Stiri

Giordan Watson: „Am jucat atât de modest în primul sfert încât era foarte greu să mai schimbăm soarta jocului în continuare”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.11.2018

CSM CSU Oradea a pierdut cu 72-76 meciul cu ZZ Leiden din penultima etapă a primei faze a grupelor FIBA Europe Cup și este eliminată din această competiție. Orădenii au comis 11 turnovers în primul sfert și le-au permis adversarilor să se distanțeze la 10 puncte. Giordan Watson a fost cel mai bun marcator al campioanei României, cu 16 puncte, având 5 pase decisive și +17 eficiență.

„Am început foarte modest acest meci. Din sfertul al 2-lea ne-am revenit, dar am alergat în permanență după adversar. Am jucat atât de modest în primul sfert încât era foarte greu să mai schimbăm soarta jocului în continuare. E ca și cum ne-am trezit în sfertul al 2-lea. Câteodată când începi în acest fel un meci e foarte greu să recuperezi. Am avut momente bune în sfertul 2 și repriza secundă. Au existat perioade în care am găsit ritmul și soluțiile, dar nu am reușit să facem asta de la început. Vom evolua și vom crește ca echipă, dar este un proces de durată”, a declarat Giordan Watson după meci, citat de site-ul oficial al formației orădene, csmoradea.ro.

Fundașul cu cetățenie română a vorbit și despre problemele cu care noua sa formație s-a confruntat în debutul acestui sezon. Acesta a ratat partea de final a meciurilor de pregătire, fiind convocat la echipa națională.

„A fost o aventură complicată. Am început sezonul cu anumite probleme de efectiv, accidentări, dar și cu perioada de la lotul național. Am avut primul meci oficial cu echipa de club după ce doi dintre noi am stat zece zile în cantonamentul echipei naționale. E dificil să performezi în cupele europene în aceste condiții, cu meciuri de calificare, dublate de probleme de efectiv.

Din păcate noi nu am avut presezon. Am jucat într-o formulă în meciurile amicale, iar apoi ne-am tot schimbat, nu s-au legat relațiile de joc. Am început foarte modest sezonul din toate aceste considerente și regret că nu am fost feriți măcar de o parte din aceste probleme. Poate altfel am fi arătat în Europa”, a adăugat Watson.

„Leii Roșii” mai au un meci în FIBA Europe Cup, în deplasare cu Sakarya BSB, în 21 noiembrie. Formația turcă este singura pe care orădenii au reușit să o învingă în grupa A, cu 86-84 după reușita lui Richard din final.  

„Mai avem un meci în Turcia. Vom merge acolo să jucăm pentru noi, pentru satisfacția și mândria personală, pentru blazonul clubului și al nostru. Pe de altă parte, e limpede că va trebui să ne focusăm asupra competiției interne și să ne relansăm, date fiind modificările de efectiv”, a mai spus Watson.

Cel mai bun marcator al orădenilor în meciul cu ZZ Leiden a vorbit despre adaptarea la noua sa formație și este optimist că după ce se va omogeniza noua formulă echipa va ajunge unde își dorește.

„Cum am spus, a fost o perioadă zbuciumată la echipă. S-au schimbat mai mulți jucători. Nu cred că și-a dorit cineva acest lucru, dar s-a întâmplat. E dificil să te adaptezi când apar atâtea lucruri în viața unei echipe. Desigur, eu am avut de învățat un sistem nou, fiind nou venit la această echipă. Este un proces lent, cu precădere la început, dar e limpede că este un proces de durată.

Sunt de părere că pe zi ce trece mă familiarizez tot mai bine cu ce se întâmplă la echipă. Îmi place aici, mă simt bine alături de acești băieți și cu acest colectiv. Este un proces de durată. E limpede că trebuie să câștigăm meciuri și de-a lungul acestei perioade, în drum spre atingerea punctului maxim al acestei echipe. Rămân optimist că vom ajunge acolo unde ne dorim cu toții să fim”, a concluzionat Giordan Watson.

Pentru CSM CSU Oradea urmează meciul de sâmbătă, de la Pitești, din etapa a 7-a a LNBM. În campionat va fi o pauză de două săptămâni, pentru a face loc naționalelor. Orădenii vor relua competiția internă în 4 decembrie, cu un meci la Timișoara.

*foto: Robyy Boroș / CSM Oradea facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!