Stiri Acvile

Helena Ciak: „Am reușit multe recuperări ofensive, uneori este slăbiciunea noastră și astăzi ne-a reușit”

Andreea Vlase, David Istrate

Andreea Vlase, David Istrate
17.11.2018

Franța a câștigat cu 90-61 meciul disputat cu naționala României în această seară. Oaspetele și-au adjudecat toate cele patru sferturi după ce tricolorele au oferit o replică foarte bună în primele zece minute. Helena Ciak a fost cea mai bună marcatoare a Franței.

„Știam această echipă, joacă bine, joacă împreună. Știam că aici putea să fie un meci greu, dar cred am jucat bine în atac și mai ales în apărare. Am reușit multe recuperări ofensive, uneori este slăbiciunea noastră și astăzi ne-a reușit. Cred că de asta am câștigat în această seară. Au jucat bine, nu s-au dat bătute, au jucat tare, au presat. Uneori a fost greu, dar au jucat bine. Orașul, oamenii sunt drăguți și mă bucur să fiu aici”, a declarat Helena Ciak după meciul de la sala Horia Demian.

Pivotul francez a intrat de pe bancă și a jucat 18:40 minute. A încheiat partida cu 15 puncte (7/10 la șuturile de două puncte și 1/1 de la linia de fault. A mai contribuit cu 7 recuperări (6 ofensive), o pasă decisivă, o intercepție și un capac pentru +21 eficiență.

Vicecampioana europeană a reușit 16 recuperări ofensive și a înscris 20 de puncte după acestea. Franța poate încheia pe prima poziție în grupă dacă învinge miercuri Slovenia la o diferență mai mare de 6 puncte.

„Prima dată avem un joc greu acum, trebuie să batem Slovenia la mai mult de 6 puncte. Momentan ne concentrăm la acest meci și după putem să ne gândim la viitor”, a mai spus Ciak.

Slovenia este deja calificată, având 10 puncte după 5 victorii din 5. Pe lângă câștigătoarele celor 8 grupe, mai obțin biletul spre turneul final șase cele mai bune locuri 2.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!