Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa valorică C. Victorii clare pentru CSM Târgu Mureș și CSM Phoenix Galați

Eduard Popa

Eduard Popa
12.12.2018

phoenix galati csm targu mures

CSM Târgu Mureș și CSM Phoenix Galați și-au confirmat statutul de favorite ale urnei valorice C din Liga Națională de Baschet Masculin.

Târgu Mureș a învins fără drept de apel pe cei de la Agronomia București, scor 111-63. Tinerii bucureșteni au ținut pasul cu experimentata echipă a mureșenilor doar în primul sfert, când după 10 minute tabela indica 18-17. Până la pauză, avantajul devenise de 14 puncte, scor 47-33, dar CSM Târgu Mureș a încheiat socotelile cu adevărat în sfertul trei, câștigat cu 35-13.

Mureșenii au avut 76 de puncte în spațiul de 3 secunde, au avut un run de 24 de puncte și 24 de puncte datorate second chance points. De la Mureș au lipsit Goran Martinic și Alin Borșa.

 Ernests Kalve a strâns 22 de puncte cu 12 recuperări, Szabolcs Santa 21 de puncte, 18 recuperări, 10/11 din acțiune și +40 la eficiență, Vlad Șolopa 16 puncte cu 7 recuperări, Maksim Kovacevic 12 puncte și 7 pase decisive, în timp ce Norbert Steff a reușit un double-double, cu 11 puncte și 10 assist-uri. De partea cealaltă Ghiță Balmu a strâns 27 de puncte și Luca Vișan Hara 14 puncte, dar cu 5/24 din acțiune.

În celălalt meci de marți din grupa valorică C, dintre Phoenix Galați și CSM Sighetu Marmației, moldovenii au avut câștig de cauză, scor 101-76. Elevii lui Dragan Radovic au tranșat încă de la pauză soarta meciului, când aveau 51-26. 30 de puncte pe contraatac și 25 de puncte din greșelile advesarilor au reușit moldovenii, care au adunat 12 intercepții.

Phillip Miller și Marko Perovic au reușit câte 23 de puncte, în timp ce Nebojsa Dukity a marcat 16 puncte și David Stan 12. De partea cealaltă Allan Thomas a marcat 30 de puncte cu 8 recuperări, Joshua Turner 26 de puncte și Gregory Edwards 12 puncte cu 8 recuperări.

După aceste partide, ambele echipe au ajuns la 11 victorii în 12 partide. Interesant este că, atât CSM Târgu Mureș cât și CSM Phoenix Galați sunt cluburi nou înființate, care au la bază fostele componente ale Ligii Naționale, BC Mureș și Phoenix Galați. Cel puțin în cazul mureșenilor avem confirmarea că nu au dreptul să joace în acest sezon în playoff-ul LNBM.

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!