Stiri

Iberostar Tenerife se califică în finala Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.05.2019

Iberostar Tenerife a trecut de Antwerp Giants în semifinalele Basketball Champions League și va juca cu  trofeul pe masă pentru a doua oară în trei ani. Partida s-a desfășurat la Sportpaleis, Antwerp, în fața a 17.289 de spectatori.

Gazdele au avut un start de meci excelent și la capătul primelor 10 minute de conduceau cu scorul de 20-12. Lucrurile s-a schimbat radical în sfertul secund când Antwerp Giants a marcat doar 6 puncte. Tenerife a cules roadele jocului bun din defensivă și intra la cabine în avantaj 31-26. După reluarea jocului, cele două echipe s-au anihilat reciproc și sfertul trei s-a încheiat la egalitate. Iberostar Tenerife, echipa favorită înaintea acestui meci, a tranșat partida în ultima secvență de joc când a reușit un parțial de 23-12, pentru victorie la final cu scorul de 70-54.

Nicolas Brussino a fost cel mai bun jucător al meciului cu 17 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Javier Beiran a adăugat 14 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive pentru Tenerife iar Pierre-Antoine Gillet a încheiat cu 11 puncte și 6 recuperări.

Tyler Kalinoski și JaeSean Tate au fost principalii remarcați de la Antwerp Giants, fiecare cu câte 13 puncte marcate. Dave Dudzinski, fostul jucător de la Steaua București, a jucat 16 minute în semfinala din Basketball Champions League și a reușit 7 puncte, o recuperare și un assist.

Iberostar Tenerife va juca în finala Basketball Champions League cu Virtus Bologna. Meciul pentru trofeu va avea loc duminică, 5 mai, cu începere de la ora 19:00.

foto: championslegue.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!