Stiri Vulturi

Gigi Datome nu va juca împotriva României

Eduard Popa

Eduard Popa
19.10.2017

datome italia romania

Luigi Datome a anunțat prin intermediul contului personal de facebook că nu va onora convocarea la naționala Italiei și astfel nu va juca în campania de calificare la FIBA World Cup 2019. Extrema lui Fenerbahce Dogus și căpitanul Italiei ratează astfel meciul împotriva României, din 24 noiembrie.

Datome a scris pe facebook că niciun baschetbalist nu a fost consultat de către FIBA cu privire la noul program competițional și că sportivii au picat la mijlocul unui război între organizații. 

Luigi Datome nu va juca pentru echipa națională a Italiei în campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Extrema lui Fenerbahce Dogus a apelat la propria pagină de Facebook pentru a face anunțul.

„Tot ceea ce se întâmplă în prezent este dăunător baschetului. Fanii nu vor veni din cauza faptului că jucătorii din NBA și Euroligă nu vor fi implicați. În acest moment nu doar iubitorii baschetului sunt afectați ci și jucătorii, care se află într-o situație delicată și sunt obligați să aleagă între națională și echipa de club. Nu e deloc corect. Jucătorii sunt prinși la mijloc într-un război pentru putere al unor organizații care i-au pus în această postură.”

 

Anunțul lui Datome vine la numai câteva ore distanță după ce Federația Italiană de Baschet a anunțat o listă cu nu mai puțin de 24 de jucători convocați de Squadra Azzura pentru meciurile din calificările Cupei Mondiale 2019.

 

Printre cei 24 de jucători se numără și cinci baschetbaliști din Euroligă: Datome și Nicolo Melli de la Fenerbahce, Awudu Abass și Simone Fontecchio de la EA7 Milano și Daniel Hackett de la Brose Baskets.

De asemenea, în lot se mai află și Brian Sacchetti, de la Germani Baschet Brescia, fiul noului selecționer Romeo Sacchetti. Antrenorul celor de la Pistoia din Lega Basket Serie A a preluat funcția de selecționer de la Ettore Messina, după EuroBasket 2017.

Meciul dintre Italia și România se dispută pe 24 noiembrie 2017, cu începere de la ora 21:15. Confruntarea se va desfășura la Sala Pala Ruffini din Torino, care are o capacitate de aproape 4.500 de locuri.

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!