Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giordan Watson, nou record personal de puncte în Liga Națională

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.06.2018

U-BT Cluj Napoca a cedat cu 90-93 al doilea meci al luptei pentru bronz, la Sibiu. Giordan Watson și Aleksandar Rasic au fost principalii marcatori ai clujenilor, cu 26 și 20 de puncte. Pentru româno-american este un nou record personal de puncte în LNBM.

Giordan Watson a jucat la Sibiu al 40-lea meci pentru U-BT Cluj-Napoca în această ediție de campionat și și-a îmbunătățit recordul personal de puncte înscrise într-un meci din Liga Națională. Precedentul era de 25, stabilit tot în acest sezon, în două partide din top 6, cu BC SCM Timișoara și BC CSU Sibiu.

Conducătorul de joc al campioanei en-titre a petrecut pe parchet 29:55 minute în meciul doi al finalei mici, de la sala Transilvania. Watson a înscris 26 de puncte, având 5 reușite de la semidistanță din 7 încercate (71%), 3 din 5 de la distanță (60%) și 7/9 de la linia de fault (78%). A mai adăugat 2 pase decisive, 2 mingi pierdute și 2 intercepții, pentru +22 indice al eficienței. În campionat are medii de 13.6 puncte, 1.9 recuperări și 4.3 pase decisive, cu 14.3 eficiență medie în 28:02 minute/meci.

Aleksandar Rasic a fost al doilea marcator al clujenilor în partida de la Sibiu, cu 20 de puncte înscrise în 28:03 minute. A avut 3/5 la șuturile din interiorul semicercului (60%), 3/9 la triple (33,33%) și 5/5 de la libere. A mai adăugat 4 recuperări, 3 pase decisive, o minge pierdută, o intercepție și un capac, pentru +20 în dreptul eficienței. Cu Rasic în teren, U-BT a avut +8. Sârbul a evoluat în 24 de meciuri pentru alb-negri în acest campionat și are medii de 9 puncte, 2.5 recuperări și 2.2 pase decisive, cu 8.3 eficiență medie în 21:18 minute/meci.

Meciul decisiv al finalei mici se joacă sâmbătă 9 iunie, de la ora 18, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!