Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie. Victorie cu emoții pentru U-BT Cluj Napoca în fața campioanei en-titre

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
10.02.2019

U-BT Cluj Napoca a început cu Torok, Dykes, Vida, Dorsey și Easley, iar de partea cealaltă, Cristian Achim i-a trimis în teren pe Valeika, Watson, Nicolescu, Richard și Pasalic.

CSM CSU Oradea a deschis scorul partidei prin coșul din acțiune al lui Bobe Nicolescu, iar replica vine din partea lui Kyndall Dykes, care face 4-2. Pasalic readuce campioana en-titre în avantaj, printr-o reușită de 3 puncte.Valeika își trece primele 2 puncte în cont și face 7-4 pentru oaspeți. Dorsey înscrie 5 puncte consecutive și schimbă încă o dată liderul pe tabelă. Giordan Watson înscrie două libere și reduce din diferență, însă Dorsey mai bifează o aruncare din spatele semicercului. Richard și Bobe readuc CSM Oradea în avantaj, scor 15-12. Căpitanul clujenilor, Aleksandar Rasic, înscrie primele sale puncte în această partidă și reface egalitatea, însă nu pentru mult timp, pentru că este urmat de Kris Richard, care marchează și el un coș de la distanță. Washburn înscrie 2 puncte și stabilește scorul după primele 10 minute, 18-17 pentru orădeni.

Proaspăt intrat pe teren, Andrei Mureșan, înscrie primele două puncte ale sfertului secund, urmat de Washburn și împreună duc scorul la 21-18. Zekovic marchează și el primele sale puncte în această partidă și reduce diferența la -1. Kyndall Dykes duce U-BT Cluj Napoca la +7, după două coșuri de 3 consecutive. Richard și Fomestecu forțează revenirea la -2, însă Rasic este din nou pe fază și face scorul 30-25. Același Richard marchează un coș din acțiune și Mihai Silvășan cere timp de odihnă. Cele două reușite consecutive ale lui Dykes îl forțează și pe Cristian Achim să ceară time-out. Easley reușește un dunk spectaculos după pasa lui Andrei Mureșan, iar ardelenii se duc la +9. Kris Richard înscrie 2 puncte și stabilește scorul primei reprize, 36-29 în favoarea clujenilor.

La revenirea de la vestiare, CSM Oradea înscrie primele 4 puncte prin Giordan Watson, însă run-ul de 8-0 al ardelenilor îl face pe Cristian Achim să ceară timp de odihnă, după doar două minute scurse din sfertul trei. Același Giordan Watson aduce CSM Oradea la -9, scor 46-37. Washburn reușește un dunk și mărește diferența la +11. Zekovic marchează un coș din coș din acțiune, însă replica îi este oferită de Dorsey, printr-o reușită de la distanță, iar scorul se duce la 51-39. Valeika și Nicolescu reduc din ecart, dar Rasic și Calnicenco taie elanul orădenilor, iar diferența rămâne la +12. Reljic înscrie 3 puncte și urmat de Nicolescu, cu 2 puncte, scad handicapul la -7, scor 56-49. Giordan Watson completează run-ul de 9-0 al orădenilor, duce scorul la 56-53 și Mihai Silvășan se vede nevoit să ceară un nou time-out. Niciuna dintre formații n-a reușit să fructifice ultimul atac și scorul înaintea ultimului sfert a rămas 56-53.

Dorsey inaugurează sfertul decisiv printr-o reușită de 3 puncte, urmat de Giordan Watson, cu un coș din acțiune și diferența este de -4 în favoarea gazdelor. Easley marchează al doilea coș al clujenilor din acest sfert, după 2 minute de joc. Kris Richard aduce CSM Oradea la doar un punct în spatele clujenilor, scor 63-62. Washburn marchează un coș cu fault și își duce formația la +4. Replica este oferită de același Giordan Watson, care înjumătățește diferența, iar Richard, cu un coș de 3 puncte readuce CSM Oradea în avantaj, pentru prima dată în repriza a doua. Calnicenco schimbă pentru un moment liderul pe tabelă, însă Richard, cu încă 3 puncte în cont, duce scorul la 70-68. Dykes, cu 3 puncte consecutive, anunță un final de meci încins. Richard este trimis la linia de libere, după faultul lui Rasic și înscrie 1/2, iar Mihai Silvășan cere timp de odihnă la scorul de 71-71. Kyndall Dykes marchează un coș de 2 puncte cu doar 6 secunde rămase din meci și este rândul lui Cristian Achim să ceară time-out. Kris Richard ratează ultima aruncare a meciului și U-BT Cluj Napoca își adjudecă partida, scor final 73-71.

De la U BT Cluj-Napoca s-au remarcat: Kyndall Dykes cu 19 puncte (2x3), 4 recuperări și o pasă decisivă, Darrin Ray Dorsey cu 17 puncte (5x3), 6 recuperări și 6 pase decisive și Jason Washburn cu 13 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă s-au remarcat Kristopher Jameil Richard cu 24 puncte (4x3), 9 recuperări și 2 pase decisive, Giordan Lee Watson cu 19 puncte (2x3), 2 recuperări și 6 pase decisive și Bogdan Nicolescu cu 12 puncte (2x3) și 2 recuperări.

 

*foto: Manases Sandor

13 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Trist
    Daca cele doua echipe continua in stilul acesta de joc Sibiul va matura cu ele si vor fi campioni.

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    :-)
    Sibiul nu o sa mature cu nimeni pe jos,a fost un meci slab in nota campionatului.Se pare ca degeaba ai bani daca nu stii sa-ti faci echipa(aviz amatoarelor la titlu)

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    ovidiu89,
    ai dreptate, mai mult, nu exista nici o premiza ca lucrurile s-ar schimba . Acest sezon e a Sibiului, noi nu suntem siguri nici de semifinale la modul in care jucam . L-am tot criticat pe Silva, dar e clar ca nu e singurul vinovat, pt diferenta de valoare dintre lotul Sibiului si al nostru de vina e conducerea, in primul rand eternul cristescu, dar zic eu si BT, care tolereaza mediocritatea !

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      sa fim seriosi
      Daca nu era Cristescu discutia asta nu mai avea loc si urmaream cum se chinuie echipa lui Vasu. Putini stiu povestea dintre Cristescu si batranii din galerie. Dar aici e vorba de orgolii. In ce priveste bugetul care-l aloca BT nu are rost sa povestim. Anul asta poate Sibiul si Oradea sunt peste noi. Repet, poate!

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Cluj
    Moldoveanu va aduce un mare plus cand va reveni in echipa dar chiar si asa nu sunt sigur ca e destul anul asta pentru Cluj (asta daca nu mai aduc pe nimeni).
    La Oradea astept sa vad ce jucatori aduc, echipa asta daca e ferita de accidentari arata destul de bine.

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      si mie
      mi se pare Oradea o echipa foarte competitiva. Acum sunt intr-o pasa mai proasta si le lipseste un pivot ca lumea. Dar au diversitate in joc, pot juca mai multe partituri datorita jucatorilor pe care ii au. Spre deosebire de SB al carui joc este destul de previzibil. Atentie, nu spun usor de contracarat. Daca stii la ce sa te astepti, nu inseamna neaparat ca poti si face ceea ce iti propui/doresti.
      Dupa parerea mea atat Oradea cat si noi, U, avem sanse la finala la fel de multe precum SB. Va conta cine isi va tine lotul sanatos si vor conta mici detalii in playoff.
      Cu siguranta si noi si Oradea vom face o mutare minim in aceasta pauza iar daca vor reveni Denison si Moldoveanu si isi va intra in forma Zekovic la Oradea atunci cred eu ca avem un playoff pe cinste. Indiferent de ce spun detractorii cu valoarea scazuta a campionatului...eu merg la meci, vad intensitate, va implicare, va public la Oradea, SB, Cluj. Imi place. Macar daca am avea si la alte sporturi din RO ligi atat de disputate cum vedem in LNBM.
      Haide U!

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • bulcul:

      studentU
      Mot-a-mot.

      cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj Oradea
    Chinuit meci dar importanta este victoria. Locurile 1-2 înainte de playoff tocmai s-au stabilit, rămâne de văzut ordinea. Și a fi interesant cine va fi pe linie cu Oradea într-o eventuala semifinala pentru ca pana la playoff se pot schimba multe. Începând de la jucătorii care vor veni la Oradea și Cluj.

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Nu s-a stabilit nimic
      Mai sunt 6 etape din grupa 1-6, deci inca 12 puncte puse in joc. In opinia mea se joaca, cu Sibiul pastrand prima sansa!

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Aritmetica
      La baschet primești un punct la înfrângere și 2 la victorie (cel puțin la noi în campionat). Deci 6 etape înseamnă fix 6 puncte. Teoretic se mai pot schimba primele doua locuri, practic este aproape imposibil.

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Sa inteleg ca Sibiul mai face doar 6 puncte
      Ar fi bine pentru noi.
      6x2=?

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • 76ers:

      raress23
      Aveam o alta impresie despre oamenii din Cluj, aparent m-am inselat. Daca te depaseste sau nu intelegi macar nu mai semanlzia ;) p.s. e un sfat nu o aroganta

      cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Cum a fost sau nu a fost meciul, până la urmă sa terminat cu bine pentru U-BT. Aștept să văd ce jucător a să vină. Ar trebui sa începem să-l felicităm Darrin Doresey. Acei câțiva care care ați afirat că e mediocru ar fi frumos sa analizați ce face pe teren și care e impactul pe care-l aduce echipei. Eu unul îl felicit pentru aportul pe care îl aduce la echipa și pentru această seară. Hai U-BT.

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!