Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ghiță Balmuș a semnat cu BC Timișoara pentru un sezon

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.05.2014

BC Timișoara a devenit prima formația din LNBM care a perfectat primul transfer care vizează sezonul 2014/2015. Formația de pe malurile Begăi a ajuns la un acord cu conducătorul de joc Ghiță Balmuș. Acesta a evoluat în actualul sezon din LNBM atât pentru Steaua CSM EximBank cât și pentru Concordia Chiajna.

BC Timișoara a ratat în sezonul 2013/2014 accederea în playoff-ul LNBM. Această nereușită a orientat rapid conducerea bănățenilor spre piața de transferuri.

Ghiță Balmuș a început sezonul 2013/14 în curtea Stelei, acolo unde însă nu a prins foarte multe meciuri. A preferat ca în partea a doua a sezonului să treacă la Concordia Chiajna pentru a prinde mai multe minute. Pentru gruparea ilfoveană, sportivul în vârstă de 21 de ani, a avut prestații excelente, cea mai bună înregistrându-se în ultima etapă din sezonul regulat, la Pitești unde a terminat cu 26 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Mediile sale statistice în LNBM au fost de 8.0 puncte, 2.7 recuperări și 3.7 pase decisive pe meci.

Doar în perioada Chiajna, Ghiță Balmuș a avut medii statistice de 13.8 puncte, 4.1 recuperări și 5.6 pase decisive pe partidă.

Ghiță Balmuș este cel de-al doilea jucător de poziția 1 pe care BC Timișoara îl are sub contract, după ce și căpitanul Zlatko Jovanovic a ales să continue pe Bega pentru cel puțin încă un sezon.

foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!