Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giordan Watson a fost cel mai important jucător al campioanei

David Istrate

David Istrate
11.03.2018

u bt cluj scm u craiova

U-BT Cluj-Napoca a reușit să treacă peste eșecurile suferite în ultimele două partide și s-a impus împotriva lui SCM U Craiova cu scorul de 88-82. Prin urmare, echipa lui Mihai Silvășan poate aborda cu un plus de moral returul cu Donar Groningen, din optimile FIBA Europe Cup.

Cu toate că a renunțat recent la cel mai bun jucător al echipei, SCM U Craiova a oferit o replică solidă în fața campioanei en-titre și s-a ținut aproape pe întreaga durată a partidei. Însă, în cele din urmă, calitățile individuale ale unor jucători au făcut diferența.

Jucătorul care a ieșit în evidență cel mai mult a fost Giordan Watson cu 22 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive și o intercepție. De asemenea, fundașul lui U-BT Cluj-Napoca și al naționalei a avut niște procentaje foarte bune: 71% din interiorul semicercului (5/7), 50% de la distanță (2/4) și 86% de la linia de libere (6/7). Cu 6 faulturi obținute și doar o greșeală, sportivul de 1.75 a finalizat duelul cu un indice de +29 la eficiență.

În plus, Aleksandar Rasic a avut și el un aport deosebit, în special în momentele-cheie ale jocului. Sârbul din lotul lui U-BT Cluj-Napoca s-a remarcat cu 16 puncte (4/9 de la 3 puncte) și o pasă decisivă. Deși a avut doar +9 la eficiență, Rasic a fost foarte important pentru echipa sa, deoarece a marcat de mai multe ori în momentele în care adversarii au reușit să se apropie la câteva puncte.

Însă, în cele din urmă, meciul a fost câștigat de efortul colectiv depus de elevii lui Mihai Silvășan, șase dintre ei fiind în double-digits. Ceilalți jucători care au marcat minim 10 puncte au fost: Ousmane Barro (12 puncte, 11 recuperări), Lasannah Kromah (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), Zeljko Sakic (11 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive), Nandor Kuti (10 puncte, 3 intercepții).

În urma acestei victorii, U-BT Cluj-Napoca revine pe locul al doilea deși are de disputat restanța cu CSM Steaua Eximbank București. În următoarea etapă din campionat, echipa din Cluj va juca la Galați în data de 17 martie.

*foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!