Stiri

In memoriam - Unsprezece ani fără Antonio Alexe

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.01.2016

Unsprezece ani au trecut de la cumplitul eveniment ce a marcat întreaga suflare baschetbalistică din țară. La doar câteva ore după victoria sinonimă cu calificarea în Final Four-ul FIBA Europe Cup (Conferința de Sud) a formației CSU Asesoft Ploiești, 82-52 cu Spartak Euroins Sofia, Antonio Alexe a pornit pe același drum pe care îl străbătuse de atâtea ori înainte pentru a ajunge la Oradea, la familie.

Am stat impreuna cu baietii pana aproape de miezul noptii, la un local din Ploiesti, traind cea mai mare bucurie a vietii, alaturi de cei in care am crezut pana la capat. Nu s-a baut alcool si programasem sa ne intalnim a doua zi, la ora 12,00, sa bem o cafea si sa stabilim impreuna strategia de participare in Final Four - a declarat Sebastian Ghiță, la scurt timp după tragicul eveniment, conform presei centrale.

Am ramas surprins si intrigat de faptul ca la ora 5,00, cand toata lumea plecase acasa, Toni a ales drumul Oradei, astfel incat discutia pe care am avut-o aseara - sa bem o cafea la pranz - a picat "sine die", jucatorul urcandu-se la volan si parasind in tromba Ploiestiul, practic mergand spre moarte", a afirmat la rândul său, Alexandru Iacobescu.

Cel numit „Unicul Căpitan” nu a fost uitat de către comunitatea baschetbalistică din Ploiești, amintirea vie a lui Antonio Alexe dăinuie în Sala Olimpia din localitate, acolo unde joi seară va avea loc un eveniment cu totul special. Începând cu orele 18:00, unul dintre cei mai mari baschetbaliști autohtoni va fi comemorat printr-un joc demonstrativ între două echipe formate din juniori născuți în anul 2005, anul în care s-a petrecut tragedia. La finalul meciului cei prezenți vor inunda cerul cu lampioane, asemeni tradiției din ultimii ani.

Mai citiți și:

Cariera lui Antonio Alexe

Ultimul joc susținut de Antonio Alexe a avut loc pe 20 ianuarie 2015, în victoria la 30 de puncte administrată formației Spartak Euroins Sofia. Conform statisticii oficiale FIBA, Alexe a evoluat 34 de minute având 15 puncte și 4 recuperări.

Vă prezentăm cele mai bune performanțe a lui Antonio Alexe în toate competițiile unde au existat înregistrări FIBA alături de mediile sale stagionale. Pentru o rezoluție mai bună accesați galeria foto.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!