Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș și U BT Cluj-Napoca se întâlnesc în etapa a 2-a a Ligii Naționale

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.10.2015

Gaz Metan Mediaș primește vizita lui U BT Cluj Napoca în etapa secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2015/2016. Partida este programată pentru sâmbătă, 10 octombrie, la Sala Sporturilor din Mediaș începând cu ora 18:00.

Gaz Metan Mediaș revine pe teren propriu după ce în prima etapă a suferit o înfrângere drastică. Echipa condusă de Mihai Popa a pierdut cu scorul 96-65 pe terenul lui BC Mureș Târgu Mureș, cea mai mare diferență de scor înregistrată într-un meci din prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

La rândul ei, U BT Cluj-Napoca se deplasează la Mediaș după un eșec în runda de start. Dinamo București a fost echipa care a stricat debutul echipei lui Marcel Țenter în noua ediția de campionat, după ce s-a impus pe Someș la limită, scor 79-78.

Astfel, partida dintre cele două formații se anunță una interesantă, ambele căutând să șteargă impresia lăsată în prima rundă. Cu prima șansă, conform calculelor hârtie, pleacă echipa vizitatoare care în acest an are un lot puternic, cu care își propune atacarea trofeelor în acest sezon. Totuși Gaz Metan a arătat în sezonul trecut că este o echipă greu de depășit pe teren propriu, iar față de stagiunea precedentă lotul de jucători nu s-a schimbat radical. Regula jucătorului român aduce un avantaj pentru U BT Cluj-Napoca în acest duel, deoarece formația clujeană are în lot trei jucători care cochetează cu echipa națională.

Palmaresul jocurilor directe dintre Gaz Metan Mediaș și U BT Cluj-Napoca este unul favorabil trupei clujene. În 33 de confruntări directe, U BT a câștigat 19 partide, iar în sezonul trecut s-a impus în ambele meciuri din sezonul  regulat al LNBM.

Așadar, la Mediaș se va disputa o partidă între două combatante cu obiective diferite. Chiar dacă formația din Cluj-Napoca pleacă din pole position, ne putem gândi totuși la împământenita expresie că acest meci rămâne deschis oricărui rezultat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!