Stiri Acvile

Horia Păun, despre EuroBasket 2017: "Ne propunem obiective îndrăzneţe"

Eduard Popa

Eduard Popa
29.05.2016

Cu ocazia conferinţei de presă care a anunţat lansarea parteneriatului dintre Federaţia Română de Baschet şi Banca Transilvania, preşedintele FRB, Horia Păun, a oferit un scurt interviu pentru totalbaschet.ro. În cadrul acestei discuţii, preşedintele FRB a vorbit despre Turneul EuroBasket, despre obiectivele României la acest turneu şi despre adversarii pe care şi-i doreşte la EuroBasket 2017.

Întrebat despre importanţa faptului că EuroBasket se va juca în România, Horia Păun a declarat că este foarte bucuros că reuşim să organizăm acest eveniment sportiv:

Sunt convins că o competiţie de o asemenea anvergură, practic este a doua mare competiţie sportivă europeană, va atrage mulţi spectatori însoţiţi de copii şi va crea emulaţie în jurul sportului în general şi în jurul baschetului în mod special. Ne dorim ca sala să fie plină, ne dorim ca echipa României să joace un baschet bun în aşa fel încât miile de copii practicanţi de baschet să îşi găsească modele în jucătorii români.

Despre obiectivele naţionalei la EuroBasket, preşedintele FRB a declarat că îşi doreşte ca echipa să joace:

Având în vedere că ne întoarcem la o competiţie europeană după 30 de ani a fost foarte greu să ne setăm un obiectiv principal major. Dar întotdeauna este bine să îţi propui obiective îndrăzneţe şi aşa cum Titus Nicoară a spus (n.r. la conferinţia de presă) ne-am bucura foarte mult dacă am putea să trecem de faza grupelor, să ajungem în fazele eliminatorii ale competiţiei.

Horia Păun a avut şi o opinie interesantă în ceea ce priveşte relaţia dintre valoarea Ligii Naţionale şi naţionala de baschet feminin a României.

În mod cert LNBM a crescut în ultimii ani în valoare. Competiţia este cotată într-un clasament al FIBA în primele 10 competiţii de baschet ale Europei. Nu trebuie să ascundem că avem foarte mulţi străini. Jucătorii români îi aşteptăm în continuare. Cu siguranţă jucătorii români au căpătat experienţă şi prin faptul că nivelul LNBM a crescut nu poate decât să ne bucure şi să sperăm că jucătorii români vor evolua pentru echipa naţională la un nivel mai ridicat.

Cât despre adversarii pe care îi doreşte la EuroBasket, Horia Păun a venit cu două sugestii:

Dacă vorbim de baschet mi-aş dori să văd naţionala Spaniei, Serbiei sau Franţei. Dacă vorbim de fani, atunci mi-aş dori să vedem ţările baltice. Lituania a venit la European cu 6.000 de suporteri. Ne-am dori săli pline. Ne-am dori ca în acea perioadă baschetul jucat la Cluj să atragă cât mai mulţi spectatori şi baschetul din România să fie vizibil în cat mai multe colţuri ale lumii.

Turneul EuroBasket 2017 va avea loc între 31 august şi 17 septembrie în 4 ţări: România, Turcia, Finlanda şi Israel. Ţara noastră va găzdui o grupă a competiţiei europene la Cluj-Napoca. 

*Foto: Răzvan Păsărică/ sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii