Stiri Acvile

Franța a câștigat Campionatul European U16 Feminin

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.08.2017

Franța este noua campioană europeană la categoria U16 feminin, după ce a câștigat finala Campionatului European U16 Feminin Divizia A, organizat chiar în „Hexagon”, la Bourges, 63-55 în fața echipei similare a Ungariei

Ungaria a început mai bine partida disputată sâmbătă seara la Bourges, câștigând primul sfert cu 13-8. Din acel moment, gazda turneului final nu a mai cedat însă inițiativa, reușind să-și adjudece clar sferturile 2 și 3 cu parțiale de 18-11, respectiv 23-13. Având astfel un avantaj destul de consistent înaintea ultimului sfert, Franța nu a mai forțat, fiind mult mai precaută pe fază defensivă, iar chiar dacă a pierdut ultimele 10 minute cu 14-18, victoria finală a fost în cele din urmă adjudecată la 8 puncte diferență, scor final 63-55. 

Cele mai bune jucătoare din lotul Franței au fost Z. Wadoux autoare a 22 de puncte, respectiv I. Rupert cu 18 puncte puse pe tabela de marcaj. De cealaltă parte, din lotul maghiar s-a evidențiat R. Dombai cu 16 puncte înscrise. 

Dacă Franța a reușit să pună mâna pe medalia de aur la finele Campionatului European, iar Ungaria a fost nevoită să se mulțumească cu argintul, Italia a învins în finala mică pe Letonia cu 48-42, câștigând astfel medalia de bronz. De asemenea, Olanda s-a salvat în ultima clipă de la retrogradare cu o victorie în fața Lituaniei, 67-59, balticele părăsind astfel Divizia A la braț cu Belarus și România. 

Franțuzoaica Iliana Rupert a fost desemnată MVP-ul Campionatului European U16 Feminin Divizia A.

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!