Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan învinge la Miercurea Ciuc, scor 109-86

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.10.2012

 86-109 

 0-5   Fișa meciului   4-1 

Gaz Metan Mediaș a obținut cea de-a 4-a victorie stagională. Echipa pregătită de Marcel Țenter s-a impus la Miercurea Ciuc, în fața lui BC Perla Harghitei, cu scorul de 109-86. Pe sferturi: 34-27, 23-16, 25-24, 27-19. Partida contează pentru etapa a 11-a în sezonul regulat și s-a disputat în devans.

Mediaș a marcat nouă din primele 11 puncte ale confruntării, tandemul Mitchell - Mladenovic fiind responsabil pentru această desprindere rapidă. Formația gazdă revine spectaculos, Franko Filipovic alimentând un parțial de 10-0 pentru echipa harghiteană care a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Jocul continuă sub semnul echilibrului, cele două protagoniste succedându-se la conducere pe tabela de marcaj. Urmează cinci puncte marcate de Paul Graham și oaspeții se detașează la șase puncte. Dupre și Bubalo răspund pentru Miercurea Ciuc. Mitchell se face remarcat pe finalul secvenței cu șapte puncte, iar de cealaltă parte Vlad Corpodean marchează din spatele semicercului. La capătul primelor zece minute de joc scorul era de 34-27 în favoarea lui Gaz Metan.

Filipovic înscrie de la mare distanță și strânge diferența la doar două puncte, dar Guțoaia răspunde cu o aruncare de la mare distanță. Miercurea Ciuc înscrie de două ori consecutiv pentru a echilibra situația la 39-38 în favoarea oaspeților. Urmează o nouă triplă pentru Guțoaia, desprinderea Mediașului fiind completată de Mandache și Nicoară. Astfel, echipa lui Țenter realizează un parțial de 18-5. Practic, Titus Nicoară a înscris ultimele nouă puncte pentru Gaz Metan în sfertul al doilea. După 20 minute de joc tabela de marcaj indica scorul de 57-43 în favoarea echipei vizitatoare.

Ivan Ivanovic înscrie de la mare distanță pentru a consemna un nou ecart maxim, scor 43-60 în primul minut al reprizei a doua. Miercurea Ciuc nu renunță atât de ușor, Filipovic și Dupre marcând de mai multe ori pentru a echilibra situația la 56-63 în minutul 24 al partidei. Urmează un nou parțial pentru vizitatori, aceștia desprinzându-se la 15 puncte pe tabela de marcaj în condițiile în care formația gazdă nu reușește să ducă mai multe faze la bun sfârșit. Diferența se păstrează până la încheierea secvenței, fiecare marcând câte șapte puncte pentru a duce scorul la 67-82 cu zece minute înainte de finalul partidei.

Secvența decisivă începe cu două reușite din acțiune pentru Franko Filipovic, diferența coborând la 11 puncte pe parcursul primei jumătăți de minut, moment în care Marcel Țenter a solicitat timp de odihnă. După reluare Mediașul pune controlul asupra jocului marcând șapte puncte fără replică pentru a mări avantajul la 19 lungimi. Vizitatorii înscrie generos prin opt jucători și Mediașul bifează al 5-lea meci consecutiv împotriva Ciucului în care depășește suta de puncte marcate. Diferența crește la 20 de puncte. Nicoară și Guțoaia măresc avantajul vizitatorilor la 25 lungimi, înainte ca revenitul Mario Hadjic să stabilească rezultatul final de la linia de pedeapsă. Scor 86-109.

Remarcați
Miercurea Ciuc - Filipovic 22 puncte, 4 recuperări, Henifin 16 puncte, Avalic 13 puncte, Dupre 12 puncte, Bubalo 11 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive.
Mediaș - Graham 19 puncte, 6 pase decisive, Mitchell 19 puncte, Nicoară 16 puncte, 6 recuperări, Guțoaia 12 puncte, Mandache 11 puncte, Ivanovic 11 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!