Stiri

Iberostar Tenerife și Banvit Bandirma vor disputa finala Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.04.2017

Iberostar Tenerife și Banvit Bandirma vor juca finala primei ediții a Basketball Champions League. Spaniolii au trecut de Umana Reyer Venezia în semifinale, în timp ce turcii au avut o revenire spectaculoas în meciul cu Monaco și a obținut biletele pentru ultimul act. Finala Basketball Champions League va avea loc în această seară, 30 aprilie, cu începere de la ora 21:15 în arena San Cristobal de la Laguna, Pabellon de Deportes de Tenerife San Martin.

Iberostar Tenerife nu a avut emoții în fața lui Umana Reyer Venezia  decât în primul act când la finalul primelor 10 minute era condusă cu 5 puncte. Gazdele Final Four-ului au câștigat clar următoarele două sferturi și au tranșat partida. După un ultim sfert pierdut la 5 puncte, Iberostar Tenerife a câștigat partida în fața italienilor cu scorul de 67-58. Tim Abromaitis a fost cel mai bun jucător al partidei cu 19 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Marquez Haynes a fost principalul artizan al italienilor cu 13 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

Banvit Bandirma a avut o misiune dificilă în fața lui AS Monaco. Francezii au făcut o primă repriză foarte bună și și-a creat un avantaj aproape de 10 puncte. Banvit a replicat în secvența secundă, iar triplele lui Korkmaz, pătrunderile lui Theodore și jocul defensiv al lui Damian Kulig au purtat formația turcă spre victorie. Banvit a învins la final pe AS Monaco cu scorul de 83-74. Jordan Theodore a fost MVP-ul partidei cu 21 de puncte, 11 pase decisive și 4 recuperări. De la francezi Jamal Shuler s-a remarcat cu 20 de puncte.

După meciurile din semifinale, FIBA Europe a anunțat MVP-ul sezonului în Basketball Champions League. Jordan Theodore, jucătorul lui Banvit Bandirma, este primul MVP din istoria Basketball Chmapions League. Americanul a avut medii de 16.2 puncte, 7.7 pase decisive și 3.8 recuperări în actualul sezon.

Finala Basketball Champions League dintre Iberostar Tenerife și Banvit Bandirma poate fi urmărită în direct la Digi Sport 4.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!