Stiri

Gaziantep învinge Elan Chalon și merg la braț în optimile FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.01.2017

Gaziantep a reușit să-i furnizeze formației Elan Chalon prima înfrângere din faza secundă a FIBA Europe Cup chiar în ultima etapă din Grupa K. Turcii s-au impus la 12 puncte diferență, scor 92-80, iar cele două formații au reușit să se califice împreună în fazele superioare ale competiției europene. 

Primele 3 sferturi au fost dominate clar de gazde, care s-au impus pe rând cu parțiale de 24-22, 33-15, respectiv 27-17. Astfel, înaintea intrării în decisiv tabela din Sahinbey Karatas Spor Salonu indica un avantaj clar de 30 de puncte al celor de la Gaziantep, 84-54. Ultimele 10 minute au aparținut în totalitate francezilor, care și-au adjudecat secvența cu 26-8, insuficient însă pentru a întoarce soarta partidei. 

Cei mai buni oameni din tabăra formației câștigătoare au fost Denmon cu 26 de puncte, respectiv Balazic cu 23. De cealaltă parte, din tabăra oaspete, Clark a marcat 25 de puncte. 

În urma acestei victorii extrem de importante, Gaziantep a reușit calificarea în optimile de finală ale FIBA Europe Cup de pe locul secund în Grupa K, grupă în care BC Mureș a terminat pe ultima poziție. Elan Chalon și Gaziantep au încheiat ambele grupa cu un bilanț de 5 victorii și o înfrângere, însă francezii s-au desprins în câștigători datorită victoriei mai categorice obținute în tur în fața turcilor. 

În optimile de finală au ajuns 16 echipe, 8 formații venite din Champions League printre care și CSM Oradea, câștigătoarele fiecărei grupe din faza secundă a FIBA Europe Cup printre care și Elan Chalon și Pau Orthez, respectiv cele mai bune două locuri 2 din Europe Cup și anume Gaziantep, respectiv maghiarii de la Kormend.

*Foto: fiba.com/europecup

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!