Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Gabriela Cursaru: "Nu mai puteam suporta statutul de jucătoare de mâna a doua"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
11.02.2014

ACS Sepsi SIC nu se va mai putea baza pe serviciile sportivei Gabriela Cursaru, Mikes Zoran rămânând fără principala rezerva pentru poziţia de fundaş. Sportiva originară din Bucureşt a luat decizia unilaterală de a părăsi gruparea din judeţul Covasna anunţându-şi întenţile înainte de deplasarea la Cluj-Napoca. Contractul fundaşului cu Sepsi expiră la finalul sezonului următor.

Contactată de către site-ul nostru, Cursaru a declarat că nu a mai putut suporta statutul de jucătoare de mâna a doua adăugând faptul că din respect pentru club nu va mai face şi alte afirmaţii.

Nu aş vrea prin declaraţia mea să fac rău echipei. Conducerea clubului, fanii m-au susţinut în toată această perioadă grea pentru mine, încurajându-mă permanent! Ştiu că sunt apreciată şi iubită de oamenii din Sfântu Gheorghe, care mi-au dovedit permanent acest lucru. Hotărârea de a pleca de la echipă am luat-o foarte greu, dar nu mai puteam suporta statutul de jucătoare de mâna a doua. Din respect pentru club doar atât am de declarat.

În vârstă de 21 de ani, Cursaru a evoluat sezonul acesta în 15 meciuri pentru Sepsi având o medie de 13 minute, 3.2 puncte, 1.9 recuperări, 1.6 pase decisive pentru o medie de 3.9 unităţi la eficienţă. În cele cinci sezoane petrecute în Liga Naţională de Baschet feminin, Cursaru a petrecut pe parchet, în medie, între 29 şi 36 de minute, iar media de minute din acest sezon pare a fi principala nemulţumire a sportivei care este rezerva jucătoarei americance ce evoluează în WNBA, Samantha Prahalis. Cel mai probabil Gabriela Cursaru va fi suspendată de conducerea clubului din Sfântu Gheorghe.

Foto: fibaeurope.com

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Elena21 :

    Vaiii......
    Frumos gandit...tipic romanesc...vrem bani si avantaje dar daca se poate si pe moca,munca putina ca doar suntem fata lui tata si a lui mama.:))
    ESTI una din jucatoarele romance de mana a treia fetito ....tu vrei sa spui ca esti jucatoare de prima clasa?....pai hai sa o luam incetul cu incetul ....ai jucat numai la echipe de nivel mediocru gen Olimpia si Brasov si cand ai ajuns sa joci la o echipa care are alta clasa peste unde ai fost tu gata .....repede ne luam gentutza si plecam .Oricum nu vreau sa iti fac o teorie acum .:)) dar iti spun atat ...REVINO cu picioarele pe pamant fetitzo esti o jucatoare mediocra si tot timpul ti-a fost cantat in struna cum se zice pe romaneste ........mai bine ai pune mana si ai muncii sa ajungi si tu sa joci macar 2-3 minute pe meci la un nivel avansat ....daca nu poti, pleaca inapoi la echipele "profesioniste" gen Brasov,Tg Mures etc care EU UNA nu le vad rostul in acest campionat .Ne plangem ca nu avem campionat bun si ca,vin strainele si joaca iar noi saracele nu mai putem sa ne aratam valoarea ......dar sincera nu vad decat niste amarate de jucatoare romance care ar face bine sa se lase de acest sport...exceptie jucatoarelor trecute de a doua tineretze.:))bine vina nu este a lor in totalitate ....o vina mare o au si MARI antrenori actuali romani gen Florin Covaciu ,Dan Calancea, Dan Fleseriu si ultimul mare samaritean Petre Eles...:))Ei ar face bine sa puna mana pe abecedarul baschetului si sa mai invete mult ca, sunt depasiti total in acest fenomen .....Doamne pe ce manii au fost loturile nationale si mai sunt ..;((( ROMANIA TREZESTE-TE si puneti oameni competenti in functii pe valori nu pe cunostinte etc.....ca suntem vai de mama noastra si in sport dupa cum se vede...;(((

    cu 10 ani în urmă (11.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fanutz:

      aoleu
      e foarte bine ca avea "specialisti" ca tine care isi dau cu parerea despre baschetul romanesc...crezi ca prin manifestarea asta de maidan ai castigat ceva? eu zic ca nu...in primul rand cred ca eforturile facute de toate cluburile pentru mentinerea in viata a baschetului romanesc sunt laudabile...ca nivelul competitiei nu este cel pe care ni-l dorim este cu totul alta poveste...in ceea ce o priveste pe Gabriela Cursaru este o jucatoare talentata si muncitoare iar acolo unde a fost si-a facut treaba...trebuie sa nu uitam ca suntem oameni inainte de toate...si ca un sfat mai consulta dictionarul limbii romane pe viitor daca tot esti un critic fin...

      cu 10 ani în urmă (13.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Elena21:

      Aoleuuu Fanutz...;))
      Banuiesc ca, sunte-ti unul din "specialisti" bine pus in functie pentru performantele dumneavoastra.....stiu uneori ADEVARUL sau CRITICA doare,dar de ce nu le luati ca si constructive.;)) Aveti perfecta dreptate in privintza cluburilor ele fac eforturi foarte mari sa reuseasca mentinerea baschetului romanesc dar intrebarea mea este dumneavoastra ANTRENORI "specialisti" ce face-ti? exemplu mi l-ati dat...caracterizarea acestei jucatoare....TALENTATA...o fi nu zic NU.:)) dar pana acum nu sa vazut......MUNCITOARE si ACOLO UNDE A FOST SI-A FACUT TREABA...:)))Hai sa fim seriosi domnule Fanutz unde sa vazut la ea asa ceva? Nimeni nu a zis ca suntem roboti ...si ca suntem perfecti dar EA a aratat prin plecarea de la club ca este o jucatoare MEDIOCRA....cand a dat putin de greu gata pleaca..:)) DAR UNDE?..;)) Si sa stiti domnule Fanutz mie una (ul)..;) cum spuneti dumneavoastra nu imi place chiar asa mult dictionarul limbii romane....imi plac stiintele exacte..;)) O seara faina va doresc!!!

      cu 10 ani în urmă (13.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan :

    @elena21
    dragă elena!, ca să ai o părere despre baschetul românesc, nu este nevoie să jigneşti, să denigrezi nici o persoană. baschetul este aşa cum este, dar noi iubim acest sport, fără spectacolele sportive săptămânale am fi alţi oameni, cum cei care practică (chiar şi la nivel profesionist) sunt oameni diferiţi. deci în primul rând sunt oameni, şi după aia maşinării sportive. prin a exterioriza chipul şi sufletul omului pe corpul sportiv este un caracter şi o hotărâre aparte, care poate să aibă uneori efecte negative asupra carierei sportive al omului. noi suporterii de la sepsi-sic o înţelegem perfect pe gabi, o susţinem, mulţumim pentru tot ceea ce a făcut la sft şi dorim în continuare să aibă un ataşament faţă de baschet, aşa cum a prezentat până acum. "ca să simţi libertatea nu trebuie să fi mare, dar este necesar să fi tare"

    cu 10 ani în urmă (13.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Elena21:

      pentru megan
      Draga Megan oare aceste persoane care se poarta asa cu noi ce merita?....sa ii aplaudam sa le dam si celalalt obraz?....Stim ca, acolo la Sfantul Gheorghe sunt oamneni foarte atasati de fete si de tot ce inconjura acea echipa ......chiar merita aceii oameni acest comportament ?.Ce simplu este pt Gabi sa spuna cateva cuvinte ....dar de ce sa nu privim si cealalta parte a ei "LASITATEA,NEPUTINTA & IPROCRIZIA".....acei oameni sau bazat pe ea ,i-au oferit toate conditiile au facut eforturi mari sa poata mentine acea echipa la un nivel ridicat si vin asa zisi sportivi "profesionisti" sa spuna "stiti eu plec ca ,domnul antrenor nu imi da mingea sa joc...;) si nu am timp de stat pe bancutza ca am o varsta foarte inaintata si o valoare inestimabila si nu imi permit asta ....etc" ....scuza-mi ironia dar cum naiba sa nu fiu asa ...a venit de 3 luni la o echipa care se vede ca se munceste cu adevarat si vine EA marea jucatoare "talentata" spusa de unii specialisti mai sus si se comporta asa .Nu inteleg Megan cand spui "noi suporterii de la sepsi-sic o înţelegem perfect pe gabi, o susţinem" DE CE?...nu a gresit nimeni cu nimic in privintza ei ....si daca ATRENORUL a decis sa stea pe banca .....ea este acolo sa munceasca si sa respecte regulile interne ale clubului atat timp cat este platita .

      cu 10 ani în urmă (13.02.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!