Stiri

Gaz Metan continuă parcursul impecabil în grupele EuroChallenge

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.11.2012


88-86
3-0   2-1

Gaz Metan Mediaș a obținut a 4-a victorie consecutivă în cupele europene, respectiv pe cea de-a 3-a contând pentru grupele FIBA EuroChallenge. Formația pregătită de către Marcel Țenter a folosit un efort colectiv de excepție pentru a obține o nouă victorie excepțională pentru baschetul românesc, scor 88-86, împotriva lui Khimik Yuzhny. Pe sferturi: 16-25. 25-19, 28-20, 19-22.

Partida începe cu câte o greșeală de ambele părți, pentru ca Paul Graham să aducă primul coș și totodată avantaj al lui Gaz Metan. Ucrainienii nu reușesc să arunce la coș în primul minut și jumătate de joc. Dundjerski îș găsește perfect pe Mladenovic care mărește avantajul amfitrionilor. Urmează un coș de două puncte urmat de o triplă a lui Khimik și vizitatorii preiau conducerea pe tabela de marcaj. Cele două protagoniste alternează la conducere, pentru ca Mitchell să înscrie de sus, în tranziție, pentru a duce scorul la 10-7 la jumătatea secvenței inaugurale.
Mediaș se apără foarte precis pe joc pozițional, însă nici adversarul nu se lasă mai prejos și izbutește să puncteze în așa fel încât să se mențină aproap. Totuși, Ivan Ivanovic înscrie de mai multe ori din acțiune. Khimik marchează din nou de la mare distanțp și preia conducerea pe tabela de marcaj în minutul 8, grație coșurilor marcate de Joseph și Deane. Gazdele au probleme din punct de vedere ofensiv, pe faza de construcție și astfel permit adversarului să joace în tranziție. Khimik marchează ultimele șapte aruncări din acțiune pe care le-a efectuat în primul act, unul încheiat cu un parțial de 0-7, la scorul de 16-25.

Actul al doilea demarează similar modului în care s-a încheiat precedenta secvență de joc. Khimik se desprinde la peste zece puncte prin coșul lui Zavadskyi. Nicoară marchează primul coș al Mediașului în această perioadă de joc. Oaspeții beneficiază de un plus din punct de vedere al vitezei, dar și de capacitatea jucătorilor de a marca din aruncare sau pe pătrundere în relații unu la unu. Khimik aruncă cu o precizie deosebită aruncările de la semidistanță și distanță, astfel încât ecartul continuă să crească. Atunci când au ratat, oaspeții au beneficiat de recuperare ofensivă. Echipa din Ucraina a găsit soluții de a expune micile inexactități din jocul defensiv al lui Gaz Metan și s-a desprins la 37-22.
După un timp de odihnă cerut de către Marcel Țenter, echipa gazdă beneficiază de un fault antisportiv comis de fundașul formației adverse, însă Mediaș nu reușește să profite din plin de această șansă. Dundjerski marchează un coș spectaculos cu o exeuție atipică. Antrenorul oaspeților cere timeout, însă Khimik are probleme în joc spre finalul reprizei, permițând lui Gaz Metan să se apropie. Țenter joacă cu Nicoară și Ivanovic, fără un pivot clasic. Gazdele se apără agresiv pe tot terenul în încheierea reprizei însă la jumătatea meciului tabela de marcaj indica un avantaj pentru ucrainieni, scor 44-41, grație liberelor lui Ivanovic, respectiv pătrunderii lui Mandache.

Repriza a doua începe cu posesia de partea gazdelor. Aceștia profită ajungând la linia de pedeapsă pentru a mai recude din handicap prin Deven Mitchell și scorul s-a strâns la un singur punct. Urmează primul coș din acțiune al secvenței, semnat Nicoară și totodată Gaz Metan a preluat conducerea. Mandache irosește o aruncare din zero grade pe o acțiune în tranziție, iar apoi medieșenii irosesc o altă posesie fără să apuce să arunce la coș. Lesic răspunde și o aduce din nou la conducere pe Khimik. Același Nicoară înscrie de alte două ori și este ajutat de către Mitchell pentru ca Gaz Metan să se instaleze la conducere, scor 51-48 în minutul 24, moment în care oaspeții au cerut timp de odihnă.
Titus nu poate fi contracarat de adversar, marcând 13 puncte în primele șapte minute ale reprizei a doua, incluzând un coș din spatele semicercului, iar Mandache a contribuit cu 5 reușind să mențină pe Gaz Metan în avantaj, scor 65-60. Pe finalul secvenței St John și Dundjerski contribuie la finalizare și Mediașul se desprinde la șapte puncte pe tabela de marcaj. Willie Deane transformă pentru oaspeți și scorul devine 69-64 pentru ardeleni la intrarea în sfertul decisiv.

Suad Sehovic transformă din spatele semicercului în primele zece secunde ale sfertului decisiv. Mitchell, Graham și Dundjerski ratează din acțiune în vreme ce St John comite abatere de pași. Pe de altă parte nici ucarinienii nu reușesc să pună altceva pe tabela de marcaj în primele două minute ale sfertului decisiv. Totuși, Vernon Goodridge transformă prin slam dunk și egalează situația la 69. După trei minute și jumătate în care elevii săi nu au marcat niciun punct, Marcel Țenter a solicitat un timp de odihnă.
Nici după reluare formația gazdă nu este în stare să schimbe tabela de marcaj. În schimb, Kovalenko marchează prin slam dunk și o aduce pe Khimik în avantaj aproape de jumătatea sfertului 4. Mitchell este trimis la linia de pedeapsă, iar ucranienii ajung în penalizare. Mediaș înscrie de la linia de pedeapsă în condițiile în care adversarul rămâne fără Ryabchuk, descalificat pentru cinci greșeli personale. Același jucător american marchează prin slam dunk și Mediaș revine la conducere, scor 73-71, în minutul 35.
Ivanovic marchează după ce Willie Deane a readus-o în avantaj pe Khimik, pentru ca Mitchell să transforme de la mare distanțp din serviciul aceluiași Dundjerski. Deane e imposibil de apărat pentru trupa lui Țenter, acesta marcând din nou din aruncare. Urmează un nou coș de trei puncte semnat Sehovic și Khimik a trecut iarăși la conducere, scor 78-79. Dundjerski și același Deane marchează câte două puncte în contul celor două protagoniste lucru ce o păstrează pe formație oaspete în avantaj prilej pentru Țenter să ceară timp de odihnă. După reluare Mandache înscrie din spatele semicercului, iar la faza imediat următoare Nicoară câștigă posesia pentru Gaz Metan. De altfel, amfitrionii punctează prin Ivanovic, care mărește avantajul ardelenilor la patru puncte cu 37 secunde înainte de finalul partidei. Ucrainienii marchează după două recuperări ofensive și scorul se strânge la 85-83 cu 21 secunde înainte de final. Oaspeții faultează imediat, iar Ivanovic reușește să marcheze doar o liberă. De cealaltă parte, Lesic împarte două libere, însă Ivanovic comite aceeași eroare la celălalt panou. Dundjerski este descalificat , iar Deane marchează două libere pentru a strânge la 87-86 cu 13 secunde înainte de final. Graham ajunge la linia de pedeapsă însă nici el nu este în stare să marcheze mai mult de o aruncare liberă. Astfel, Khimik are șansa de a egala, dar și oaspeții sunt impreciși de la linia de pedeapsă, iar meciul se termină cu victoria extraordinară a lui Gaz Metan Mediaș, scor 88-86.

Remarcați
Mediaș - Nicoară 21 puncte, Mitchell 17 puncte, 7 recuperări, Ivanovic 17 puncte, Mandache 12 puncte, Dundjerski 10 puncte, 9 pase decisive.
Yuzhny - Deane 26 puncte, 6 pase decisive, Lesic 17 puncte, 6 recuperări, Sehovic 16 puncte, 7 recuperări.

În urma acestui rezultat, Gaz Metan Mediaș are 3-0 la general și este lider solitar al Grupei D. În schimb, Khimik suferă primul eșec stagional în EuroChallenge.

12 comentarii la aceasta stire:
  • ali :

    felicitari
    bravo baieti, felicitari!

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Teleabă
    Felicitări sincere! Dacă e să ne luăm după unii suporteri locali care, nu-i aşa, ştiu mai bine cum stă treaba la echipă, cred că, cu Teleabă antrenor, victoria era mult, mult mai categorică decât cu acest mediocru Ţenter care n-a reuşit decât un amărât de titlu de campion...

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • realHQ :

    felicitari!
    Felicitari gazistilor, o frumoasa performanta pentru Romania! Si continuand spusele lui Don Ramon, cu victoria asta amaratul de Tenter a reusit sa-si mai pastreze scaunul inca o zi... da' las' ca vine commandoul de specialisti locali si-i scot valiza la usa incompetentului...

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • CS Gaz Metan Mediaș Fan basket :

    Felicitari!!!
    Bravo gaz metan ! Bravo Tenter ! Bravo tuturor jucatorilor,in special Titus si Andrei . Iar pentru Don Ramon : "Dispari este momentul lui Tenter"

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • CS Gaz Metan Mediaș adriana :

    Felicitari !!!
    Mandra ca sunt gazista , mandra ca sunt medesanca. Bravo baieti multa bafta la Dijon.

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Bravo
    Felicitari gazistilor !

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • Sean :

    !
    A fost greu, greu de tot, foarte buni ucrainienii. Ma bucur pentru rezultat, insa mai mult ma bucur ca, in sfarsit, Tenter a inteles ca locul lui Titus e pe teren. Don Ramon, suporterii aia care plang dupa Teleaba sunt de fapt doar unul (cel putin eu doar pe unul l-am vazut plangand pe aici), in rest, fii sigur ca stim mai bine decat tine cum sta treaba la echipa si-ti uram un sincer scuteste-ne!

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    sean OK
    Sean a spus ce era de spus. Cat despre dorul de Teleaba: uitate mai nene in arhiva, si pe Facebook sa vezi ca a fost mai mult decat contestat. Nu asteapta nimeni minuni de la Tenter, asteapta doar sa castige campionatul :)
    Cat despre joc: Titus a jucat nemaipomeni, iat Mnadache a fost excelent in aparare

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    конец ;)
    Bravo, felicitari maxime! ma bucur ca si oradenii au contribuit la victorie si imi pare rau ca n-am vazut cum a fost...P.S da' jucatorii si-au primit salariile?

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    superb
    Meci palpitant , o echipa ucraineana foarte frumoasa , arbitri relaxatzi , decentzi , si un Gazu' luptator si incrancenat cum rar am vazut.
    Sean et co , va rog nu fitzi rai cu Don Ramon ; stim cu totzii ca nimeni nu-l regreta pe Teleaba . Senor Don Ramon ne tachineaza putzin , amical si cavalereste :)
    Cu sigurantza totzi fanii baschetului scandeaza azi impreuna cu noi : "Haide Gazu' , hai baietzii !"

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    P.S.
    ... am vrut sa zic si eu ca DonR face 'spirite de gluma'... nu va lasati pacaliti ;)

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Nicoară&Ţenter
    Puţinele mele contacte cu suporterii medieşeni, în sălile de la Ploieşti şi Brazi, au fost cât se poate de amicale şi la fel este şi poziţia mea faţă de o echipă pe care o simpatizam pentru trei dintre jucătorii ei români: Dumitrescu, Jucan şi Nicoară. Venirea lui Ţenter, pe care eu îl apreciez foarte mult, precum şi plecarea lui Drăguşin îmi fac această echipă şi mai simpatică. Alături de Achim, Şapera şi Costescu, Ţenter este, după părerea mea, unul dintre cei mai buni antrenori de la noi. De aceea mi-am permis o şarjă amicală faţă de acei dintre voi care se dovedesc prea intransigenţi cu un antrenor nou venit. Drumul e lung şi fiţi siguri Marcel o să-l stoarcă pe Titus de ultima picătură de talent şi energie până la sfârşitul play off-ului. La urma urmei, e de înţeles că nimeni nu-i profet în ţara lui. Şi noi îl bodogănim pe Dado. Asta nu înseamnă că ne lepădăm de el. În speranţa că nu v-a deranjat prea mult o părere din exterior, vă urez să aveţi foarte multe motive de satisfacţie alături de noul vostru coach în Eurochallenge. Cât despre campionat, sinceritatea mă obligă să fiu mai puţin entuziast în urări…

    cu 11 ani în urmă (21.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!