Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ilie Trițoiu: „N-au pe cine să mai înscrie în campionat dacă astea-s criteriile de eligibilitate”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.05.2018

Prim-divizionarele de la SCM Timișoara riscă să nu poată participa în viitoarea ediție a Ligii Naționale. Asta pentru că se pregătește introducerea unor noi criterii de eligibilitate, iar sancțiunea de la BAT contravine acestora.

Clubul de pe Bega a susținut astăzi o conferință de presă în care s-a abordat și această problemă. Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet de la SCM, speră că federația va acorda clubului o derogare pentru a putea înscrie atât echipa masculină, cât și cea feminină în Liga Națională.

S-au stabilit noi criterii de eligibilitate pentru prima ligă. Să nu ai datorii către federație, cu BAT. Posibil să fie afectată echipa de fete, pentru că sunt pe același CIS. Primul pas, trebuie să înscriem echipele în campionat. Vrem să primim, în primul rând, o derogare de la federație să putem înscrie echipele. După aceea să primim un termen în care să stingem chestia asta din privat. Noi am avut multe probleme financiare și în prezent. Am preferat să rezolvăm problemele de acum, eram în 2 competiții”, a declarat Ilie Trițoiu. Conform acestuia, clubul a achitat acea datorie pentru cazarea echipei de juniori, de la Târgu Jiu.

Printre sancțiunile pe care clubul le riscă, dacă nu se conformează deciziei BAT, se pot număra interdicții la transferuri internaționale și la participarea în cupele europene. Actuala conducere de la SCM Timișoara susține că nu a avut acces la actele vechiului club și nu a putut prezenta acordurile de reziliere a jucătorilor care și-au cerut la BAT drepturile salariale. SCM-ul a atacat decizia la Curtea Supremă Elvețiană și speră să obțină măcar suspendarea sancțiunii sportive. Asta ar permite clubului să înscrie echipele de seniori în Liga Națională.

„Ar trebui să apară cei care au fost responsabili de situația din trecut. Eu n-am fost în trecut factor de decizie. Să apară Demaio pentru că el a făcut contractele alea cu jucătorii, el a făcut acordurile de reziliere pe care noi nu le avem nici în prezent, nu le-am făcut noi. Sunt multe lucruri pe care nu le deținem, nu le avem. La plecare li s-a promis, majoritatea au semnat reziliere pe 2 salarii. Noi nu știm nici măcar salariile. Ideea e aceeași ca și acum 2 ani, nu fugim de ele deși nu sunt făcute de noi, dar să găsim soluția”, a mai spus Ilie Trițoiu.

Conform președintelui secției de baschet de la SCM Timișoara, „dacă astea-s criteriile de eligibilitate, părerea mea că n-au pe cine să mai înscrie în campionat. Pentru că toate echipele au datorii la federație, nu suntem singurii. Nu uitați că Galațiul s-a desființat la fete și nu cred că au plătit nici în prezent amenda. Plus că noi am făcut deplasarea la Galați, am câștigat un meci, am avut 2 zile deplasarea, ne-a costat 200 și ceva de milioane deplasarea, am plătit prime la jucătoare, ni s-a luat și rezultatul și tot. Aia ar trebui să ne dea federația înapoi din banii pe care trebuia să îi lua de la Galați. Sunt foarte multe cluburi care nici datoriile din anii trecuți nu le-au închis cu federația”, a adăugat Trițoiu.

Termenul de înscriere în prima ligă este 10 iunie. Până atunci, în 23 mai se va reuni Biroul Federal și se vor stabili regulile pentru noul sezon. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    :))
    Nu ati zis nimic atunci cand ati fost acceptati miseleste de FRB in prima liga dar acum va dati loviti si dati vina pe vechea societate !? Pai daca nu voiati sa aveti legatura cu problemele lor trebuia sa incepeti dintr-o liga inferioara. Mult va mai duce mintea.

    cu 5 ani în urmă (17.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!