Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giordan Watson s-a transferat la CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.07.2018

giordan watson csm csu oradea

CSM CSU Oradea se întârește cu un jucător al echipei naționale a României. Campioana în exercițiu a obținut semnătura lui Giordan Watson, cel care va petrece următoarele două sezoane pe malurile Crișului Repede.

Giordan Watson, cel care va împlini 33 de ani în luna octombrie, vine la Oradea la U BT Cluj-Napoca, echipă pentru care a jucat 41 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin și a avut medii statistice de 13.6 puncte, 4.4 pase decisive și 2.0 recuperări pentru 14.3 la eficiență. Conducătorul de joc american a jucar 14 partide în FIBA Europe Cup în care a strâns 13.3 puncte, 4.0 pase decisive și 2.1 recuperări. Watson a mai jucat 3 partide și în Final 8-ul Cupei României.

În cariera sa, Giordan Watson a mai jucat la Eisbaren Bremerhaven și Giants Nordlingen (Germania), Njardvik și Grindavik (Islanda), Kauhajoki Karhu (Finlanda), Energia Târgu Jiu și U-BT Cluj-Napoca (România), Uşak Sportif (Turcia) și Le Mans Sarthe (Franța).

Giordan Watson are în palmares două Cupe ale României, una câștigată cu Energia Târgu Jiu și cealaltă cu U-BT Cluj-Napoca. El a primit cetățenia română la finalul anului 2017 și a jucat sub tricolor în campania de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019.

Giordan Watson este al treilea jucător anunțat de CSM CSU Oradea pentru sezonul 2018/2019. Orădenii îi mai au sub contract pe Kris Richard și Bobe Nicolescu.

*foto: Manases Sandor

33 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    Titlul ramane la noi si la anul!
    Ne place "politica" Clujului de a ne furniza cel putin cate un jucator bun in fiecare sezon. Daca la ei sunt prea multi, e oarecum firesc sa faca asta... In acest fel scapa si ei de o durere de cap:"...pe care sa-l mai bag acuma?" Banuim ca la Oradea se va simti si Watson mai bine pentru ca la noi nu e orasul blocat de o circulatie ca in "orasul cu autostrada, dar fara intrare/iesire de pe ea si fara Centura!"

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo Oradea !
    Avand in vedere ca Watson e " roman ", chiar nu inteleg de ce n-a ramas la noi, ca deobicei, Oradea e pe faza si a facut un transfer excelent,repet, in conditiile in care americanul e " roman " . Oare s-a subtiat suma data de BT ? Sau nu mai dau nimic ? Pt ca in caz contrar, adica continuarea investitiei in echipa la nivelul din sezonul precedent, lasarea lui Watson sa plece e o decizie de neanteles, tinand cont si de romanii aflati in lot ( Kuti, e pt doua sferturi dupa noul regulament; mai ramane Torok, daca nu pleaca si el, Kalnicenco e o gluma, in rest ?! ) .

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Valuri, valuri, valuri!
    La mare ploua e urat dar transferul acesta face valurile sa para tsunami. Lasand metaforele la o parte observam ca Oradea face prima mutare notabila din presezon si una realmente importanta in vederea alcatuirii echipe pentru sezonul viitor. Daca tinem cont ca Watson este roman si ca la ora aceasta sub contract mai este si Nicolescu obsrvam ca atat postul de conducator misiune ce poate fi incredintata si teribilului Richard dar si autohtonul din teren sunt rezolvate. Obtiunea Oradei este cu atat mai interesanta cu cat i-a OFERIT UN CONTRACT PE O DURATA DE 2 ANI. Felicitari Oradei pentru obtiune.

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca threepointer :

    In locul oradenilor...
    Nu m-as imbata de fericire inca.Da,Watson e un jucator care pare foarte bun,dar care poate fi o frana pt echipa oradeana.Destul de individualist in joc si predispus din cauza varstei la oboseala(campionat si BCL),l-as fi preferat pe Kariniauskas in locul lui.


    El are avantajul de a fi jucator roman ceea ce vine bine pt CSM.Timpul va spune,dar sa nu uitam ca echipa voastra a mers mai bine cu jucatori mai slabi cotati,dar de echipa(gen Stamenkovic).Timpul va spune totul.Este un pariu mare asumat de Achim si Sere pentru ca la salariu cred ca pisca destul de mult din buget.Parerea mea e ca pleaca unul din Kariniauskas,Zeno sau Pasalic,iar daca vor ramane toti,cred ca cu Watson in teren vor scadea punctele lui Richard,Zeno si a pivotului.


    Succes tuturor in constructia unor echipe cat mai competitive.Speram ca acest transfer dezgheata piata si vom primi si detalii de la Cluj,Sibiu,Steaua,Pitesti,Craiova si sper in supravietuirea Timisoarei.

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ..
    Bravo Oradea!

    Un pic rusinica pentru Cluj si pentru cei care l-au lasat sa plece pe unul dintre cei mai buni (daca nu cel mai bun) jucator al echipei noastre din sezonul trecut.
    Dar noh, noi il aducem presimt inapoi pe Adamovic si Dykes care o ne aduca iarasi ceva cupa. Nu zic ca nu imi place perechea Adamovic-Dykes, dar astfel de misacri dupa parerea mea arata incapabiliatetea antrenorilor/conducerii de a crea de la 0 o echipa care sa castige un titlu. Eu nu sustin ideeae de a nu mentine jucatori care au confirmat in sezoanele precedente si sa creezi in jurul unui astfel de nucleu o echipa (ba mai mult, eu zic ca asta e de dorit), dar se pare ca anul trecut prea multe schimbari au dat totul peste cap pentru antrenori, iar asta dupa parerea mea spune multe.
    Tot ceea ce am scris mai sus e doar o presupunere despre Dykes si Adamovic, dar presimt ca daca Silvasan o sa ramana pe banca o sa se refaca cuplul Dykes-Adamovic-Barro.

    Se vehicula pe aici ca sezonul trecut Kariniauskas nu juca la noi datorita lui Watson. Sunt curios cum o sa joace cei doi impreuna la Oradea daca lituanianul o sa ramana la Oradea. O sa vedem iarasi daca Achim e un pic peste Silvasan in ceea ce priveste cosntructia unei echipe.

    Oricum, sa-l lasi pe Watson sa plece avand in vedere ca el joaca pe pozitie de roman mi se pare o gresala mare indiferent de cine a luat aceasta decizie. Dar da, mi-ar placea ca la sfarsitul sezonului viitor sa imi retrag cuvintele si sa zic ca am gresit in ceea ce priveste decizia de a-l lasa pe Watson la Oradea, dar momentan nu pot sa vad aceasta miscare ca fiind un plus pentru U.

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    s-a dus baba cu colacii...
    Pregatiti-va sa-l vedeti din noul sezon pe Kariniauskas in echipa lui Zalgiris Kaunas! Asta ca sa intelegem ce jucator am avut noi anul acesta si ce jucator "ne-a dat" U! Multumim inca o data!

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Foarte bun transferul. Achim stie ce face si in mod sigur vom vedea un alt Watson la Oradea, mult mai disciplinat si mai altruist.
    Referitor la Vaidas, vom vedea daca o sa mai vrea sa se intoarca. Sub mana lui Achim si-a aratat valoarea si e posibil sa mai incerce un sezon complet. Vom vedea si ce bani va cere daca va reveni pt ca sigur pretentiile sale vor creste. De asemenea nu va mai avea parte de atatea minute pt ca acum le va imparti cu Watson.
    Din punctul meu de vedere venirea lui Watson nu va afecta minutele celorlalti straini, ba mai mult ii va ajuta. Noici Richard, nici Zeno si nici Pasalic nu se simt confortabil pe pozitia 1 si dau mai mult randamet pe 2 si 3. Vom vedea daca Zeno si Pasalic vor reveni, eu cred ca da pt ca Pasalic a ratat finalul de sezon si asta nu da bine pe statistica iar Zeno a recidivat la genunchi si orice echipa care il ia isi asuma riscuri.

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Watson
    Mie nu mi se pare o pierdere pentru Cluj decat prin faptul că este român. E un jucător individualist, tine prea mult de minge si nu excelează la aruncari. Jocul echipei a suferit la construcție cu el coordonator. In cazul in care Kariniauskas va pleca de la Oradea nu cred ca echipa oradeana va fi pe plus. Cat despre noi, as dori sa revina Adamovici si sa luam niste jucatori de la Timișoara.

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Echipa
    Acum, tinand cont ca a plecat un ... "roman" putem presupune ca va [re]veni un alt conducator (Adamovic?) Si poate un roman (Moldovean?)

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Cu două tăișuri
    Se poate spune că e o pierdere în momentul de față, dar ar putea să fie și un câștig daca ar veni ceva mai bun. Statistica arată că a fost cel mai bun de la Cluj sezonul trecut, dar eu sper sa vina ceva mai bun. Desi ca un istoric al Clujului, de fiecare dată când au plecat jucătorii de valoare a venit un sezon prost . Sper sa nu se mai repete. Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihaicj :

    ...
    Sa vedem ce aducem in loc.

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Transfer foarte bun si foarte eficient facut de Oradea. Se pare ca alt roman de valoare ca pleca de la Oradea. Cum ar arata Oradea cu Barnete si Zeno in echipa??

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018)
    • CSM CSU Oradea cikosh:

      😪
      Pleacă Andrei

      cu 5 ani în urmă (09.07.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Oare
      Unde să plece Mandache, la Cluj? Nu cred... O eventuala plecare îmi dă cu virgula. Deși, cu noile reglementari ale jucătorilor români, veteranii își vor vedea minutele și salariile diminuate.

      cu 5 ani în urmă (09.07.2018)
    • CSM CSU Oradea cikosh:

      😁
      La steaua

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Dacă e așa
      Atunci Baciu e al vostru, că tot e accidentat Tibarna.

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    scurt si la obiect
    1. Multumim pt sezonul anterior, Giordan si multa bafta la Oradea.
    2. Watson > Adamovic
    3. Amu ca i la Oradea nu mai comenteaza nimeni ca vai ce nedreptate ca vor avea un roman de asa valoare. Ipocrizia (+ prostia si hotia) ingroapa Romania.
    4. Nu mi ar placea sa se intoarca nici Adamovic, nici Dykes. Barro din pacate nu prea mai poate la nivel inalt deci o refacere a trioului e mai mult fantezie decat o treaba viabila.
    5. Foarte interesanta miscare: ori CJ are si mai multi bani decat anul trecut si atunci vor tine pe Rasic, Kuti si vreo 2 si vor aduce din nou jucatori cu valoare confirmata, cu experienta, deci vor mao baga o fisa pe tactica de anul trecut, ori au mai putini bani si vor incerca un an cu varianta low cost, daca tot il mentin si pe Silva. To be continued...

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Context
      Discutia de naturalizari cu dedicatie trebuie pusa in contextul FRBT. Pana cand acest context va exista tot timpul vor exista si suspiciuni cu arbitraje, naturalizari si altele. Si e bine ca e asa. Cred ca vrem un baschet fara "mitica de la liga" sau " becali si verii lui". Astept sa dea digi sponsorizare 1 mil pe an la FRB si 2 la CSM OR. atunci ai sa vezi daca sunt ipocrit sau nu.

      cu 5 ani în urmă (09.07.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Eu sunt unul dintre cei care a criticat regulamentul FRB privind jucatorii naturalizati si imi mentin parerea indiferent de faptul ca Watson e sau nu la Oradea. Nu enormal ca un naturalizat sa ia locul in echipa unui jucator roman. Este mult mai bine cum se procedeaza in cupele europene : un naturalizat e considerat jucator autohton doar daca a facut junioratul in Romania. Cu exceptia lui Watson, care joaca in nationala, cu ce ajuta Romania ceilalti naturalizati? Nu vor juca niciodata in nationala alde Fraseniuc, Calnicenko, Solopa etc. Cu Watson ma deranjeaza ca puteam naturaliza un jucator mult mai bun.
      Asa cum am mai spus-o, e totusi un transfer foarte bun pt Oradea si in mare parte ma bucura acest transfer. Ce ma deranjeaza e ca prin venirea lui Watson va pleca Andrei. E aproape sigur pt ca situatia acum nu convine niciuneia dintre parti. Andrei are salar mare si probabil in calitate de campion va avea pretentia de mai mult. Clubul nu-si permite sa-l plateasca mai mult in conditiile in care va juca mai putin de o repriza (prima va fi ocupata de U23 iar in doua nu va putea juca toata repriza chiar si numai din ratiuni tactice). In plus nici Andrei nu cred ca va fi multumit sa joace cate 10-15 min pe meci.
      Clujul a renuntat la Watson, in primul rand pt ca Silvasan nu a fost multumit de randamentul lui si in al doilea rand pt ca se mizeaza pe aducerea lui Moldoveanu.

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Moldoveanu a avut ruptura de ligamente dacă nu mă înșel.Începe undeva prin octombrie antrenamentele ușoare.Nu riscă nimeni de la Cluj cu el și nu știu cât de atractiv mai este pentru el campionatu nostru.

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      silva
      nu a fost multumit de randamentul lui Watson? :))
      asta de unde ai scos-o?
      iar la oradea Mandache nu vad de ce ar imparti minutele cu watson, fiind pe posturi diferite. In ideea de jucator roman in teren?
      Dar da, probabil va pleca din prisma insuficientei banilor pt a acoperi ambele salarii: mandache si watson. Cum am zis anul trecut cu kariniauskas zic si acum cu watson ca este un deal foarte bun facut de Oradea.
      Acum ce vom aduce noi si cum vom reusi sa integram acel/acei jucator/i si sa ne facem o echipa si un sistem de joc pe parcursul unui sezon, ramane de vazut. La Oradea continuitate, la noi de la 0 in fiecare sezon.

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • CSM CSU Oradea corleone:

      @soso
      Din ce am auzit, plecarea lui Andrei e stabilita de ceva vreme. Asadar, daca e asa, venirea lui Watson nu este cauza plecarii lui ci invers, o reactia a conducerii de a acoperi golul lasat de plecarea lui Andrei (aducerea unui alt jucator roman de valoare in locul lui).

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Silva are nevoie de un antrenor in teren, iar Watson nu este un astfel de jucator. Pt asta i-au placut Adamovici si Dykes pt ca erau vocali pe teren, isi dirijau coechipierii si isi asumau anumite decizii tactice. Watson e disciplinat si respecta sarcinile trasate, nu ii place sa improvizeze sau sa ia initiative singur. Aici vad lucrurile diferit Achim si Silva. Achim are nevoie de jucatori care sa respecte strict tactica de joc impusa de el.
      Asta e parerea mea si nu trebuie sa fie neaparat adevarata.

      Mandache si Watson nu joaca pe acelasi post, dar daca il ai pe Richard, Zeno si Pasalic, crezi ca mai are loc si Andrei la pozitia 2? In acest sezon a prins multe minute pt ca era romanul cu cea mai mare experienta si era prima optiune in echipa cu 4 straini pe teren. In sezonul urmator in prima repriza va fi Bobe principala optiune iar in 2-a repriza va fi Watson. Cum va fi probabil un roman si in pozitiile mari, e cam greu sa prinda multe minute Andrei. Repet, e parerea mea.

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @soso
      e posibil sa ai dreptate, cu toate ca sezonul asta l-a avut pe Sakic in rol de lider vocal.
      ca atitudine in joc, constanta, travaliu, Watson e mult peste Adamovic. Dar se pot aduce jucatori de travaliu care sa compenseze semi-indolenta lui Adamovic :)
      Asteptam cu interes... ;)

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Moldoveanu
    Cu siguranta un jucator bun mult peste media campionatului dar cu problemele astea de sanatate nu vad rostul aducerii sale. La ora actuala Cljul va da minute bune lui Kuti, Torok si poate un alt roman Baciu care ar dori o revenire acasa. In alta ordine de idei nicio echipa dintre cele cu forta financiara nu se va baza tare mult pe aportul romanilor ci vor miza pe americani/ sarbi de valoare.

    cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      bate te peste gura
      cu Baciu :))

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    Raspunde
  • cristy :

    opinie
    A. 6jucatori straini pe 4locuri ??? 6jucatori romani pe 1 loc nu cred ca este corect nici pentru straini ?concurenta? nici pentru romani.
    B. U21 cu exceptia a 3 maxim 4 jucatori NU merita sa joace,dar acum primesc "gratis" 10-15-20 min. pentru ca acum sunt doar jucatori care poarta numele tatalui .Cine are valoare joaca ,cine este doar purtator de nume are nevoie de reguli....joaca la 21 ani ajutati de regula iar la 22 ani se vor retrage in "glorie"
    C.Watson este un jucator bun, Oradea si-a adus de fapt un"roman"sper sa-si aduca si un capitan,nu cred in "problema " banilor la Oradea.Sunt.
    D. Andrei 3 ani la Oradea 2 titluri,mai trebuia 1 cupa.Bafta

    cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Ai dreptate, va fi greu pt echipa sa gaseasca U21 acceptabili, nu neaparat buni. Toate vor avea nevoie de minim 2 U21 si de unde sa-i iei? Pe hartie suna frumos : sa dam sanse jucatorilor romani tineri care altfel nu ar prinde echipa din cauza strainilor. Da, dar facem ceva si pt copii si juniori? Ca daca nu vine nimic de acolo, degeaba le dai sanse.
      Sibiul a fost prima care a mutat la U21. E un transfer aproape la fel de valoros ca Watson la Oradea. Regula U21 va face multe diferente. Mai sunt putini ramasi, sa vedem cine muta in continuare.

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      REGULA!
      Dragi prieteni regula este cu U23 NU U21!!! Si da Tohatan este un lider de generatie foarte valoros!

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Ai dreptate!!! Imi cer scuze!
      Bobe a implinit deja 21 de ani la inceputul anului.

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    Raspunde
  • cristy :

    alta opinie
    Regula U21 suna frumos dar de fapt este cu dedicatie,pentru purtatori ai numelui tatalui,nu strainii sau romanii peste 21 ani sunt de vina ci VALOAREA lor.Ai VALOARE joci si la 18-19 ani si la 28 ani,chiar si la baieti ,sunt exemple,dar mai ales la fete.
    Cred ca regula cu 3 straini +2romani,dintre care unul U21 in teren ar fi fost OK,adica 6 straini pe 3 locuri si 6 romani (dintre care 3 U21 ) pe 2 locuri ar fi fost mai echitabil si in folosul NATIONALELOR de tineret si seniori.
    Dar la noi "facilitati" au strainii in primul rand

    cu 5 ani în urmă (10.07.2018) Raspunde
  • cristy :

    pt.corleone
    Plecarea lui Andrei ERA stabilita ...nu de jucator.Totusi 2 titluri cu el pe parchet nu ca alti "campioni" care au stat pe banca sau in tribuna.

    cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Nu stiu daca era stabilita. Stiu ca erau discutii cu priire la banii pe care ii primeste, ca in fiecare an are pretentii mai mari. Pana acum au fost indreptatite, insa anul asta a ramas putin dator. Daca iar a cerut mai mult, e posibil ca sa fi ajuns intr-un impas negocierile.

      cu 5 ani în urmă (10.07.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!