Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gest frumos pregătit de CSM CSU Oradea pentru meciul cu U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
26.03.2019

Etapa a 9-a a fazei secunde din Top 6 va fi deschisă de derby-ul dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca. Partida va fi disputată în Arena Antonio Alexe din Oradea și va reprezenta cel de-al 5-lea duel stagional dintre cele două formații.

Conform paginii oficiale de Facebook a clubului orădean, gazdele acestui meci se vor folosi de această oportunitate pentru a se alătura Campaniei „Împreună împotriva Bullying-ului!”. Definiția oficială a bullying-ului este următoarea:

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Bullying-ul este o acțiune care produce injurii celorlalți efectuată în mod repetat, care se poate manifesta fizic, prin agresivitate fizică sau psihologic, prin producerea unor daune emoționale.”

Wikipedia anunță faptul că, după ultimele date UNICEF, România este pe locul I în Europa la numărul de elevi cu vârsta între 11 și 15 ani care agresează alți elevi. 1 din 4 copii din școlile românești este umilit în fața colegilor iar efectele sunt următoarele: depresii și tulburări de comportament, violență verbală, abuz emoțional, abuz relațional, frică și anxietate și criză de identitate și singurătate.

CSM CSU Oradea își dorește să facă ceva în această privință, susținând că, în viziunea lor, „sportul înseamnă respect și colegialitate”. De aceea, la prezentarea echipei, jucătorii bihoreni vor intra pe teren în tricouri speciale pentru acest eveniment, care mai apoi vor fi date copiilor.

Confruntarea dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca se va juca vineri, 29 martie, de la ora 17:15 și va fi transmisă în direct pe unul din posturile Digisport.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Observatie
    "Bulling-ul este o actiune care produce injurii celorlalti..."
    Cred ca e o problema de traducere, adica ar trebui spus "produce raniri" sau ceva echivalent.
    In romana, nu poti produce injurii pentru ca acel cuvant vine de la verbul "a înjura". Cel mult poti "aduce înjurii" cuiva dar ma indoiesc ca acesta se vrea a fi sensul in contextul intregului enunt.

    cu 5 ani în urmă (26.03.2019)
    • Istrate David:

      Mersi
      Așa este. Eu am preluat-o așa cum era scrisă pe Wikipedia și nu mi-am dat seama pe moment. Deși personal cred că acolo se referă chiar la injurii în sensul de înjurături, adică la abuz verbal.

      cu 5 ani în urmă (26.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!