Stiri

Horia Păun: "Este normal ca toată lumea să-şi dorească arbitraje calitative"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.05.2014

După doar un tur desfăşurat din playoff-ul Ligii Naţionale de Baschet masculin, mai mulţi arbitri au fost suspendaţi sau sancţionaţi de către Colegiul Central al Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Baschet. Înaintea fazei semifinale şi finale, Total Baschet a luat legătura cu preşedintele forului românesc pentru a ne acorda mai multe lămuriri cu privire la deciziile dictate în ultimele săptămâni.

Întrebat ce părere are despre evoluţiile arbitrilor din playoff, Horia Păun a răspuns următoarele:

În prezent, playoff-ul din LNBF şi LNBM se află în plină desfăşurare, cu meciuri deosebit de interesante şi cu finaluri captivante şi atractive. Sunt faze eliminatorii, în care echipele calificate sunt foarte apropiate valoric, iar aici pot spune că există un echilibru mult mai evident decât în ediţiile precedente. Sunt convins că toate aceste dispute din playoff, extrem de spectaculoase, se vor desfăşura în limitele fair-play-ului, atât pe teren cât şi în afara acestuia. În plus, cred că un element pozitiv al  meciurilor din Liga Naţională de Baschet este şi că se joacă cu sălile arhipline, spectatorii fiind atraşi în număr foarte mare de calitate spectacolului oferit pe parchet.

Referitor la capitolul arbitri şi arbitraje, ţin să vă readuc aminte că în cadrul FR Baschet funcţionează mai multe comisii şi colegii specializate, printre care Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet, abilitat şi împuternicit de către Biroul Federal, conform Statutului FRB şi a RGOCB, să se ocupe de organizarea, îndrumarea şi controlul activităţii de arbitraj în jocul de baschet din românia. este normal ca toată lumea să-şi dorească arbitraje calitative şi sunt ferm convins că arbitri se vor ridica la nivelul calitiativ al jocurilor din play-off şi că vor corespunde standardelor baschetului modern. Dacă vor exista şi greşeli, inerente aş spune într-un joc foarte dinamic, aşa cum este baschetul, sper ca acestea să nu influenţeze rezultatele finale, iar echibele cele mai bune să fie câştigătoare la finalul meciurilor.

Total Baschet a mai solicitat FRB şi notele comisarilor de la toate partidele desfăşurate în playoff.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Specatori
    La Ploiesti nu sunt spectatori. Oare de ce?

    cu 9 ani în urmă (08.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!