Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera:„ Suntem la începutul campionatului și cred că s-a văzut o ușoară ieșire din ritm”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.09.2016

Antrenorul lui BCM U Pitești, Hristu Șapera, a vorbit în cadrul conferinței de presă după înfrângerea suferită pe terenul lui CSM CSU Oradea. Tehnicianul argeșenilor a vorbit despre toate aspectele tehnico-tactice care au făcut diferența în partida din cadrul etapei a doua din Liga Națională de Baschet Masculin:

„A fost un meci frumos, de calitate pentru liga noastră. Cred că ambele echipe au jucat un baschet bun. Desigur au fost și răsturnări de moment. Oradea a avut un început bun de meci, mai ales din punct de vedere ofensiv. În aceste condiții, nouă ne-a fost dificil să revenim în joc.

Au fost și aspecte pozitive în jocul nostru. Am arătat coeziune și chiar dacă anumite lucruri nu au funcționat așa cum trebuie sunt încrezător în ceea ce poate face echipa noastră pe parcursul sezonului. A fost o luptă destul de strânsă, așa cum o arată statistica. Am pierdut la recuperări, am cedat prea multe mingi sub propriul coș și acest lucru ne-a costat. Pe de altă parte, în prima jumătate am lăsat prea multe situații de aruncare deschisă.

Sunt mulțumit de procentajul de la libere. Din păcate am aruncat doar de șase ori de la linia de pedeapsă. Aici s-a făcut o oarecare diferență, față de cele 22 ale adversarului. Una peste alta, cred că a fost un meci frumos și în pofida înfrângerii îmi felicit jucătorii.

Contează mai puțin faptul că rezervele noastre au marcat mai mult decât cele ale Oradiei. Pentru mine există titulari și următorii titulari. Nu contează cine vine de pe bancă. Echipa mea nu va avea o formulă standard în acest sezon, ca să spui că X sunt primii cinci, iar Y sunt rezerve. Eu cred că toată lumea trebuie să contribuie. Fie cu puncte, fie în alte apsecte ale jocului.

Am avut 20 posesii pierdute iar acesta este un aspect care ne-a rănit cel mai mult. Pe de altă parte am reușit să forțăm Oradea la 15 posesii pierdute, dar trebuie să avem mai multă grijă de minge și să fim mai atenți cu ce vrem și trebuie să jucăm.

Suntem la începutul campionatului și cred că s-a văzut o ușoară ieșire din ritm a noastră. Oradea a avut două meciuri tari înaintea acestui joc și cred că asta i-a ajutat. Noi am am avut un parcurs bun în presezon, dar acolo a fost altceva, mai ales că mulți dintre adversarii noștri au jucat în formulă incompletă. Cred că înaintea acestui meci cu Oradea am fi avut nevoie de alte jocuri tari.

De asemenea, cred că s-a simțit și faptul că ne-am confruntat cu o serie întreagă de probleme. Toată săptămâna ne-am luptat cu această situație. Este un fel de virus care ne-a lovit. Mai mulți jucători ai noștri au avut probleme de sănătate în aceste zile. Unii dintre ei au fost chiar în spital. În ceea ce îl privește pe Gabric, decizia de a juca a fost luată cu câteva minute înainte de meci. Eu cred că suntem o echipă de luptători și trebuie să continuăm, indiferent de probleme, atât baschetbalistice, cât și extra.

Pentru noi urmează jocurile de Cupa României, cu un alt regulament. Eu mi-am mai exprimat opinia în legătură cu acest regulament. Cupa României este o competiție foarte frumoasă. E una a surprizelor. Îmi place ideea implementată cu turneul final de opt echipe. Sunt de părere că ridică gradul de spectaculozitate al competiției. Pe de altă parte, eu unul nu pot să fiu de acord cu regulamentul specific al acestei competiții.

Eu nu pot să mă antrenez o săptămână pentru un meci cu un tip de regulament, pentru ca apoi să mă pregătesc o altă săptămână pentru un alt tip de regulament. Nu pot să joc într-o săptămână cu o anumită formulă de joc și în alta cu o formulă diferită.

Schimbarea în ceea ce privește formatul competiției, de tip Final 8, similar celui existent în Spania și în alte țări europene, este benefică. Aduce un grad mare de spectaculozitate. Însă, schimbarea de regulament de la campionat la cupă aduce probleme majore unei echipe care încearcă să dezvolte anumite automatisme, niște formule de joc și așa mai departe. Cu siguranță ne vom lupta în cupă, ne dorim să câștigăm, cum e firesc, dar din punctul meu de vedere nu este un lucru corect pentru echipele serioase, pentru echipele care se pregătesc serios."

11 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Andrew :

    Meci
    Ma bucur ca am putut mentine ritmul aruncarilor de 3 puncte venite din partea CSM-ului. Cred ca am jucat ok, iar cu putina atentie in prima repriza si cu seriozitate din partea fluierasilor (22 libere - 6 libere), puteam castiga. Nu e un esec ca am pierdut acolo. Altele sunt meciurile importante pentru bcmu. Hai Pitești!

    cu 7 ani în urmă (24.09.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    :)))
    Tu chiar crezi ce spui??? Eu cred că nu ai văzut meciul, iar rezultatul final poate ti-a dat aripi. Oradea nu a fost in pericol să piardă meciul nicio secundă.Fii mai realist

    cu 7 ani în urmă (24.09.2016)
    • FC Argeș Pitești Andrew:

      @ajax
      Nu cred ca am spus ca Oradea nu a jucat mai bine sau ca a fost in pericol sa piarda meciul. Poti vedea in comentariile mele anterioare ca mereu am sustinut ca Oradea e cea mai buna echipa din campionat si o respect. Legat de meci, priveste reluarea daca ai posibilitate si o sa vezi cate greseli de arbitraj impotriva noastra au fost. Antisportiv acordat AIUREA la Kabongo, 0 libere in 28 minute si multe altele. Insa Oradea a jucat mai bine si merita victoria. Probabil ca daca aveati decat 15 libere si noi 10, nu 6, diferenta era mai mica. Succes in continuare!

      cu 7 ani în urmă (24.09.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Maniera de arbitraj a fost putin neobisnuita pt campionatul nostru si nu s-a mai fluierat orice atingere . Din acest motiv echipele nu au mai ajuns la penalizare. Aruncarile libere au apaeut doar in urma unor patrunderi catre cos. Pitestiul nu a incercat patrunderile catre cos decat in ultimul minut, in rest au cautat pozitie de aruncare de pe semicerc. La Kabongo a fost meritat pt ca a crut sa-i dea antisportiv cu un minut mai devreme si l-a iertat dar l-a avertizat si pe el si pe Sapera. A fost o prostie din partea juxatorului. Cand esti sub vizor tu faultezi, se fluiera si tu continui si tragi de jucator. De ce?.
    Greseli de arbitraj au fost dar nu diar intr-o directie si oricum mult mai putine decat eram obisnuiti.

    cu 7 ani în urmă (24.09.2016)
    • FC Argeș Pitești Andrew:

      Kabongo
      El a patruns de cateva ori si nu i s-a fluierat absolut nimic. Oricum nu mai conteaza acum!

      cu 7 ani în urmă (24.09.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    BCMU
    N-as vrea si nu e corect să critic altă echipă, dar ati avut intr-adevăr momente bune, când Vlad era on fire. Atunci Hristu l-a înlocuit, după care nu prea ati mai avut încercări reusite. BAFTĂ

    cu 7 ani în urmă (24.09.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Pacat
    Pacat ca am pierdut , avem echipa buna insa dureaza putin pana se va suda. Am fost la acelasi nivel cu adversarul, diferenta s-a facut la libere, acolo unde nu s-au fluierat cateva faulturi evidente in favoarea noastra.

    cu 7 ani în urmă (25.09.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    vise
    Nu avem cine stie ce echipa. Am avut un presezon bun si avem un antrenor bun. In rest avem totusi un pivot care nu mai e la prima tinerete, un fundas talentat insa fara prea multa experienta si pe Grabric la fel de tanar si emotiv. Sa nu uitam ca sunt alte echipe mult mai slabe si poate asa sa avem o sansa sa ajunge in top 4. Chiar sunt curios cine va fi dupa Steaua, Oradea si Cluj. Legat de arbitrajul de la meci...s-a vazut de la o posta ca arbitrii au fost pe alta planeta dar nici cu un arbitraj perfect nu castigam asa ca o lasam balta. (si in meciul cu Galati arbitrii au tinut in veselie cu noi dar la fel tot noi castigam indiferent)

    cu 7 ani în urmă (25.09.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      da
      Si mie mi se pare că arbitrii trag putin cu gazdele începutul asta de campionat, fără însă să văd ceva ieșit din comun. Ce mi se pare mai grav e faptul că arbitrii nu stiu cum sa mai fluiere faultul în tranziție. La Tordai era destul de uniform, toate fazele astea erau antisportiv, acum vezi în același meci doua faze identice tratate diferit. În fine, vom mai vedea...
      În ceea ce privește clasamentul eu vad lucrurile ușor diferit: 1-2 Oradea si Cluj, Steaua după ele, ca mi se pare că stau rău la români; apoi pe următoarele 3 locuri văd o bătaie în 4: Pitești, Sibiu, Timișoara si Mureș. Galatiul va prinde ultimul loc de playoff. Pe scurt, la momentul actual. Oricum probabil ca vor mai fi schimbări.
      PS mai stie cineva ceva de Gutuoaia?

      cu 7 ani în urmă (25.09.2016)
    • FC Argeș Pitești Andrew:

      @tzontzolino
      Ma bucur ca ai reaparut printre noi... daca erai atent pe pagina de facebook a echipei la declaratia lui Sapera, a spus ca Gabric a fost accidentat si s-a pus problema chiar sa nu joace! Cat despre Kabongo, site ul de specialitate 24secunde are cuvinte frumoase despre el!

      cu 7 ani în urmă (25.09.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    oups
    Mai este si Craiova, dar dacă nu bagă mâna în buzunar se vor chinui sa prindă un loc de playoff.

    cu 7 ani în urmă (25.09.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!