Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș a produs surpriza în ultima etapă a sezonului regulat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.03.2015

LNBM

Etapa 26

97-93

Sala Sporturilor Mediaș

11-13 Fișa meciului 14-9

CS Gaz Metan Mediaș a încheiat sezonul regulat cu o victorie în fața puternicei formații CS Energia Târgu Jiu, scor final 97-93. Ardelenii au avut ceva emoții pe final de joc, însă, în cele din urmă cele 2 puncte au poposit în Mediaș.

Baschetbaliștii pregătiți de Ovidiu Teleabă au început în forță confruntarea cu Energia, iar fără jucătorii precum Marko Djurkovic sau Gediminas Navickas au reușit să-și adjudece sfertul inaugural cu un parțial de 24-15. Energia nu s-a trezit nici în actul secund, medieșenii forțând desprinderea pe tabela de marcaj. Mai exact, alb-negri și-au adjudecat și cel de-al doilea sfert cu 29-22. Astfel, după 20 de minute scurse din meciul dintre Gaz Metan Mediaș și Energia Târgu Jiu, amfitrionii erau în avantaj pe tabelă, scor 53-37. 

Odată cu revenirea de la vestiare, elevii lui Antonis Constantinides erau hotărâți să înceapă cursa de urmărire a adversarilor, însă, aceștia din urmă s-au ținut foarte bine pe poziții, cedându-le oltenilor un singur punct în sfertul cu numărul 3, 23-24. Scorul înaintea ultimelor 10 minute de joc era 76-61, iar Mediașul părea că s-a distanțat în câștigătoare sigură. Totuși, forța grupării gorjene s-a văzut în ultima parte a întâlnirii, atunci când Glyniadakis, Milosevic și compania au reușit treptat să revină foarte aproape în spatele ardelenilor. Cu aproximativ 20 de secunde înainte de final, Energia a venit la 2 puncte în spatele celor de la Gaz Metan, însă, gazdele au reușit în cele din urmă să gestioneze finalul și să se impună cu 97-93, după ce Energia a câștigat sfertul 4 cu 32-21. 

Punctele formației din Mediaș în acest meci au fost marcate de Nikola Siladji 31 (11 recuperări), Aliaksandr Pustahvar 31, Maksim Kovacevic 23, Niksa Nikolic 10 și Vladislav Solopa 2. De cealaltă parte, de la Energia au punctat Andreas Glyniadakis 26, Giordan Lee Watson 22, Lamont Antwain Mack 11, Louis Darby Jr. 11, Porter Silvanus Troupe 11, Nemanja Milosevic 10 și Baris Aktas 2. 

În urma acestui rezultat, Energia Târgu Jiu a ajuns la un bilanț de 14 victorii și 9 înfrângeri, urmând să termine sezonul regulat pe locul 4, iar în play-off să dea piept cu BCM U Pitești. De cealaltă parte, pentru Gaz Metan sezonul 2014-2015 s-a încheiat, pe poziția a 9-a, având un bilanț de 11 meciuri câștigate și 13 pierdute. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    felicitari !!
    Victorie extraordinara cu atat mai mult cu cat au lipsit doi jucatori de baza...Durkovic si Naviskas...se vede profesionalismul jucatorilor mentalitatea sadeasca !! Succes Energia in playoff !!

    cu 9 ani în urmă (29.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    felicitari !!
    Mentalitatea saseasca

    cu 9 ani în urmă (29.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dunk :

    Felicitari!
    Desi sunt suporter al Energiei,nu pot sa nu felicit echipa Mediasului pentru daruirea,seriozitatea si dorinta de a castiga meciul de ieri!Gazul este pe un loc in clasament care nu-i arata adevarata valoare!In rest,multumesc echipei mele pentru extraordinara performanta la care a ajuns anul acesta,pentru clipele de bucurie aduse si o asigur de toata sustinerea noastra in play-off!

    cu 9 ani în urmă (29.03.2015) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    suporteri
    Din pacate,unii suporteri gorjeni nu merita aceasta minunata echipa,cum este Energia in acest an. O parte dintre cei veniti (pe banii clubului) la meci au adresat injurii si gesturi obscene antrenorului si jucatorilor. Ei sunt in stare ca dupa o infrangere sa strige "demisia" asa cum o faceau dupa cele cu Craiova si Asesoft din tur,cand il trimiteau pe "incompetentul" antrenor acasa. Intre timp unii din ei au devenit mari admiratori, dar prima infrangere dupa un sir lung de victorii remarcabile le-a redat "arama pe fata". Acesti pseudo-suporteri nu numai ca fac de ras acest club,dar unii creeaza si tensiuni intre adevaratii suporteri.

    cu 9 ani în urmă (29.03.2015) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    victorie meritata
    Cred ca jucatorii oaspeti au inceput cu o oarecare lejeritate meciul,pe undeva normala in conditiile date. Dupa debutul furtunos al gazdelor au incercat sa se trezeasca,dar din pacate timp de trei sferturi nu prea le-a iesit nimic,spre deosebire de Siladji si Kovacevic, carora le-a intrat aproape tot. Gazdele au luptat admirabil si au reusit sa incheie sezonul cu o victorie impotriva unei echipe puternice,victorie care sper sa ajute baschetul din Medias. In ultimul sfert,jucatorii Energiei au jucat mai aprig chiar decat in decisivul cu Le Mans,"tragand cu dintii" de fiecare minge,incat la un moment dat mi-a fost frica sa nu se accidenteze vreunul. Rasturnaea rezultatului a fost extrem de aproape,dar superficialitatea cu care a fost tratata ultima faza a facut ca victoria sa revina pana la urma echipei care a meritat-o.

    cu 9 ani în urmă (29.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!