Stiri

Giordan Watson - O viteză în plus față de titrata CSU Ploiești

Paul Olar

Paul Olar
11.04.2014

Seara de vineri, 11 aprilie, a fost una magică în "Orașul lui Brâncuși". Energia Rovinari a realizat cea mai importantă performanță din istoria clubului, eliminând în semifinalele Cupei României pe CSU Ploiești. Confruntarea din Sala "Olimpia" s-a încheiat cu scorul de 63-71, iar Darby și compania vor da piept în finala competiției cu CSM Oradea.

Fără să ne ascundem în spatele cuvintelor, trebuie spus că succesul gorjean este unul cât se poate de surprinzător. Galonații prahoveni au fost gazdele întrecerii și nu mai câștigaseră trofeul de aproape cinci ani. În schimb, Energia venea după despărțirea neașteptată de antrenorul Florin Nini, survenită la sfârșitul săptămânii trecute. Astfel, trupa olteană pleca din postura de outsider, însă baschetbaliștii vizitatori au vrut neapărat să depășească așteptările.

Pofta de joc a trio-ului american Giordan Watson - Porter Troupe - Louis Darby s-a simțit încă din primele momente, scorul ajungând repede la 8-15. Primul jucător amintit a reușit însă și meciul carierei în România. Conducătorul de joc a contribuit din plin la succesul formației sale, contabilizând 19 puncte (4/10 2 p; 3/4 3p; 2/2 libere)  5 pase decisive și 3 recuperări. Cifrele prezentate denotă o prestație remarcabilă, dar aportului lui Watson a însemat mult mai mult.

Dispunând de o motivație ieșită din comun, Giordan a oferit "pe tavă" tot arsenalul său. În primul rând, sportivul ce poartă pe maieu numărul 4 și-a folosit la capacitate maximă viteza, impunând un joc rapid. Precum a demonstrat și în sezonul regulat, fundașul agreează baschetul în tranziție și are calitatea necesară de a alimenta, respectiv a întreține un astfel de joc.

De obicei, americanul nu se hazardează prin luarea unor acțiuni pe cont propriu. Totuși, conștientizează momentele crâncene ale colegilor săi și iese imediat la rampă. Nu în ultimul rând, Watson are capacitatea de a se redresa în meci. Spre exemplu, jucătorul originar din Portland a făcut un fault prostesc la Filip Adamovic de pe urma căruia bosniacul a înscris cu fault. Elevului lui Stroescu nu a fost descurajat de greșeala comisă și a scuturat plasa de la mare distanță la atacul imediat următor, conferind Energiei un nou avantaj.

Dacă urmărim atent stilul practicat de "playmaker-ul" Energiei, ne permitem să facem o mică comparație cu Derek Wright, fostul component al lui "U"-BT Mobitelco. Californianul își punea în valoare colegii cu pase inspirate, la fel cum procedează Watson când îi angajează pe Louis Darby, Ermin Jazvin sau Porter Troupe. Indiscutabil, să orchestrezi un atac format din atâtea "guri de foc" necesită un IQ baschetbalistic ridicat, iar Watson pare să îl aibă.

Pe lângă inteligență și pragmatism, Giordan știe ce înseamnă să ridici un trofeu deasupra capului. Reamintim că el a ieșit campion în Islanda și posedă mentalitatea ce ar putea ajuta Energia în finala de sâmbătă.

*Foto: Jeff Warder

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Giordan
    Un jucator de exceptie. Avem cateva piese grele care trebuiesc neaparat pastrate pentru sezonul viitor.

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate