Stiri

Iannis Diamantakos: „Un antrenor trebuie să rămână alături de echipă, chiar dacă pe plan personal ar avea de pierdut”

Paul Olar

Paul Olar
20.07.2016

Problemele Energiei Târgu Jiu continuă. Cu datorii uriașe la activ și părăsită de investitorii greci, trupa gorjeană nu are perspective să atace revenirea în primul eșalon. Mai mult, din cauza situației tragice, antrenorul Iannis Diamantakos se vede forțat să renunțe la colaborarea cu formația din Orașul lui Brâncuși.

Total Baschet a stat de vorba cu tehnicianul elen, care a făcut puțină lumină în cazul preluării echipei de către omul de afaceri Nikolaos Krokos.

Ce părere aveți despre decizia domnului Krokos de a părăsi echipa?

Eu nu știu încă de nicio decizie. Pe plan oficial dânsul nu a declarat nimic din câte știu. Aștept și eu să își onoreze angajamentul luat față de echipă și de suporteri.

Ce v-a determinat să rămâneți atât de mult alături de Energia?

Așa cred că trebuie să procedeze orice antrenor, să rămână până la sfârșit indiferent de dificultăți, chiar dacă pe plan personal ar avea de pierdut. Dar importantă este echipa și soarta ei, nu ce am făcut eu.

Credeți că intențiile domnului Krokos au fost pozitive și s-a lovit într-adevăr de lipsa de sprijin a autorităților? 

Nu știu care au fost intențiile dânsului și nu pot vorbi în numele lui. Toată lumea a crezut că atunci când un om de afaceri serios vrea să preia o echipă cu palmaresul Energiei Târgu Jiu, este cel puțin conștient de ce îl așteaptă. Referitor la sprijinul autorităților locale, vreau să va spun că acest afacerist a pretins independența totală. Este un aspect foarte clar stipulat în contract. Așadar, cine vorbește despre lipsa de sprijin ori nu a citit contractul și nu știe ce vorbește, ori are alte motive să o facă.

Ne-ați putea spune dacă aveți restanțe salariale?

Normal că am, cum de astfel au toți jucătorii și antrenorii și angajați la club. Țin să subliniez că toate datoriile secției de baschet sunt preluate de către domnul Krokos și acest aspect este foarte clar stipulat în contract.

Ce veți face în sezonul următor?

Îmi voi continua activitatea mea de antrenor.Din păcate, nu în Târgu Jiu, așa cum mi-aș dori.

Doriți să le transmiteți vreun mesaj oamenilor din Târgu Jiu?

Țin să le mulțumesc din suflet pentru sprijinul acordat. O să îmi fie dor de această atmosferă deosebităcreată la meciuri. Îmi va fi dor de oraș și de oameni, deci sper să ne revedem cât mai curând cu bine.

*Foto - sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!