Stiri

Gabriela Mărginean a cucerit Cupa Spaniei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.02.2017

Românca Gabriela Mărginean a cucerit duminică Cupa Spaniei alături de echipa sa Perfumerias Avenida Salamanca, după ce a învins în finală formația Uni Girona cu scorul de 80-74. A șasea cupă națională a venit pentru Avenida chiar de ziua baschetbalistei noastre care a împlinit în ziua finalei 30 de ani. 

Confruntarea dintre Avenida și Girona, primele două clasate din campionatul spaniol, a fost una demnă de o finală, echilibrată și cu răsturnări de situație. La pauza mare, adversarele Gabrielei Mărginean conduceau pe tabelă cu 41-30. După revenirea de la vestiare, cu căpitanul echipei, Silvia Dominguez, în mare formă, Avenida a reușit un parțial de 31-15, revenind la timona jocului. În ultimul sfert Girona a fost într-o continuă cursă de urmărire a adversarei, însă Mărginean și compania s-au impus cu 80-74, cucerind astfel marele trofeu. 

Gabriela a fost prezentă pe parchet doar 7 minute, timp în care însă a reușit să marcheze 2 puncte. Cea mai bună marcatoare a echipei învingătoare a fost Silvia Dominguez cu 27 de puncte, având și 7 recuperări și 5 pase decisive. Apoi, fosta jucătoare a echipelor ICIM Arad și CSM Târgoviște, Chrissy Givens a marcat și ea 15 puncte în importantul succes al grupării din Salamanca. 

Astfel, Gabriela Mărginean și Perfumerias Avenida își trec în cont primul trofeu al sezonului și vor continua aventura în campionat și în Euroligă. Pe de o parte, în întrecerea internă, Avenida este pe primul loc cu 17 meciuri câștigate și unul singur pierdut, în timp ce în Euroligă, cu 2 meciuri înainte de finalul fazei grupelor se află pe locul 3 în Grupa B cu 7 meciuri câștigate și 5 pierdute, fiind aproape de calificarea în sferturile de finală. 

Miercuri, 15 februarie, Avenida joacă un meci extrem de important în Euroligă pe terenul echipei de pe locul 4, Bourges din Franța. Apoi, în weekend, în campionat se va duela cu echipa de pe locul 3, Gernika, pe teren propriu, echipă pe care au învins-o de curând categoric în semifinalele cupei. 

*Foto: Facebook Club Baloncesto Perfumerías Avenida

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!