Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ildiko Nagy: „Ne bucurăm că am reușit să câștigăm, deși nu la diferența la care ne-am fi dorit pe teren propriu”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.11.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat cu 68-58 duelul cu FCC ICIM Arad, din etapa a 7-a a grupei valorice A din Liga Națională de Baschet Feminin. Deținătoarea trofeului a reușit să își păstreze parcursul perfect în campionat deși a avut mai multe jucătoare indisponibile. Pe de altă parte, la alb-verzi a debutat nou-venita Ildiko Nagy, care ne-a vorbit despre acest duel.

„Meciul nu a fost ușor, la noi lipsind și jucătoare de bază și a venit un Arad motivat. Ne bucurăm în primul rând că am reușit să câștigăm, deși nu la diferența la care ne-am fi dorit noi, având în vedere că meciul a fost pe teren propiu. Pentru mine a fost emoția primului meci la echipa campioană și împotriva fostei mele echipe la care am jucat în LNBF”, ne-a declarat Ildiko Nagy.

Jucătoarea de 34 de ani a revenit în Liga Națională după o scurtă perioadă în Franța, la o echipă dintr-un eșalon inferior. Nagy a jucat 21 de minute la primul meci alături de campioană. A înscris un punct și a contribuit cu 5 recuperări și 2 intercepții, cu +3 eficiență. Aceasta a fost adusă pentru a oferi o rotație mai mare sub panou, iar în duelul cu arădencele i-a permis lui Zoran Mikes să aibă mai multe soluții tactice, în condițiile unor absențe importante.

Pe lângă accidentarea deja cunoscută a Viorelei Rus, campioana a avut alte trei jucătoare indisponibile la jocul devansat din etapa a 7-a. Annemarie Godri-Părău și Jovana Pasic nu au jucat, având accidentări minore, conform site-ului oficial al echipei. Căpitanul a fost pe foaie, în timp ce muntenegreanca nu. Alb-verzile au folosit doar 4 straniere la acest duel, deși au șase în lot. Dominique Allen, care a jucat până acum doar în EuroCup pentru covăsnence, nu a putut debuta în campionat din cauza unor probleme cu permisul de ședere, rezolvate între timp.

Campioana a obținut până acum victorii la diferențe mari la Sepsi Arena în campionat: 39 de puncte cu CSM Satu Mare și Olimpia CSU Brașov și 32 cu CSM Târgoviște.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe urmează lunga deplasare la Krasnoyarsk pentru etapa a 4-a din EuroCup. Meciul cu WBC Enisey se va disputa miercuri, la ora 14:10. Elevele lui Zoran Mikes au următorul joc din campionat în 2 decembrie, la Brașov.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!