Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Albastră: Recital de puncte marcate între CSM VKSC Miercurea Ciuc și CS Municipal Sighetu Marmației

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.02.2019

CSM VKSC Miercurea Ciuc și CS Municipal Sighetu Marmației au oferit aseară un adevărat recital baschetbalistic în etapa cu numărul 3 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gazdele din Miercurea Ciuc s-a impus la capătul unui meci extrem de echilibrat, încheiat după o repriză de prelungiri, scor final 122-117, acesta fiind meciul cu cele mai multe puncte marcate din acest sezon al LNBM, 239 la număr. 

Baschetbalișstii de la Miercurea Ciuc au avut un start lansat, reușind să se desprindă încă din primul sfert, cele 10 minute de debut fiind adjudecate de aceștia cu un categoric 35-19. Oaspeții veniți din nordul țării au sunat alarma începând cu sfertul 2 al confruntării, secvența fiind câștigată de Sighet cu 28-23. Maramureșenii au continuat revenirea și în actul cu numărul 3, reușind să egaleze situația de pe tabelă la intrarea în decisiv, 82-82, după un parțial de 35-24 pe spertul al 3-lea. 

Pe parcursul ultimelor 10 minute din timpul regulamentar, cele două combatante nu s-au despărțit una de cealaltă, mergând umăr la umăr pe toată durata sfertului. Cu 40 de secunde înainte de final, gazdele aveau un avantaj de 1 punct, 101-100, iar la ultima fază Lucian Țibîrnă a fost faultat pe aruncare de Matevz Magusar, iar tânărul jucător de la Sighet avea să aibă meciul în mână cu 2 aruncări libere. Din păcate pentru el și pentru echipa sa prima liberă a fost ratată, însă cu sânge rece a marcat-o pe a doua și a trimis meciul în overtime, 101-101. Sfertul 4 s-a încheiat la egalitate, 19-19. 

Cu un minut rămas din cele 5 minute de prelungiri, Sighetul era în avantaj 114-113, însă cele 60 de secunde disponibile au fost pur și simplu nebune. Movileanu cu 2 libere transformate și imediat după și cu un stop-șut perfect a dus-o pe Miercurea Ciuc la 3 puncte diferență, 117-114. „Maramureșeanul” Allan Thomas a fost faultat pe o aruncare de 3 puncte, a înscris toate cele 3 libere, iar tabela indica din nou egalitate, 117-117, asta cu 25 de secunde înainte de final. Finalul a aparținut însă în totalitate echipei organizatoare, care cu 5 libere consecutive din 6 posibile a reușit să obțină victoria, 112-117. 

Dorde Simeunovic cu 41 de puncte și Andre Reshaud Pierce cu 30 de puncte, 14 recuperări și 5 pase decisive (41 la eficiență) au fost cei mai buni oameni ai celor de la Ciuc, fiind urmați de Magusar cu 13, Movileanu 11 și Olariu 11. De cealaltă parte, pentru Sighet au punctat în mod special Allan Ralph Thomas cu 43 de puncte (40 la eficiență), respectiv Joshua Deon Turner cu 38 de puncte și 10 recuperări. 

CSM VKSC Miercurea Ciuc este ultima în Grupa Albastră cu un total de 8 victorii și 12 înfrângeri, în timp ce Sgihetul este pe 2 cu 14 meciuri câștigate și 7 pierdute. În runda următoare, harghitenii vor juca la Rapid, în timp ce maramureșenii vor primi vizita liderului, CSM Târgu Mureș. 

*Foto: Zsoli Jeffwarder

1 comentariu la aceasta stire:
  • attitude_vs_altitude :

    Recital referee
    Simpaticii s-au straduit, cat au putut, sa strice meciul gazdelor, la urma nu au reusit nici prin acordarea a doua libere la un fault inventat, dupa terminarea timpului regulamentar. Sa fie sanatosi, mai ales unul din ei, mai plinut asa la infatisare.

    cu 5 ani în urmă (02.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!