Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ICIM Arad se impune la Sf. Gheorghe și rămâne lider

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
13.01.2013

64-74

1-16, 13-17, 22-16, 28-25

locul 4 Fișa meciului locul 1

Liderul la zi a campionatul, Univ. Goldiș ICIM Arad și-a păstră prima poziție în Liga Națională de baschet feminin după ce a trecut de formația ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe chiar pe terenul acesteia. Arădencele s-au impus cu scorul de 74-64, pe sferturi 1-16, 13-17, 20-14, 28-25.

Partida a început excepțional pentru oaspete cu Chirissy Givens în zi mare marcând 10 puncte consecutive dintre care 2 aruncări de 3 puncte. Kari Plante a mai adăugat 2 puncte făcând ca scorul după 8 minute de joc să fie unul incredibil de 12-0 pentru arădence. Singurul punct al echipei din Sf. Gheorghe în primul sfert a fost realizat de Judit Kajdacsi care a transformat o liberă după 8 minute de secetă.

Sfertul al doilea a debutat cu încă 2 aruncări de 3 puncte transformate de Wirth și Risper de la formația din Arad scorul ajungându-se la 24-3 pentru oaspete. Până la pauză, arădencele și-au menținut diferența de puncte intrând la cabine cu un avantaj de 19 puncte, scor 33-14.

După pauză Whampler de la Sf. Gheorghe a sunat revenirea, şi după 5 minute de la reluare Sepsi se apropiase la 13 puncte (22-35). Kari LaPlante de la Arad a fost eliminată pentru 5 greşeli personale iar fără pivotul de bază defensiva arădeană a dat semne de slăbiciune, însă proaspăt introdusă pe teren Bartee (5 puncte consecutive) a readus ICIM-ul la o diferenţă liniștitoare, scor 26-41.

În sfertul al patrulea, gazdele s-au apropiat la 39-49 și 51-57 când mai erau 4 minute din joc dar Monika Brosovszky de 3 puncte și Givens imperială sub panou au asigurat liderului la zi a campionatul o victorie la 10 puncte, una importantă mai ales pe terenul echipei din Sf. Gheorghe care a fost până acum neânvinsă acasă în acest sezon.

Chrissy Givens a reușit o evoluție remarcabilă cu 28 de puncte acumulate, 11 recuperări și 4 pase decisive. De la echipa arădeană s-au m-ai remarcat Brosovszky cu 13 puncte, 6 recuperăi, 3 asisturi, Wirth 10 puncte, 7 recuperări și Risper 9 puncte.

De partea cealaltă, Jasmin Bailey a fost cea mai bună marcatoare pentru Sf. Gheorghe cu un total de 17 puncte, 4 recuperări, 2 asisturi urmată de Valentine cu 13 puncte, 6 recuperări, Rhoads 10 puncte, 10 recuperări și Kajdacsi 7 puncte, 15 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!