 8 recuperări în 38:08 minute. Au mai fost în double-digits Yvonne Anderson cu 14 puncte și Asena Yalcin cu 11 puncte (6 pase decisive).

Botaș dispută astăzi primul meci al semifinalei, în deplasare la Cukurova Basketbol, de la ora 18:00. Jocul secund va fi în 27 aprilie, iar a treia partidă în 30 aprilie. Dacă va fi necesar meciul patru, acesta va fi găzduit de Botaș în 2 mai, iar un eventual decisiv se va disputa pe terenul celor de la Cukurova în 5 mai. Alina Iagupova și Claudia Cuic sunt coșgheterele celor două echipe, cu 18,95 puncte pe meci (398 de puncte în 21 de meciuri) și 15,25 ppg (427 în 28 de partide). Cukurova s-a impus în ambele meciuri dn sezonul regulat, cu 78-56 acasă și 70-69 în deplasare.

Semifinala dintre Fenerbahce și Galatasaray a început deja, cu gazdele de la Fener câștigând ieri primul meci cu 72-51. Următorul joc din această serie este programat mâine, iar al 3-lea în 29 aprilie, pe terenul lui Galatasaray. Dacă va fi necesar meciul trei, acesta se va disputa în 1 mai, iar dacă va fi nevoie de joc decisiv, va fi în 4 mai pe terenul lui Fenerbahce.

*foto: Just Women's Basketball facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!