Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Gabriela Irimia continuă la Olimpia CSU Brașov

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.07.2015

Formația Olimpia CSU Brașov a anunțat prelungirea contractului cu baschetbalista Gabriela Irimia, sportivă care a fost căpitanul formației de sub Tâmpa în stagiunea 2014-2015. 

În ediția precedentă de campionat, jucătoarea de 25 de ani a bifat 31 de partide în echipamentul olimpicelor, timp în care a acumulat medii de 8.6 puncte, 4.3 recuperări, 1.4 pase decisive, 1.5 mingi pierdute și 7.8 la eficiență, totul în 30 de minute jucate pe meci. Din punct de vedere al procentajelor, Irimia a încheiat stagiunea cu 41.4% (53/128) din interiorul semicercului, 30.4% (34/112) de la mare distanță, respectiv 71.6% (58/81) din dreptul liniei de fault. 

„Am ales Brașovul pentru sezonul viitor. M-am simțit foarte bine la Olimpia și de aceea am ales să continui sub Tâmpa. Simțeam și că am lăsat ceva neterminat. Eu cred în această echipă și cred că în acest sezon putem depăși performanțele de anul trecut. Sper să reușim să intrăm între primele patru echipe din campionat și să jucăm în Final Four-ul Cupei României”, a declarat sportiva. 

Sunt foarte fericit că am reușit să o păstrăm pe Gabi la noi la echipă. Este jucătoarea pe care eu am dorit-o foarte mult și este baschetbalista cu care începem echipa. Gabi este un caracter special, este o jucatoare extraordinară, o baschetbalistă de lot național. Având în vedere că în sezonul viitor este obligatoriu ca în teren să fie cel puțin o româncă timp de 40 de minute, pot spune că am reușit un transfer mare”, a adăugat și tehnicianul formației brașovene, Dan Calancea. 

Sportiva originară din Călărași a mai evoluat pe lângă Olimpia Brașov la Olimpia din București. Din sezonul 2008-2009 și până în prezent, extrema a jucat 179 de meciuri la nivel de primă ligă, timp în care a totalizat 1644 de puncte, 858 recuperări, 175 pase decisive, 140 intercepții, 354 mingi pierdute, 28 capace și 1407 la eficiență, totul în peste 4800 de minute petrecute pe parchet. 

De asemenea, Gabriela Irimia a făcut parte din lotul României de senioare la EuroBasket Women 2015, acolo unde în cele 4 meciuri jucate a acumulat în medie 6.0 puncte, 3.8 recuperări și 0.8 pase decisive. 

Cu Irimia în lot, Olimpia Brașov a terminat sezonul trecut pe locul 8 sezonul regulat, în play-off fiind eliminată de vicecampioana din Sfântu Gheorghe, iar mai apoi a reușit să termine pe locul 5 în Turneul de Clasificare. 

*Foto: Facebook Olimpia Brasov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!