Stiri

Gabi Mărginean și Perfumerias Avenida s-au calificat în sferturile de finală ale Euroligii

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.02.2017

Chiar dacă au pierdut ultimele două partide din grupele Euroligii, Gabriela Mărginean și colegele sale de la Perfumerias Avenida Salamanca au reușit calificarea în sferturile de finală ale Euroligii de baschet feminin. Trupa din Spania se va duela în sferturi cu Fenerbahce Istanbul pe sistemul cel mai bun din 3 meciuri cu un joc mai mult în Turcia. 

După 56 de meciuri jucate în total între cele 8 echipe din Grupa B, Avenida a terminat pe locul 3 cu un bilanț de 7 victorii și 7 înfrângeri, la egalitate cu franțuzoaicele de la Bourges, respectiv turcoaicele de la Hatay BB. Astfel, din Grupa B s-au calificat în sferturi UMMC Ekaterinburg (13/1), Nadezhda (10/4), Avenida (7/7) și Bourges (7/7). De cealaltă parte, din Grupa A s-au calificat Dynamo Kursk (14/0), Fenerbahce (11/3), USK Praga (9/5) și Famila Schio (7/7). 

Fiind mai bine clasată în faza grupelor, Fenerbahce dispune de avantajul terenului propriu în disputa din sferturi cu echipa româncei. Primul meci se va juca în fieful liderului din Turcia pe data de 7 martie, apoi seria se mută în Spania pe data de 10 martie, iar dacă e nevoie revine în Turcia cu decisivul din 15 martie. 

În ultima etapă din faza grupelor, Avenida a pierdut pe terenul celor de la Nadezhda, scor final 62-65. Jucătoarea originară din Cluj-Napoca a bifat 18 minute pe parchet în acest meci, având 7 puncte marcate, 2 recuperări, o pasă decisivă, 2 mingi pierdute și 6 la eficiență. 

Gabriela Mărginean a jucat în toate cele 14 meciuri ale echipei sale din faza grupelor ale Euroligii, având medii de 6.1 puncte, 2.0 recuperări, 0.8 pase decisive, 0.9 intercepții, 1.3 mingi pierdute și 5.1 la eficiență, totul în 19. minute jucate. 

Proaspăt câștigătoare a Cupei Spaniei și lider la zi în campionat, Avenida mai are de disputat încă 3 meciuri în întrecerea internă până la prima încleștare cu Fenerbahce. 

*Foto: Zsombor Toth (fiba.com)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!