Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Întâlnim echipa care domină pe merit acest campionat”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.03.2017

Hristu Șapera, antrenorul celor de la BCM U Pitești, a prefațat confruntarea pe care echipa sa o joacă azi pe teren propriu în fața liderului absolut din întrecerea internă, U-Banca Transilvania Cluj. Tehnicianul argeșenilor a vorbit despre forța și punctele tari ale echipei ardelene, dar și despre situația actuală din sânul echipei sale. 

„Întâlnim echipa care domină pe merit acest campionat, având practic doar trei înfrângeri în toate competițiile interne din acest sezon. Sunt un grup puternic, cu jucători de o certă valoare individuală și care practică  un joc colectiv foarte bun. De asemenea, Clujul este o echipă contra căreia noi am disputat trei meciuri spectaculoase și echilibrate, în care balanța se putea înclina în orice parte. Acum suntem într-o perioadă extrem de solicitantă a campionatului, fiind a șaptea etapă din TOP 6. Ei au trebuit să joace ultimul meci fără Adamovic pe poziția 1, din cauza unei accidentări, dar varianta lor de rezervă, lituanianul Kariniauskas, împreună cu Rasic, formează un cuplu extrem de versatil și experimentat. Au arătat asta, dominând în aceste condiții Oradea, în ultimul meci.

Noi venim după un meci în care nu am jucat rău, însă am cedat pe final la Steaua. Suferim în ceea ce privește prospețimea, dar mai ales ne confruntăm cu probleme legate de accidentări. Kostoski și Adi nu joacă la potențialul maxim, trebuie să am grijă de minutele lor pentru a încerca să îi avem într-o formă cât mai bună până la finalul campionatului. Va fi un meci în care trebuie să fim extrem de atenți în apărarea pick&roll-ului, lucru deloc ușor împotriva Clujului, dar și câștigarea luptei la recuperare. Sunt încrezător, este doar al treilea meci pe care îl disputăm acasă în TOP 6 și, deși este poate cea mai grea împerechere, sunt convins că fanii noștri ne vor da energia necesară pentru a face un meci bun și, de ce nu, pentru a câștiga”, a declarat Șapera, citat de site-ul oficial al clubului argeșean. 

Partida din Trivale va debuta azi de la ora 17:00 și va fi transmisă în direct de DigiSport 3. Reamintim faptul că, BCM U Pitești este una dintre cele trei echipe care a reușit să câștige în acest sezon în fața Clujului, fiind prima care a reușit acest lucri, apoi venind rândul celor de la BC Mureș, respectiv BC SCM Timișoara. 

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!