Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Horia Păun: „În cadrul FRB, deciziile se iau în baza regulamentelor în vigoare”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.03.2017

În cursul zilei de azi, președintele CSM Târgoviște a vorbit pentru prima dată după verdictul dat de forurile abilitate în cazul Swanier. Ciprian Prisăcaru a declarat că este dezamăgit de amatorismul CCCLT fiind de părere că forum românesc „se preface că nu înțelege”

Site-ul nostru a dorit să afle opinia președintelui FRB cu privire la situația sportivei legitimate de Universitatea Cluj-Napoca. Horia Păun a răspuns întrebărilor noastre afirmând că „în federație deciziile se iau în baza regulamentelor în vigoare”.

De ce credeți că CSM Târgoviște insistă cu cazul sportivei Swanier?

Nu cred ca este vorba de o insistenta. Personal, nu consider ca CSM Targiviste “insista atat de mult cu acest caz”. CSM Targoviste a urmat doar niste pasi legali. A formulat o contestatie fata de dreptul de joc al unei sportive de la o echipa adversa. Este un demers prevazut in reglementarile FRB. Aceasta contestatie a fost analizata de CCCLT, dupa care a dat o decizie, respingand memoriul depus de catre CSM Targoviste. Fata de decizia CCCLT, CSM Targoviste a inaintat un apel catre Biroul Federal. In sedinta Biroului Federal din data de 16.03.2017, membrii Biroului Federal au analizat acest apel si au decis, cu majoritate de voturi, sa respinga apelul clubului din Targoviste si sa mentina decizia CCCLT.

Dacă lăsăm regulamentele la o parte, credeți că Universitatea Cluj-Napoca a procedat corect când a legitimat-o pe Swanier deși ea a mai jucat un meci, ulterior, pentru echipa sa din Polonia?

 Nu putem lasa regulamentele la o parte, asa cum, sper ca in gluma, propuneti dumneavoastra. In cadrul FRB, deciziile se iau pe baza regulamentelor in vigoare. Uneori, aplicarea regulamentelor nemultumeste anumite persoane sau cluburi, dar sunt convins ca doar aplicarea regulamentelor poate ajuta la predictibiltate in rolul jucat de FRB in baschetul romanesc. Evident, orice regulament este perfectibil si putem pe viitor sa discutam despre anumite modificari. Dar cazul la care faceti referire s-a judecat pe regulamentele in vigoare.

Președintele CSM Târgoviște afirma că nu este mulțumit de motivarea deciziei CCCLT. Dumneavoastră credeți ca este una justa?

Cred ca am raspuns deja la aceasta intrebare anterior. In calitate de presedinte FRB sunt parte a Biroului Federal si atat timp cat acest for decizional a luat o hotarare cu majoriate de voturi, nu pot sa comentez asupra justetii acesteia. Nu are sens. De fapt, m-am exprimat si eu prin vot la sedinta din 16 martie...

Ciprian Prisacaru ne-a relatat că în Biroul Federal ați prezentat cazul Swanier drept unul simplu și ați trecut rapid la vot fara a citi integral argumentele aduse de Târgoviște. Este adevărat?

Va asigur ca niciun caz, fie ca este vorba de un litigiu, un memoriu sau un apel, care ajunge pe masa Biroului Federal nu este prezentat ca unul simplu sau complicat. Se prezinta cazul si documentatia, se discuta asupra cazului si dupa aceea membrii Biroului Federal decid in cunostinta de cauza.

Cine s-a abtinut de la vot în Biroul Federal și cine sunt cei doi membri care nu au votat? Conform comunicatului emis au fost nouă voturi pentru respingere, o abtinere, iar la sedinta au participat 12 membri.

Pe durata Biroului Federal din 16 martie, doi dintre membri au plecat inainte de terminarea sedintei. Apelul CSM Targoviste a fost discutat la final si din acest motiv nu au fost decat 10 voturi exprimate in acest caz, cu 9 voturi pentru respingere si 1 abtinere.

Foto: zerofotbal.ro

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Jenant Prisăcaru asta
    Băiatul asta insista sa tina vie amintirea meciului in care U a sters pe jos cu Targoviste! Sa pierzi la 35 de puncte, da sa zici ca adversarii au jucat necinstit... e penibil. Nea' Prisăcaru, ca sa nu crezi ca toti sunt hoti, doar tu nu, fii atent aici. Pe vremea când juca la Cluj, Barnette a facut o intelegere cu un club elvetian. Si cum s-a terminat play-off-ul la noi, tusti la elvetieni. Iar intelegerea cu elvetienii o semnase in timp ce mai avea meciuri cu U. Pricepusi, taica?

    cu 7 ani în urmă (24.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe DIMA :

    Jenant:Prisăcaru
    Ați câștigat cupa României cu ajutorul arbitrului!Se vede foarte bine după mecirilori prestate urterior!

    cu 7 ani în urmă (24.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe DIMA :

    Ciprian Prisăcaru !
    Numai de bine !!!

    cu 7 ani în urmă (24.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe DIMA :

    Ciprian Prisăcaru !
    Corectezi !Ân locul semnul de!!!,semnul ??????

    cu 7 ani în urmă (24.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe DIMA :

    Horia Păun
    Felicitări !!!

    cu 7 ani în urmă (24.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Frumoase raspunsuri
    Gen Iordache: alta intrebare! Penibil. Incompetenta cat casa!!

    cu 7 ani în urmă (25.03.2017) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    TDM
    Incompetenta gen Porchia Green ?

    cu 7 ani în urmă (25.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Este adevarat,ca Clujul este sustinut atat de federatie cat si de arbitrii mai mult decat oricare dintre echipe.Petricevic are mana lunga...este darnica...este antrenorul nationalei...Targoviste are ajutor doar din partea arbitrilor ! In rest,echipele sint cinstite,rezultatul lor este expresia jocului in teren !!Cei mai seriosi antrenori sint Zoran Mikes si Dan Calancea, si echipele lor joaca cel mai corect si sportiv!!

    cu 7 ani în urmă (26.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!