Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Harrison și Lloyd, coechipiere în Australia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.05.2018

Liga Națională de Baschet Feminin s-a încheiat vineri după victoria campioanei en-titre, ACS Sepsi SIC, în finala cu CSM Satu Mare. Dlesha Lloyd și Taneisha Harrison își vor continua sezonul în Australia, unde vor juca în SBL.

Cele două au semnat încă din luna ianuarie contractele cu Rockingham Flames. Dlesha Lloyd a încheiat în 22 aprilie participarea în Liga Națională, când SCM Timișoara se impunea cu 2-0 în duelul pentru locul 5 cu ACSBT Alexandria. Americanca a debutat în campionatul românesc în acest sezon și a înscris cele mai multe puncte în această ediție a LNBF. Aceasta a reușit un total de 511 puncte în 25 de meciuri. Are medii de 20.4 puncte, 6.3 recuperări, 3.1 pase decisive, 3.4 mingi pierdute și 2.7 intercepții, cu 20.4 eficiență și 36:02 minute/meci. De asemenea, a reușit cele mai multe puncte într-un meci, 46.

Lloyd s-a alăturat deja noii sale echipe din Australia, unde a disputat un prim meci în State Basketball League. În Australia liga principală este WNBL, iar pe timpul verii sunt mai multe campionate statale care se desfășoară în aceeași perioadă, cu SBL fiind unul dintre ele. Lloyd a contribuit cu 26 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, dar a avut și 9 mingi pierdute în victoria cu 81-67 în duelul cu Joondalup Wolves.

Acea partidă s-a disputat la o zi după meciul care a încheiat finala campionatului românesc, astfel că Taneisha Harrison nu a putut evolua încă pentru noua sa echipă. Aceasta a jucat cu CSM Satu Mare în ultimul act și este pentru a 3-a oară vicecampioană în țara noastră. A mai fost pe doi cu Sepsi SIC (în 2015) și Universitatea Cluj (în 2017). Americanca a fost cea mai bună marcatoare din tabăra sătmărencelor în această ediție de campionat, cu o medie de 16.9 puncte/meci în 28 de apariții. Are al treilea total, cu 472 de puncte. Mai are 5.1 recuperări și 3.1 pase decisive, cu 14.7 eficiență medie și 31:43 minute/meci.

După 7 etape disputate în SBL, Rockingham Flames este pe 5 cu un bilanț de 5 victorii și 2 înfrângeri. Primele opt se califică în faza eliminatorie.

*foto: 1) CROW Security / Szigyártó Szabolcs, 2) SportPictures Flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!