Stiri Juniori U20 Masculin

INTERVIU Sabin Cîrstoveanu: „Sper să joc cât mai mult la cel mai înalt nivel”

David Istrate

David Istrate
26.04.2018

La începutul acestei săptămâni, în Bucuresti a avut loc Turneul Final U20 masculin, la care au participat echipele: CS Agronomia Sports București, Știința București, Colegiul Național Aurel Vlaicu și CSO Voluntari. După trei zile de competiție, prin victoria obținută de Agronomia București în fața Științei, gazda acestui turneu a câștigat titlul național.

Cel mai bun jucător al meciului decisiv a fost Sabin Cîrstoveanu, care a reușit 32 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 5 intercepții în aproape 39 de minute petrecute pe parchet. Sportivul născut în Capitală, a avut procentaje de 53% din interiorul semicercului (8/15), 30% de la distanță (3/10) și 64% de la linia de pedeapsă (7/11), contabilizând pentru un indice de eficiență de +25.

Contactat de site-ul nostru, Sabin Cîrstoveanu a acceptat să ofere un interviu în care a vorbit despre Turneul Final, despre performanța sa dar și despre viitoarea sa carieră.

1. La mijlocul acestei săptămâni, împreună cu colegii tăi, ați reușit să câștigați campionatul național la U20. Care sunt sentimentele tale în urma acestui Turneu Final?

Sunt greu de descris. A fost un sezon dificil pentru noi, deoarece pe lângă schimbările din lot pe care le-am avut, au apărut și accidentări. Cu toate acestea, am reușit să câștigăm campionatul, ceea ce mă face foarte mândru de coechipierii mei și nu pot decât să zâmbesc uitându-mă în urmă la acest turneu final.

2. În acest sezon, ați pierdut de două ori în fața Științei București. Ce a făcut însă diferența în această partidă decisivă împotriva lor?

În acest ultim meci am jucat fără presiune. Am intrat cu toții cu atitudine în teren, pregătiți să dăm tot ce putem, indiferent de rezultat. Echipa a urmat de îndeaproape planul de joc gândit de antrenorii noștri și acest lucru a dat roade. Nu ne-a prestabilit nimeni că trebuie să luăm aurul, ci am câștigat finala cu gândul de a ne dovedi nouă înșine că sacrificiile pe care le facem nu sunt degeaba și pentru a da celor ce investesc în noi și susținătorilor noștri plăcerea de a vedea un meci frumos.

3. Ai fost cel mai bun marcator al echipei, prin urmare ai fost declarat MVP-ul acestui turneu. Cât de mult contează pentru tine acest aspect?

Sincer, nu mă gândisem la acest aspect în timpul turneului. Mi-am dorit doar ca acest premiu individual să ajungă la unul din cei 12 din echipa mea, însemnând, bineînteles, că CS Agronomia a câștigat campionatul. În același timp, mă bucură și obținerea titlului de MVP, fiindcă este o dovadă a muncii pe care o depun zilnic pentru sportul pe care îl iubesc.

4. Dacă îmi amintesc corect, și anul trecut la categoria U18 ați reușit să câștigați finala. Ai simțit diferit cele două experiențe și care ți s-a părut mai dificila?

Da, chiar dacă este vorba despre același scop și anume câștigarea campionatului, cele două au fost diferite. Anul trecut echipa noastră era compusă din jucători născuți în 1999 și 2000, iar din punct de vedere fizic, nu ne vedeam mai jos decât oricare altă echipă. Anul acesta a fost diferit, deoarece am rămas fără mulți jucători de bază de anul trecut și am avut cea mai tânără echipă a turneului, chiar cu 6 jucători nascuți în 2001, în contextul în care turneul fiind era pentru cei născuți în 1998. Dar împreună am reușit să depășim toate dezavantajele pe care le-am avut și să le transformăm în avantajul nostru. Este o dovadă a sistemului creat la clubul nostru, care nu este bazat pe câțiva jucatori, ci mereu vin alții pentru a completa spațiile rămase. Din acest punct de vedere, consider că anul acesta, în special turneul final, a fost mai dificil.

5. În vara de dinaintea acestui sezon te-ai antrenat cu lotul lui BCM U Pitești. Cât de mult a contat acest aspect în pregătirea ta?

M-a ajutat pe tot parcursul anului pregătirea cu BCM U Pitești. Am putut să simt pentru prima dată cel mai înalt nivel de baschet din țara noastră și am încercat să fiu ca un burete, să strâng cât mai multe informații de acolo, pentru a le transfera în jocul meu de la club.

6. Care sunt planurile tale legate de viitor, atât din punct de vedere al carierei sportive, cât și din punct de vedere a ceea ce va urma după? Ai un sportiv pe care îl respecți și l-ai luat drept model?

De-abia aștept să văd ce mai are baschetul să îmi ofere și sper să joc cât mai mult la cel mai înalt nivel din țara noastră și, de ce nu, afară. Îmi doresc să urmez și o facultate în paralel cu sportul, dar încă sunt indecis în alegerea acesteia. Fiind un fan înfocat al celor de la OKC Thunder, modelul meu este Russell Westbrook. Privindu-l, vreau să îi urmez abordarea pe care el o are meci de meci: indiferent dacă joacă la antrenament, în playoff sau într-un meci nesemnificativ, acesta îl trateaza ca pe ultimul său meci.

foto: Alina Cojocaru Photography

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bravo
    un tanar care pare bine crescut in ROMANIA! :)
    si dpdv sportiv si ca educatie in general.

    Altfel, in final 4 3 din Buc si una din provincie? Unde este U, @free62? Cum, nu suntem singura si cea mai mare pepiniera de juniori din tara?

    cu 5 ani în urmă (27.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!