Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie. Încă o victorie pe teren propriu pentru CSU Sibiu

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
09.02.2019

BC CSU Sibiu a început cu Hardy, Tohătan, Tamulis, Cooper și Pratt, iar de partea cealaltă, Aco Todorov i-a trimis în teren pe Curry, Ionescu, Troupe, Koreniuk și Gajovic.

SCM U Craiova a deschis scorul partidei prin coșul de la distanță al lui Curry, urmat de dunk-ul lui Koreniuk. Pratt și Hardy reușesc cu un run de 7-0 să vină la conducere pe tabelă. Partida a continuat de la egal la egal, cu cele două formații oscilând ca lideri pe tabelă. Cu 2 minute rămase din primul sfert, Jason Boone marchează un coș din acțiune și aduce SCM U Craiova la +1, scor 17-16, însă Philmore înscrie la rândul lui un coș de 2 puncte. Amedeo Casale își trece în cont o aruncare de la mare distanță, iar scorul era 20-18 pentru olteni. Gavriloaia îi dă replica lui Casale, cu un coș din spatele semicercului și stabilește scorul după primele 10 minute, 21-20 în favoarea gazdelor.

Sfertul secund este inaugurat de coșul din acțiune al aceluiaș Aurelian Gavriloaia, urmat de Tamulis, cu o reușită de 3 puncte și împreună duc CSU Sibiu la +6. Goran Gajovic înscrie primele 3 puncte ale sfertului pentru SCM U Craiova după 3 minute de joc, iar scorul era 26-23 pentru gazde. Curry aduce oaspeții la doar un punct în spate, după cele două libere marcate, dar sibienii se desprind la +4, după coșul cu falut al lui Philmore. Porter Troupe își mai trece în cont 2 puncte, dar este urmat de același Philmore, cu o liberă. Ultimul minut al primei reprize a înclinat spre gazde, care și au adjudecat și sfertul secund, scor 37-31.

La revenirea de la vestiare, Hardy înscrie primele 5 puncte ale sfertului 3 și duce diferența la +11, scor 42-31. Koreniuk marchează și el primele 3 puncte pentru SCM U Craiova, după 3 minute jumătate de joc. Gajovic și Boone readuc SCM U Craiova în joc, reușind să reducă ecartul la -4. Basti Ionescu marchează un coș de la distanță. Philmore înscrie ultimele 3 puncte ale sfertului 3 și stabilește scorul final al sfertului 3, 50-48.

Porter Troupe deschide în forță sfertul decisiv, printr-o reușită de la distanță, însă este urmat îndeaproape de Tamulis. Jason Boone își trece în cont două dunk-uri, dar același Tamulis taie elanul oltenilor. La jumătatea sfertului, Boone comite a cincea greșeală personală și este înlocuit de Koreniuk. Următoarele minute au continuat în aceeași manieră, balanța înclinând tot mai mult în favoarea gazdelor. Gajovic înscrie un coș cu fault și stabilește scorul final al partidei, 77-68 pentru CSU Sibiu.

De la BC CSU Sibiu s-au remarcat: Isaiah Lemart Philmore cu 19 puncte (2x3), 7 recuperări și 2 pase decisive, Kevin Christopher Hardy cu 17 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive și Justas Tamulis cu 14 puncte (2x3), 3 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă s-au remarcat Porter Silvanus Troupe cu 15 puncte (3x3), o recuperare și o pasă decisivă, Goran Gajovic cu 15 puncte (2x3), 9 recuperări și 2 pase decisive și Morris Sharaud Curry cu 14 puncte (2x3), 4 recuperări și 10 pase decisive.

 

*foto: Adrian Bugariu

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Johannis vs Olguta
    Iarasi castiga Johannis in fata Olgutei :) Oare cat e scorul?

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Bună asta
      Who's counting 😀?

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      gyke
      😀 numai bine ...

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Asta e,
    nu avem valoarea necesara pentru a aspira la mai mult,in contextul in care imi mentin opinia ca nivelul ligii este inferior editiilor trecute.
    Altminteri,marea gaselnita,experimentul mixului de veterani resapati cu tinerii U 23 a reusit:pacientul mort!
    P.S.Daca il pierdem pe Todorov devenim doar figuranti.

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Tot aud placa asta cu nivelul inferior.. Totuși, care sunt argumentele? Eu o iau echipă cu echipă în Top 6, anul ăsta față de anul trecut: Pitești pe plus, Timișoara pe plus, Craiova pe plus, Oradea pe minus (bun, multe accidentări, probleme,... dar cu două implanturi reușite pot veni și ei pe plus), Clujul pe 0 (cam la fel ca anul trecut), Sibiul pe plus... Eu nu văd cum e nivelul mai jos.

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Oare?
      Ce intelegi tu prin acest pe plus?Eu ma refer predilect la calitatea jocurilor din prima grupa valorica si la prestatiile avute in cupele europene.Vrei sa vorbim si despre calitatea individuala?Pai daca Dykes,care e categoric in primii trei jucatori ai ligii,a performat maxim liga a doua italiana,despre ce vorbim?

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Eu nu înțeleg ce comparăm
      Dykes a fost în România, a plecat în Italia, acum e din nou în România. Eu compar LNB de anul trecut cu cea de anul ăsta, mă uit la loturi în primul rând. Anul ăsta cupele europene nu au prezentat interes pentru echipele angrenate, e o chestie de abordare, nu neapărat ok, dar asta e. Uite nu zic decât de Sibiu anul trecut vs anul ăsta: Kinnard, Davis, Capers fără contract, Laser liga 2 in Germania. Readus Hardy, Tamulis din Lituania, Philmore liga 1 Germania, Falker de la Steaua... Cum suntem față de anul trecut?

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!