Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Incertitudinea domină la CSM Târgu Mureș

Valentin Todea

Valentin Todea
05.08.2019

Incertitudinea domină la CSM Târgu Mureș

Echipele de baschet din cadrul CSM Târgu Mureș, atât cea masculină cât și cea feminină, sunt aproape de a călca pe urmele lui BC Mureș, formație dispărută din peisajul baschetului românesc din cauza problemelor financiare.

Secțiile de baschet de la CSM depind de finanțare de la bugetul local Târgu Mureș pentru continuarea activității, dar rectificarea bugetului pentru a rezolva problemele existente nu a avut loc și nu se știe când se va produce, notează site-ul zi-de-zi.ro. Astfel, soarta baschetului din Mureș stă în mâinile politicienilor locali, la fel ca în alte cazuri.

Sursa citată menționează faptul că bugetul alocat acestor secții ar reprezenta sub 2% din bugetul local, un procent foarte mic în comparație cu impactul pozitiv al sportului asupra orașului.

Szaszgaspar Barnabas și George Trif sunt în continuare antrenorii formației masculine, însă aceștia lucrează mai mult în mod voluntar, luând în considerare lipsurile financiare. Reunirea lotului nu a fost programată, fiind așteptată o hotărâre de la factorii decizionali.

Situația este similară la echipa feminină, jucătoarele fiind în așteptare sau în căutare de alternative, fără a fi cunoscute informații despre reunire și planuri pentru sezonul viitor.

Pe lângă banii necesari pentru stagiunea ce stă să înceapă în această toamnă, există problema salariilor neplătite din sezonul trecut.

Site-ul amintit informează că președintele CJ Mureș a afirmat că există restanțe salariale din cauza refuzului consilierilor locali de a vota rectificarea bugetului, adăugând: „În bugetul local încă sunt aproape 2 milioane de lei votați care n-au fost plătiți către Clubul Sportiv Municipal. Deci, dacă s-ar plăti banii votați până acuma n-ar fi nicio problemă financiară, dar acest lucru așa se pare că nu se dorește”.

De asemenea, președintele Comisiei de buget-finanțe din Consiliul Local a făcut următoarele precizări, fiind citat de asemenea de zi-de-zi.ro: „La Clubul Sportiv Municipal am aprobat un buget în aprilie, iar la ora actuală mai există bani neplătiți, în jur de 1,8 milioane de lei. Dacă s-ar plăti acești bani, Clubul Sportiv Municipal ar avea posibilitatea să plătească salariile”.

Așadar, în cazul în care o decizie favorabilă nu va fi luată în timp util, există posibilitatea ca orașul Târgu Mureș să nu aibă echipe la nivel de seniori în sezonul următor.

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @trancer
    Vezi ce spuneam acuma cateva zile, vis-a-vis de banii publici... Stai la mana vatafului, azi e bine dispus, maine nu...
    Oricum la Mures e o chestie normala...

    cu 4 ani în urmă (05.08.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      @gyke
      Asa e, dar mai tine și de seriozitatea șefului. Pt ca în mod normal dacă ai făcut-o CSM, atunci te implici și o susții. Cat poți și îți permite legea. Eu zic ca sunt și exemple de "partea mea" , Oradea, Pitești sau Craiova.

      cu 4 ani în urmă (05.08.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Buget
    Stirea de mai sus e de ceva timp.
    https://www.zi-de-zi.ro/2019/08/02/in-jur-de-1-milion-de-lei-alocat-de-cj-mures-pentru-peste-100-de-proiecte-sportive/
    Din ce arata aici vor fi ceva bani deci nu cred ca sa desfiinta echipa

    cu 4 ani în urmă (05.08.2019) Raspunde
  • Eduard Popa :

    @cristi11
    Am căutat în documentul pus de tine. Apar bugetări doar la două echipe de baschet juniori, care în total ajung la 13.000 de lei.

    cu 4 ani în urmă (05.08.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Fara sport...fara....????!!!!
    Cînd politicul intra in "sport" ce sa așteptam?..un oraș cu multi CAMPIONI...

    cu 4 ani în urmă (05.08.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Lepra asta de primar din Tg. Mureș doar ce a schimbat partidul, a trecut la Nevesteanu! Clar omu' e pus pe adunat, greu o să mai prindă un mandat dacă e atât de disperat de s-a înscris într-un partid cu mai puține procente de alegători decât are berea la alcool! Sportul nu mai e o varianta în orașul ăsta, s-a ales praful de toate echipele de aici!

    cu 4 ani în urmă (06.08.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!