Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Goran Boskovic este noul antrenor de la CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.07.2019

Goran Boskovic este noul antrenor de la CSM Satu Mare

CSM Satu Mare a anunțat numele înlocuitorului lui Maikel Lopez în funcția de antrenor principal. Goran Boskovic se alătură vicecampioanei României după cinci sezoane petrecute pe banca celor de la Buducnost Podgorica, cu care a câștigat eventul de cinci ori la rând și de două ori Liga Adriatică. Muntenegreanul de 47 de ani a fost numit în 2017 selecționerul naționalei feminine a Ucrainei, cu care s-a calificat la europeanul din acest an, dar nu a reușit vreo victorie.

Vicecampioana României a anunțat numele noului antrenor prin intermediul paginii de facebook.

Formația din Satu Mare va fi a doua de club pe care tehnicianul de 47 de ani o va antrena, după Buducnost Podgorica. A preluat Buducnost Podgorica, formația din orașul natal, în anul 2014 și a condus-o spre event în toate cele cinci sezoane petrecute pe bancă. A câștigat și Liga Adriatică în 2016 (74-58 în finala cu Medvescak) și 2018 (71-68 cu Celje în finală).

În 2017 a fost numit selecționerul Ucrainei cu care a încheiat pe locul secund în grupa din calificările pentru Women's Eurobasket 2019. Ucrainiencele au avut 4 victorii în 6 meciuri, după ce au câștigat ambele partide cu Olanda și Bulgaria și au pierdut cele două confruntări cu Spania.

Prima națională de senioare condusă de Boskovic a fost repartizată din nou în grupă cu Spania la turneul final din acest an. Din grupa A au mai făcut parte co-gazda Letonia și surpriza turneului, Marea Britanie. Ucrainiencele au pierdut toate cele trei partide din grupă: 77-95 cu Spania, 74-82 cu Letonia și 54-68 cu Marea Britanie. A fost singura echipă care a plecat acasă fără victorie de la acest turneu, fără să profite că a avut-o în lot pe cea mai bună marcatoare din faza grupelor, Alina Iagupova, cu o medie de 29 de puncte pe meci.

Ca jucător, Goran Boskovic a evoluat în anii '90 și în prima parte a anilor 2000. Avea aproape 2 metri și era extremă. Are în palmares campionatul Iugoslaviei, campionatul Letoniei sau Cupa Korac. Ultima în 2002, când evolua pentru SLUC Nancy, din Franța. A continuat să joace și la nivel de veterani la începutul acestui deceniu.

CSM Satu Mare le-a mai adus în această vară pe jucătoarele Alina Podar, Flavia Ferenczi și Adina Stoiedin. Din sezonul precedent rămân Brittany Denson, Andrea Olah (Orosz), Andreea Huțanu, Adina Pop și Anamaria Kadar. La capitolul plecări confirmate, pe lângă cea a antrenorului Maikel Lopez, s-au consemnat despărțirile de Andra Mandache, D'Lesha Lloyd, Promise Amukamara și Roxana Pane.

*foto: Yaroslava Nemesh / fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Boskovic va pati ca Arajuo sau Lopez.Faci treaba,te trimite acasa si nu te platesc.In fruntea clubului satmarean ar trebui un om serios.Muresan a demonstrat ca nu este omul potrivit la locul potrivit !Este un om cerat cu sportivitatea,cu linistea si respectarea regulamentelor.

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!