Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ilie Trițoiu: "Nu am primit nimic oficial de la Tribunalul Elvețian. Oricum, au judecat cauza foarte superficial"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.11.2018

Sport Club Municipal Timișoara este obligată să achite peste 150.000 de mii de euro către Kyle Shiloh, Nenad Milosevic, Hristo Nikolov și Derrick Low conform hotărârilor Tribunalului Arbitral Baschetbalistic. Aceste hotărâri au devenit definitive și irevocabile ca urmare a deciziei Tribunalului Federal Elvețian de a respinge recursurile formulate de clubul bănățean. "Datoria pe care o avem", după cum a fost catalogată de către Ilie Trițoiu, va putea fi stinsă benevol doar din fonduri private.

Invitat special în cadrul platoului TVR Timișoara, Ilie Trițoiu a vorbit în premieră despre noile probleme cu care se confruntă SCM-ul. Președintele secției de baschet masculin a afirmat că deși au transmis în jur de 400 de pagini către Tribunalul Federal Elvețian, judecătorii celei mai înalte jurisdicții din Elveția au tratat cu superficialitate cazul, nu au avut timp să analizeze documentele trimise și astfel au decis să respingă recursul. De asemenea, Trițoiu afirmă că până în prezent clubul nu a primit niciun document oficial de la instituția elvețiană.

Noutățile sunt că noi nu am primit nimic oficial de la Tribunalul Suprem Elvețian. Am primit doar înștințarea de la FIBA prin care ni se interzice dreptul la transferuri în această perioadă, până când datoria pe care o avem către foștii jucători se va recupera. 

În fine, ideea e că am pierdut. Din ce am citit în motivarea făcută de Tribunalului Federal Elvețian nici nu au avut timp să se uite peste documentele trimise de noi. Au fost aproximativ 300-400 de pagini, au zis că ei nu au timp să caute între așa ceva și rămâne decizia dată de BAT. Deci vă dați seama cum au judecat acest caz, foarte superficial și atunci dacă decizia este definitivă și irevocabilă, cui ne putem plânge?

Întrebat pe marginea sancțiunilor sportive, Trițoiu a confirmat că SCM-ul nu mai poate efectua transferuri internaționale, însă este de părere că echipa sa nu poate primi o amendă mai mare de 10-12 mii de franci elvețieni din partea FIBA chiar dacă regulamentul prevede o amendă de până la 150.000 de franci elvețieni.

Transferurile pe care le-am făcut rămân valabile. Nu îi putem transfera pe cei care nu au cartea verde pe teritoriul României începând cu data de 15 noiembrie 2018. Cei care au fost înainte de această perioadă în România, îi putem transfera. Putem transfera doar din campionatul intern.

După ce vom avea decizia în mână vom ști ce avem de făcut. Probabil vom sta jos la masă, vom negocia, nu știu să vă spun acum. Trebuie să ajungem la o înțelegere, dar la cum stau lucrurile cred că vom ajunge cu greu la o înțelegere cunoscând persoana respectivă care deja a început să intoxice lumea cu tot felul de amenzi, cu penalizări, nu au nicio legătură cu realitatea. Nu poate niciodată FIBA să îți dea o amendă de 150.000 de mii de franci elvețieni, păi adică aproximativ suma pe care trebuie să o plătim. Eu nu am auzit de amendă mai mare de 10.000-12.000 franci elvețieni.

Oficialul bănățean nu a ratat ocazia de a trimite săgeți spre reprezentantul jucătorilor, Sabin Gherdan, pe care îl acuză că ar fi omis să depună la dosarul cauzei mai multe documente precum și că ar fi plătit cheltuielile de judecată în numele sportivilor. 

Aș vrea să înțeleagă toată lumea că presa din Timișoara s-a grăbit să preia declarațiile respectivului, oricum toată lumea știe numele, nu cred că trebuie să-l mai pronunț, Sabin Gherdan, care cu asta se ocupă. El, săracu, când a preluat cazul atunci nici nu cunoștea jucătorii, cred că atunci a cunoscut cazul. S-a oferit singur să le plătească cheltuieli de judecată, dar când a prezentat toate documentele la BAT a uitat să depună și acordurile de reziliere semnate de jucători în schimbul a două salarii pentru perioada petrecută la Timișoara. 

Trițoiu a vorbit și despre sancțiunile interne pe care le riscă clubul, fiind de părere că nu se mai pune problema retrogradării echipei în ultima urnă valorică deoarece, în opinia sa, aceste condiții se analizează doar la începutul campionatului.

Mai avem un proces pe rol la Tribunalul Timiș, cu aceleași persoane. Practic ajungem la speța celor de la Târgoviște. Nu sunt jurist, vă spun ce am văzut la alte cluburi, uitați Târgoviște e interzisă la transferuri dar joacă în prima ligă. Ce riscăm noi, dacă nu plătim datoria, e că nu putem face transferuri și nu putem juca în cupele europene.

După noile criterii de eligibilitate propuse de FRB, probabil că vom avea probleme cu înscrierea în următorul sezon al campionatului. Dar, cum în acest sezon noi am fost eligibili, nu are nicio legătură ce spune același individ, că ne vor trimite în seria a 3-a. Când se termină competiția și va urma înscrierea pentru noul sezon, vom vedea care e situația. 

Trițoiu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația actuală a echipei dând de înțeles că SCM-ul nu și-a stins nici datoriile din sezonul precedent. 

Din păcate aș vrea să redresăm situația din prezent, căci nici în prezent nu stăm foarte bine și nici cu echipa din trecut. Măcar acolo să avem liniște și apoi să ne concentrăm pe problemele mai vechi.

În final, cu toate că există două decizii definitive și irevocabile ale Tribunalului Arbitral Baschetbalistic și a Tribunalului Suprem Elvețian, președintele bănățean este convins că SCM-ul este victima unei mari nedreptăți. 

Mă uit în ochii oricăruia și pot să spun că nu am nicio legătură cu vechiile datorii, nu le-am făcut eu. SCM-ul a apărut în noiembrie 2015, iar problemele erau din august-septembrie 2015. E ca și cum eu vă angajez la mine în noiembrie și îmi cereți salariul pe luna august-septembrie. De unde să vă dau banii dacă eu nu am avut firmă pe vremea aceea? Cam așa stau lucrurile și trebuie să stingem datoriile din privat.

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Ahahaha
    Ia uite un pui de Tudorel... Cum îi învață el pe judecătorii elvețieni cum trebuie judecat.
    Ce gunoi de om Tritoiu ăsta, pe bune, nu încetez să mă mai mir... Iar FRB îi permite să-și facă de cap.

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Sarcasm
    Până la capăt emană acest personaj. Nu înțeleg de ce nu vrea termine cu trecutul, ci se așează pe prezent. Ar fi frumos să închidă capitolul trecut și să găsească soluții pentru cele prezente, dar eu cred că dorește să nu plătească datoriile din trecut, iar cele de acum probleme de care vorbește ,dacă se poate sa nu onoreze. Rușine , eu cred că vrea să îngroape baschetul in Timișoara cu aceste"mici-mari" și repetate ocolișuri.

    cu 5 ani în urmă (17.11.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe suportercristi :

    Un penal
    Un hot și un mincinos. Un nevertebrat, fara caracter , fara personalitate, fara nici un alt scop decât cel de a spala banii celor care l-au pus în funcție.

    cu 5 ani în urmă (17.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!